För ett par dagar sen befann sig Stefan Åkerlund, pappa till Ebba Åkerlund som mördades i terrorattentaten på Drottninggatan i Stockholm 2017, vid dotterns grav. Där bevittnade han hur en kvinna gick runt och stal saker från dotterns liksom omkringliggande gravar. Då han försökte ingripa blev det i stället han som fick sitta i polisförhör.

”Här sitter man mitt emot Ebbas grav en lördagseftermiddagen och så ser man en påverkad pundare plocka saker från Ebbas grav och gravar runtomkring”, skriver Stefan Åkerlund i ett Facebookinlägg postat på lördagen. Kvinnan i fråga ska ha gått omkring med en väska som hon fyllde på.

Då han bad förbipasserande om hjälp med att hålla fast tjuven ska de ha skrikit på honom, filmat och ringt polisen samt anmält honom. Resultatet blev att Stefan Åkerlund fick sitta i polisförhör.

Åkerlund skräder inte orden då han beskriver sina känslor inför de som vägrade hjälpa honom.

Min ilska är lika mycket riktad med de två människor som vägrar ingripa, skriker filmar så att förövaren kommer undan, följer sen efter mig och ringer polisen så att piketen kommer och hämtar mig och förstör min lördag – HOPPAS att polisen inte avskriver min anmälan mot dem – om detta inte är kräkning så vet jag inte vad !!!
Vilket underbart samhälle vi har !!!
Här lägger jag dit lördagsgodis till Ebba varje lördag – de och andra prylar har man mage att stjäla.