farage-milkshake-attack-burger-king
Utrikes

Efter Burger Kings utspel – Nigel Farage attackerad och dränkt i milkshake

Publicerad 5/20/2019
Annons

På måndagen gick en politisk aktivist i Newcastle till fysiskt angrepp mot den profilerande brittiske politikern Nigel Farage. Den tidigare UKIP-ledaren var på besök för att värva väljare till sitt nya Brexit Party när han fick milkshake hälld över sig.

Som Samhällsnytt tidigare rapporterat attackerades i lördags medborgarjournalisten Tommy Robinson under ett torgmöte inför EU-valet som han kandiderar till. Bland annat hällde politiska motståndare milkshake över honom.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Gäng attackerade Tommy Robinsons torgmöte med stenar – skanderade ”Allahu akbar”

Kritik mot Burger King
Efter händelsen gick snabbmatskedjan Burger King ut på Twitter med en kommentar som många uppfattat som en uppmuntran till fler sådana attacker.

https://twitter.com/BurgerKingUK/status/1129748114129215491

Ny milkshake-attack på måndagen
På måndagen attackerades EU-parlamentarikern och tidigare UKIP-ledaren Nigel Farage under ett kampanjbesök i Newcastle för sitt nystartade parti Brexit Party. En aktivist lyckades ta sig fram till den brittiske politikern och hälla milkshake över honom. Mannen kunde direkt gripas av polis.

Attacken fördöms av många, men det finns också de i sociala medier som ger sitt bifall till den här sortens angrepp på politiker i valrörelsen som de ogillar.

Stoppade försäljning av milkshake efter hot
Efter attacken mot Robinson i lördags och Burger Kings utspel har flera hot om milkshake-attacker mot Farage uttalats. Andra snabbmatskedjor, däribland McDonalds, som inte anser det vara bra reklam att deras produkter används för politiskt våld, har valt att tillfälligt upphöra med försäljning av milkshake när Farage varit på besök. Så skedde exempelvis häromdagen i Edinburgh.

Höga opinionssiffror för Brexit Party
Farage nya initiativ Brexit Party har enligt opinionsundersökningar vunnit många väljare och kan vara på väg mot en storseger i det stundande EU-parlamentsvalet. Till följd av den försenade Brexit-processen tvingas Storbritannien delta i EU-valet, något man skulle ha sluppit om utträdet skett i enlighet med den upprättade tidsplanen.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
554Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons