Det där med demokrati är inte speciellt populärt bland vänsterliberalerna. De låtsas och påstår såklart att de är demokratins och frihetens försvarare men som deras reaktioner efter det ungerska valet visar så är det rena lögner. Istället blottläggs deras närmast totalitära och antidemokratiska synsätt.

Det händer varje gång, oavsett det handlar om Ungern, Polen eller USA med Donald Trump. Så snart vänstern förlorar ett val så börjar vänsterliberala politiker i samklang med de vänsterliberala mediehusen att spy ut anklagelser om att ett land eller dess ledare är ”odemokratiskt”, ”totalitärt”, ”diktatur” och alla synonymer därtill.

Syftet är såklart att indoktrinera sina egna befolkningar så att man på sikt får politiskt kapital att utföra sanktioner mot ett visst land, utöva valpåverkan genom att finansiera oppositionen eller på andra sätt försöka störta den icke-vänster-regering som folket valt. Det är ett förklätt sätt att utföra en statskupp. För vänstern kan, och kommer aldrig, acceptera när andras åsikter än deras vinner.

Vi kan bland annat synliggöra detta med Gunnar Hökmarks tweet efter storvinsten för Orban i Ungern.

”OK när vi gör det”

Alltså, när en majoritet röstar på sin regering är det ”en tragedi”, menar hyperliberalen Hökmark. Att Ungerns ekonomi gått som tåget sedan det nationalkonservativa partiet Fidesz tog över 2010 ignoreras. Att landet klarat sig från de enorma problem som massinvandring först med sig i Västeuropa ignoreras. Att folket efter 12 år fortfarande vill ha kvar Fidesz, i ökande grad dessutom vilket troligen aldrig hänt i Europa innan, ignoreras.

På vilket sätt är det en tragedi? Ja, inte för det folk som valet berör såklart. Det är en tragedi för Hökmark och hans gelikar i det vänsterliberala Europa.

Hökmark skriver också ogenerat att de ”måste stärka oppositionen” i Ungern. Hur skulle han ha reagerat om Ungern sa samma sak om Sverige? Alltså att Ungern ska ”stärka oppositionen” i Sverige? Givetvis med ett ramaskri, liksom även svensk media skulle. Men det uppenbara hyckleriet är inget som bekommer dem, eftersom de inte har några principer – förutom att inte ha några.

Statstelevisionen skriver inför valet 2022 om risker för valpåverkan, vilket är ett populärt tema på senare tid. Inför valet 2018 skrevs det som ”ryska trollfabriker” och ”amerikansk extremhöger”. Mycket passande vinkel inför ett riksdagsval. Inför valet i år ser vi liknande rubriker. När Donald Trump vann, och därefter, haglade också anklagelser om att Ryssland fixat segern åt honom.

Alltså går vänsterns logik ungefär så här: ”Valpåverkan är dåligt, men inte om vi gör det”.

Sten i glashus

Statsradion ville såklart inte vara sämre och slängde ut en sten i ett glashus, som fick många att dra på mungiporna:

Det komiska är såklart att den statsägda svenska radion anklagar Ungern för att ha statskontrollerad media. Ett rätt grovt fall av att kasta sten i glashus. Samnytt har tidigare granskat sådana påståenden bland annat när vi ringde och intervjuade SVT i ämnet (se länkarna i slutet av artikeln).

Som ett brev på posten skriver folk – i princip alltid utan att belägga det – att det inte längre finns någon mediefrihet i Ungern. Detta trots att det finns en uppsjö av olika vänstertidningar i landet. Index.hu och TV-kanalen RTL Klub, liksom Atlatszo och Direkt36 är bara några av dem.

Det faktum att stats-tv och statsradio i Sverige är de ÖVERLÄGSET mest inflytelserika och att resten av svensk mediamarknad ägs av i princip två koncerner glömmer man bort. Eller det ytterst graverande faktum att svenska staten delar ut skattepengar till tidningar, där man nu ska bedöma vad som är sant och falskt för att få ut pengarna och att tidningarna tvingas in i det ”pressetiska systemet”, en privat organisation som leds av en vänsterliberal som är uttalat fientlig till alternativmedia.

Jag skrev om detta tidigare:

För att få bidrag från MPRT måste man anses bedriva sin verksamhet pressetiskt. Men för att garanterat räknas som pressetisk måste man gå med i en privat organisation: Medieombudsmannen (MO). Chef där är Caspar Opitz, tidigare redaktionschef på vänsterliberala, agendasättande Dagens Nyheter. Huvudman för MO är Publicistklubben, SVT, Journalistförbundet, TV4 etc. Kanske inte världens mest objektiva samling.

Caspar Opitz har tidigare avfärdat skandalen med DN:s mörkande av sexövergreppen i Kungsträdgården och försvarat den omtalade Sandviken-rapporten som hävdade att lilla Sandviken tjänade en halv miljard på invandringen.

Denna organisation är medier alltså tvungna att vara med i för att en svensk myndighet ska anse (ha presumtion) att mediet i fråga följer pressetiken och därmed är godkända för att få ta del av bidragen.

På Twitter noterade någon hyckleriet:

Korruption kan se annorlunda ut – i Sverige kan det se ut på detta sätt som när Carl Bildt tog beslut om gasledningen Nordstream i egenskap av statsråd samtidigt som han hade ekonomiska intressen i rysk gas.

Oärlig kritik

Poängen är att vänsterliberalernas kritik knappast går att ta på allvar. Den är där, ofta utan ordentligt belägg, enbart som ett politiskt slagträ för att underminera Ungern och samtidigt bereda väg för att på olika sätt försöka avsätta den legitima regering som det ungerska folket valt. De metoder som svenska politiker och journalister öppet ropar efter i Ungern är samma metoder som de upprört anklagar andra för att försöka använda i Sverige.

De anklagar Ungern för att inte ha mediefrihet men har inga problem med att mediebidrag i Sverige villkoras med vad en svensk statlig myndighet anser är sant eller falskt. De anklagar Ungern för politisk styrning av domstolarna men det är regeringen själv som tillsätter domare i Sverige. De anklagar Ungern för att vilja ha kontroll på utländsk finansiering av partier och annat, men i Sverige måste alla partier (enligt lagen om insyn i finansiering av partier) själva redovisa alla bidrag över 22 000 kronor.

De anklagar Ungern för att vara odemokratiskt när de får en majoritet av folket med sig, men det är inte odemokratiskt när en minoritet regerar i Sverige. De ondgör sig när Ungern håller folkomröstning om invandring som ”ogiltig” eftersom ”bara” 44 procent deltog, trots att 98 procent sa nej till massinvandringen, men ägnar inte en tanke åt att det svenska folket aldrig ens blivit tillfrågade.

Listan kan göras ännu längre. Hyckleriet är dock viktigt att förstå för det visar att vänsterliberalerna egentligen inte bryr sig om demokrati, frihet eller vad det nu är för värdeord man väljer att använda. Skulle de genuint ha brytt sig så hade de inte varit de hycklare de är.

Nej, vad deras kritik egentligen går ut på är att svartmåla en politisk meningsmotståndare för att skapa stöd för regimskifte. De tolererar nämligen inte ett icke-vänsterliberalt land i deras vänsterliberala hopkok.

Nedan kan ni se ett tal jag höll i Riksdagen för ett antal år sedan, där jag tackade Ungern och Viktor Orban för att de stod emot massinvandring och därmed hjälpte hela Europa:

LÄS ÄVEN: Amerikanska utrikesdepartementet ger miljonbidrag till Orbankritisk media i Ungern

LÄS ÄVEN: SVT attackerar rysk media som statskontrollerad – påstår sig själva vara ”vanligt aktiebolag”

LÄS ÄVEN: Ungern kritiserar svenska UD för att hyckla

LÄS ÄVEN: Grandet i Ungerns öga och bjälken i vårt eget

LÄS ÄVEN: Staten förklarar krig mot alternativmedia

LÄS ÄVEN: Mediestödsnämnden vill stoppa pengar till medier som sprider ’felaktig information’