magdalena-andersson-ebba-ostlin-infalld-feat
Inrikes

Efter gängkriminella sossarnas kupp – partiledningen agerar INTE

Publicerad 2/1/2023
Annons

Samnytt har tillsammans med flera andra medier rapporterat om hur gängkriminella såg till att kommunstyrelsens ordförande Ebba Östlin (S) i Botkyrka röstades bort. Detta efter att hon profilerat sig som en kraft mot den invandrade organiserade brottsligheten i den ”utsatta” kommunen där svenskar nu är i minoritet. Men den högsta partiledningen ser inget problem med det inträffade och meddelar att man inte tänker agera på något sätt.

Till mötet att rösta om förtroendeuppdraget som kommunstyrelseordförande i S-styrda Botkyrka dök ett stort antal personer upp som aldrig tidigare bevistat några möten, nyligen registrerat sig som medlemmar i partiet, knappt kunde svenska och i flera fall hade kända kopplingar till grov gängkriminalitet.

För de allra flesta var det uppenbart att det var en kupp iscensatt av den organiserade brottsligheten i kommunen att få bort Ebba Östlin från posten som tagit initiativ mot denna kriminalitet. Men partiledningen väljer att inte agera.

”Inget att gå vidare med”

Att den organiserade brottsligheten tar kontrollen över det politiska styret i Botkyrka är ”ingenting att gå vidare med” säger partisekreterare Tobias Baudin i en kommentar till TT. Utan att utreda händelsen och trots larm om motsatsen hävdar partiledningen att det inte finns något som pekar på att valet inte skulle ha gått rätt till.

En annan S-topp som gör gällande att ingenting oegentligt har skett är tidigare ministern Annika Strandhäll. Inte heller hon har undersökt saken men menar att hon i kraft av att själv ha bott i förorten är en auktoritet att uttala sig i frågan.

Kriminella infiltrerade ABF

Blåsväder har tidigare uppstått om hur gängkriminella tagit över Socialdemokraternas folkbildningsförbund ABF i Botkyrka. Omfattande oegentligheter har uppdagats.

Det är också den vägen som de gängkriminella i Botkyrka nu värvat medlemmar till Socialdemokraterna som sedan fått order om att rösta bort Östlin. Hon hamnade in internkonflikt med andra lokala S-förmågor när hon stängde ned vissa ABF-verksamheter som tagits över av gängkriminella.

Den som tar över förtroendeuppdraget som kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka blir nu i stället Gabriel Melki från Libanon och Syrien. Han kliver upp från posten som vice ordförande. Melkis profilfråga som socialdemokrat har varit att se till att arameiska inte dör ut som minoritetsspråk i Sverige.

LÄS MER: Gängkriminella sossar ”kuppade bort” Ebba Östlin
LÄS MER: Han tar över styret av Botkyrka efter Ebba Östlin
LÄS MER: Strandhälls storbråk med Expressen om ABF-kuppen – ”30 år bakom mig i svensk förort”
LÄS MER: KS-ordförande stängde kriminella fritidsgårdar – sparkas av S

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons