musk-chansley

Courtesy Photo / Faksimil Twitter

Utrikes

Efter nya filmmaterialet – Elon Musk vill se ’shamanen’ frisläppt

Publicerad 3/13/2023
Annons

Efter avslöjanden om hur det verkligen gick till under oroligheterna i Kapitolium i Washington den 6 januari 2021 sällar sig nu Teslamiljardären och Twitterägaren Elon Musk till dem som kräver att en av de mer framstående personerna vid incidenten ska släppas.

Nyligen gick Tucker Carlson på Fox News igenom ett massivt filmmaterial från övervakningskameror vid händelsen, där man bland annat kunde konstatera att det officiella narrativet inte stämde.

LÄS ÄVEN: Nu kommer sanningen om händelserna vid Kapitolium

Jacob Chansley, demonstranten som media stämplat som en ”våldsbejakande upprorsmakare” och dömdes till nästan fyra års fängelse, har efter det nya filmmaterialet offentliggjorts fått många att kräva att han frisläpps.

I materialet syns hur Chansley, dagen till ära klädd i bland annat horn, leds runt fredfullt av polis som inte göra några som helst försök att kasta ut varken honom eller andra demonstranter.

Nu har dessutom ytterligare material dykt upp där Chansley uppmanar omgivningen att lämna området, detta efter en uppmaning från Donald Trump – på vilket Elon Musk kommenterar: ”Befria Jacob Chansley”.

LÄS ÄVEN: Ekeroth: ”Ljög media medvetet om ’stormningen’ av Kapitolium?”

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
469Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons