ekeroth assarson persson censur
Ledare

Ekeroth: ”Varför stöttar regeringen vänsterns censuriver?”

Publicerad 9/9/2023
Annons

LEDARE • Så är vi där igen. När etablissemanget och deras galenskaper granskas blir de rejält oroliga. De förväntar sig såklart att alla andra ska acceptera att bli granskade, med vilka metoder som helst, men när de själva synas i sömmarna tar de till samma gamla vanliga taktik: låtsas vara under attack, trakasserade, hotade, förföljda. Sen kräver de lagändringar. Vänstern har verkligen anammat George Orwells dystopiska strategier från boken 1984. Det underliga är varför den SD-stödda regeringen omedelbart viker sig?

Exempeln är numera många. Vi har tidningsutgivaren i Staffanstorp som fick stort medialt genomslag för cirka tre år sedan. Detta efter att ”Kvällsposten avslöjat att tidningen Spegeln i den skånska kommunen utsätts för hot”. När jag läste den rapporteringen slogs jag av att ingen tidning skrev om vad för sorts hot det var. Var det personligen? Per telefon? Epost? Och vad innefattade hoten? Var det mordhot? Inslagna fönster?

Men ingenstans fanns det att finna. Så jag anade ugglor i mossen och ringde Spegeln och pratade med chefredaktören, tillika han som sägs ha blivit hotad. Ni kan lyssna på samtalet HÄR. Kontentan av det hela var att ”hotet” han hade fått hade han fått på mail och SMS. Han kunde fortfarande gå ”rakryggad” i Staffanstorp då ”alla känner varann”. På en direkt fråga från mig om han var orolig för sin säkerhet svarade han helt sonika ”nej”. Han polisanmälde inte ens hoten. Det var dessutom inga med våldskapital, erkände han, utan ”vanliga människor”.

Varför tar jag då upp detta igen? Jo, för reaktionerna från etablissemangets politiker och media var så talande. Som jag skrev blev det en kampanj i media och till och med kulturministern la sig i när hon till Kvällsposten sa att hon ”blir starkt oroad”.

Så, för diffusa hot som ingen tog på allvar valde etablissemanget att blåsa upp ”hoten” till max. Vad är då syftet? Jo, dåvarande kulturministern avslöjade sig i svaret hon gav:

– Jag är oroad över utvecklingen vi sett på sistone med hot och hat mot journalistiken och partier som SD som går in och petar i journalistiken och vill dra ner på Public Service, sa hon då.

Alltså; de tar en icke-konflikt, en ofarlig situation som den med Spegeln, och blåser upp den så det framstår som en allvarlig situation, för att sedan kunna sprida propaganda och klaga på SD eller högern eller dylikt. Det är med andra ord en förevändning -hittepå – för att försöka hjärntvätta befokningen och motivera repressiva lagar mot ens motståndare.

Ett annat exempel var när Jesper Johansson, från alternativmedia, var på Bokmässan och försökte intervjua socialdemokraten Pierre Schori. Vår rapportering om det fallet kan ni läsa HÄR. Kontentan av det var att Johansson lugnt och precis som vilken journalist som helst ställde frågor till Schori. Vad hände då? Jo, de skickade polisen (!) på honom och media kallade det återigen trakasserier, förföljelser med mera.

Återigen nyspråk i orwelliskt manér. Jag uppmanar alla att titta på videon så kan ni själv avgöra.

LÄS ÄVEN: Vänsterforskare sjukskriven efter konflikt med kritisk student – ”Skriver väldigt nedsättande”

Granskning av högskolor

Det finns många fler exempel på hur etablissemanget hatar att granskas. Det faktum att de lyckades stänga ner Granskning Sveriges Youtube-kanal är ett annat exempel.

Idag har vi ytterligare ett färskt exempel. Det är när Christian Peterson valde att granska den bisarra kursen ”Interkultur: Ras och vithet i Sverige” på Karlstad universitet, som Samnytt rapporterade om. När det blev allmänt känt blev det ett mediadrev. Vänsterakademikern, rasaktivisten och våldsdömde Tobias Hübinette gråter krokodiltårar om att han känner sig ”trakasserad” och får såklart medhåll av svensk vänstermedia som nu försöker bygga narrativet att högern förföljer vänstern.

