LEDARE • En stor andel av arabvärlden har besuttit ett judehat under lång tid. Faktiskt ända tillbaka till tiden när islam uppfanns i början av 600-talet, en religion som blivit synonym med araberna, även om den spridit sig långt utanför den etniska gruppen därefter. Deras judehat har aldrig varit en hemlighet för den som bemödat sig om att öppna ögonen. Efter Gazas attack mot Israel den 7 oktober blev det om möjligt ännu svårare att missa längtan efter att döda judar. Faktum är att de av allt att döma är värre än vad nazisterna var.

Det senare påståendet är säkert kontroversiellt men ju mer man tänker på det, desto mer sant framstår det.

Ambitionen: Nazisternas förbrytelser var såklart mycket större i omfattning med miljontals offer så i det perspektivet, antal offer, är nazisterna såklart värre.

Men inte om man ser till ambitionen. ”Palestinierna”, alltså araberna på de territorier som tidigare tillhörde brittiska palestina-mandatet, önskar att Israel ska utplånas, vilket de, samt deras allierade, skanderar även på våra svenska gator och torg.

Det syns på deras emblem och ”från floden till havet” handlar om geografin, dvs Jordanfloden till Medelhavet = hela Israel [markerat i rött]:

Hamas emblem

Samma typ av emblem med hela Israel har PLO. För att tydliggöra så är här en karta, där jag ritat in pilar som visar var floden går, samt var havet är. Så mellan floden och havet ligger alltså Israel, med områden som officiellt inte är ifrågasatta. Men palestinaaraberna vill alltså ha allt; från floden till havet, vilket innebär att Israel utplånas:

De ”palestinska” ledarna i Hamas eller PLO säger det öppet. Arabernas intention är alltså att utplåna alla judar i Israel, cirka 7 miljoner (20% är araber).

Nazisterna mördade fler, men ”palestiniernas” ambition är att mörda minst lika många.

Grymheten: Vad gäller grymheterna i sig kan man nog säga att det är lika illa. Brutala mord, tortyr på gamla, unga, kvinnor och barn, liksom såklart män, skiljer dem inte åt. Både nazister och palestinier gjorde och gör detta, vilket inte minst attacken den 7 oktober vittnar om:

VARNING FÖR STARKA BILDER!


En grupp journalister från olika ländar har dessutom fått se en 43 minuter lång film som i detalj visar hur gaza-araber skjuter, bränner och hackar ihjäl civila israeler, filmat med deras egna kroppskameror. Flera tidningar rapporterar nu om detta, bland annat Sky News och Expressen. Filmerna har dock ej offentliggjorts med hänsyn till de anhöriga.

Här är en inspelning mellan en son och hans far i Gaza. Sonen har precis mördat en israelisk kvinna och hennes man på en Kibbutz. Den arabiska fadern hyllar sin son för mordet:

Ambitionen och grymheten att utföra dessa övergrepp skiljer dem alltså inte åt. Men en sak verkar skilja dem åt – till palestinaarabernas nackdel:

Öppenheten.

Nazisterna försökte i åtminstone stora delar dölja sina brott, dels medan de begicks och dels genom att försöka utplåna bevisen efteråt. Förintelsen förnekades, koncentrationslägren förstördes och täcktes över. Dokumentationen över övergreppen brändes upp. I hög utsträckning förnekade de sina egna brott. De flydde efteråt, bytte identitet, gömde sig.

De visste med andra ord att de begått grova övergrepp. Att de gjort fel. Att deras handlingar var omoraliska, grymma och oförlåtliga.

Jämför det med palestinaaraberna. Till skillnad från nazisterna försöker palestinaaraberna inte dölja sina brott. Tvärtom. De hyllar dem.

7 oktober-attacken är det senaste och mest flagranta exemplet på detta. De planerade attacken, de tog med sig kroppskameror och annan filmutrustning för att dokumentera sin brutalitet. De tog offers mobiltelefoner och live-filmade övergreppen och la ut på offrens egna sociala medier. Deras ledare, inklusive PLO:s hyllade och försvarade slakten.

Inte bara Hamas

Västvärldens medier samt diverse organisationer försöker isolera detta till att vara endast Hamas men inte befolkningen i övrigt. Det stämmer inte.

Skyll inte på endast Hamas – gazaaraberna är Hamas. Det finns gott om bevis för detta men innan dess måste man fråga sig om samma logik som västvärlden nu använder för Gaza/Hamas någonsin använts tidigare?

Sa man att det endast var NSDAP (tyska nazistpartiet) som invaderade Polen (och startade andra världskriget) men att man inte ska skylla på tyskarna i övrigt? Eller höll man hela Tyskland ansvarigt? Svaret är uppenbart.

I tyska valet år 1933 fick NSDAP 43,9 procent. I valet i Gaza år 2006 fick Hamas 44,5 procent. Precis exakt som man höll Tyskland ansvarigt för deras handlingar på 30- och 40-talen måste man givetvis hålla Gaza ansvarigt för deras handlingar år 2023.

Stort stöd

Utöver det faktum att Hamas vann (men även Fatah vill se Israel utplånat) finns det mer som visar på att det inte bara är Hamas.

I en opinionsundersökning från 2008 kunde man se att hela 74 procent i Gaza stöttade attacker mot civila. Totalt sett i både det som benämns som ”västbanken” och Gaza var stödet över 66 procent.

På samma manér stöttade Gaza-araberna till över 90 procent bombningen av en skola där åtta studenter dog. Liknande resultat för en annan attack där en kvinna dog:


Palestinian Center for Policy and Survey Research, March 13-15, 2008

Palestiniernas media, både i Gaza och ”Västbanken” är kartlagd av Palestinian Media Watch och kan ses här. Det finns oerhört mycket dokumentation som är värd att skumma igenom för att få en bättre bild av deras attityder till judar, Israel, terror, judehat, indoktrineringen, ambitionen att ta över hela Israel och mycket mer.

Inte första gången

Detta är såklart inte första gången slakt på civila, mord och tortyr hyllas och välkomnas av palestinaaraberna. Det är väl dokumenterat att de döper skolor, gator och torg efter självmordbombare och dylikt. De betalar ut pengar, med hjälp av svenska skattemedel, till mördare. Deras gelikar i Europa hyllar morden och tortyren och pratar om att ”gasa judarna” och att utplåna Israel.

Medan nazisterna försökte dölja övergreppen håller alltså palestinaaraberna fram dem i ljuset. De är stolta. De blir exalterade av grymheterna. De blir rusiga av blodbadet.

Så de delar ambitionen, villigheten och grymheten med nazisterna. Men deras öppenhet och stolthet över deras blodbesudlade massmordslängtan gör dem värre.

LÄS ÄVEN: Hamas kroppskameror: Se när terroristerna attackerar
LÄS ÄVEN: Ekeroth: ”Ansvaret ligger hos araberna som startade våldet”
LÄS ÄVEN: Ekeroth: ”Hamas-attack en ögonöppnare för många”