I förra veckan meddelade SD-politikern och Samnytts medarbetare Kent Ekeroth att han har sökt tjänsten som generaldirektör för Migrationsverket. I en långintervju berättar han mer om sina visioner för myndigheten.
– Vi måste göra det som är rätt för svenska folkets framtid.

Nyligen stod det klart att Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik inte får ett förlängt förordnande. Beskedet kom efter tidningen Fokus granskning av Migrationsverket där bilden som målades upp var en totalt havererad myndighet präglad av mångkulturellt kaos.

LÄS MER: Ekeroth: ”Jag är rätt person att utföra det paradigmskifte ni söker”

SD-politikern Kent Ekeroth, tidigare riksdagsledamot och numera oppositionsråd i region Dalarna, har sökt tjänsten som generaldirektör. Men redan samma dag som ansökan kom in ratades Ekeroth av migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M). M-toppen vill istället se någon med ”betydligt mer erfarenhet”.

Swebbtvs Mikael Willgert har intervjuat Ekeroth om utvecklingen och vad han skulle genomföra för förändingar inom myndigheten. Ekeroth är tydlig med att han välkomnar den så kallade städningen i Myndighetssverige.

– Det är självklart att man inte kan låta dem sitta kvar, för de kommer ju motarbeta den nya regeringen, säger han.

”De ljuger för att bedriva den politik de vill”

Ekeroth är beslutsam att Migrationsverket behöver en ordentlig städning och framför att allt är möjligt att genomföra för att få till ett paradigmskifte.

– Det finns länder som gör helt andra prioriteringar än Sverige, till exempel Ungern. De har i princip ingen invandring. De är med i samma EU. Problemet med svenska politiker är att de använder de här organisationerna, EU, WHO och alla andra, som en ursäkt för att driva igenom den politik de vill ha men skyller på någon annan. ”Vi kan inte gör något. Det är internationella konventioner, det är EU”. Det är alltid någon annans fel. Jag hade en debatt med Billström i riksdagen. ”Nej, vi kan inte minska invandringen.” För det är konventioner hittan och dittan. De ljuger. Skyller på någon för att bedriva den politik de vill.

– Allt går. Det är något folk måste förstå. När någon säger att det inte är möjligt, då vet du att det är möjligt. Allt handlar om politisk vilja. Säger EU någonting. Då tar vi strid, vi tar det till domstol. Då skjuter vi upp beslutet i tre, fyra, fem år. Kostar det hundra miljoner så är det värt det. För kostnaden för invandringen är ofantlig.

Se intervjun nedan:


Sverigedemokraternas mediekanal Riks har också ställt frågor till kandidaten.

LÄS ÄVEN: Regeringen ratar Ekeroth som generaldirektör: ”Vi behöver någon med betydligt mer erfarenhet”