Anders Lindberg, ledarskribent på socialistiska Aftonbladet, vill såklart inskränka demokratin. Det sjuka är att den så kallade högerregeringen instämmer när Liberalernas utbildningsminister Mats Persson går ut och säger att det ska bli lättare att stänga av studenter.

Det är så det går till.

Normala demokratiska aktiviteter

När alternativmedia granskar det vänsterliberala etablissemanget, oavsett om det är att granska gammelmedia, lärosäten eller andra organisationer så blir det alltid samma sak: de blåser upp det hela, ljuger ihop att det är hat, hot och trakasserier, skapar ett drev av det som egentligen är normal aktivitet i ett demokratiskt samhälle.

I fallet med Peterson, Hübinette och kursen ”Interkultur: Ras och vithet i Sverige” – vad har Peterson gjort för fel? För brott? För omoraliskt? Kan någon visa det?

Han sitter tyst på undervisningen, som dessutom sker på distans. Hans enda brott är att hans utgångspunkt inte är att indoktrineras i själva kursen, utan att kritiskt granska den. Sedan när blev kritisk granskning fel?

Jo, det kan jag berätta. När det är vänstern som granskas. Då är det alltid hot, hat, trakasserier, hot mot demokratin etc. Det är nyspråk a la Orwells 1984.

Skulle det vara en kurs på en högskola om ”Ras och vithet i Sverige” men utifrån ett icke-vänsterperspektiv skulle givetvis hela samhället rasat och alla granskningar av kursen skulle hyllats. Men nu är det inte så. Nu är det en inom alternativmedia som granskar dem, dessutom något så bisarrt som den kursen.

Då är det ingen som går i taket, eftersom kursen har ett vänsterperspektiv. Det är inte heller någon som rapporterar om Hübinettes bakgrund, trots att Peterson gav det som en motivering i sin intervju med TV4.

Vekt av regeringen igen

Som jag skrev på Twitter nyligen så börjar den SD-stödda regeringen få lite fart.

Men ett ständigt återkommande problem är att Liberalerna sitter i den. Och uppenbarligen har de Moderaternas stöd när de tillsammans med vänsteretablissemanget nu ser ut att stödja att inskränka demokratin i vårt samhälle för att skydda vänstern från granskning.

Utbildningsminister Mats Persson (L) säger nämligen nu att lagstiftningen ska skärpas så att lärosäten lättare kan stänga av studenter. Detta med anledning av Petersons granskning av Karlstadd högskola och Hubinette. Totalt vansinne men det totalitära tilltaget hyllas såklart av vänstern.

Till DN säger Persson:

– Det är en enskild individ som förstör för alla andra. Och konsekvensen blir att en enskild lärare och forskare tystas, och att man kväser det fria ordet och den fria diskussionen på ett lärosäte.

Fattar han inte ens vad han säger? Troligen är han så lättpåverkad av det mediala drevet, eller har en ytterst tvivelaktig moral, att han går på spåret att försöka hindra granskning på detta sätt.

Återigen: vad har Peterson gjort fel? Har han hotat? Hatat? Saboterat föreläsningarna? Nej, inget av det. Han har bara nyttjat sin demokratiska rätt att ta del av utbildningen och därefter sin demokratiska rätt att skriva om det, att kritisera det.

Detta försöker nu vänstern, och liberalerna, stoppa. För de tål inte granskning. De har aldrig gjort, som jag visade med flera andra exempel ovan. Deras fina snack om demokrati, yttrandefrihet, öppenhet är bara tomma ord som används för att lura folk att de står upp för de principerna.

I grund och botten är de som alla vänsterliberaler någonsin varit: totalitära som använder nyspråk till den grad att de inbillat sig själva, och andra, att stänga ner granskning är ett slag för demokratin och öppenheten, när det istället är emot.

Vänstern har verkligen läst på sin orwellianska ordbok. Frågan är om SD stöttar detta eller om de tänker sätta ner foten?

Tycker du om det vi gör?

Donera då en slant till tidningen. Utan ditt stöd kan vi inte fortsätta att granska etablissemanget.

Du kan swisha 123 083 3350, fylla i formuläret nedan eller klicka här för övriga alternativ.

Kent Ekeroth
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
816Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons