Elon Musk: Kolonisering av Mars kommer kräva många liv
Foto: faksimil Youtube / NASA

I ett samtal om människans förestående kolonisering av Mars förutspår entreprenören Elon Musk att klivet kommer att kräva många människoliv.

Det var i en intervju med Peter Diamandis, grundaren av den vetenskapliga stiftelsen för teknisk utveckling XPrize Foundation, som ämnet Mars kom på tal. Enligt Musk kommer uppdraget att kolonisera Mars inte vara för vem som helst och skulle kraven utformas i en annons skulle den understryka att det kommer bli ”en svår och farlig resa, som du kanske inte kommer tillbaka ifrån vid liv”.

– Det blir ett storslaget äventyr och en fantastisk upplevelse. Ärligt talat kommer antagligen många dö i början.

LÄS ÄVEN: Snart kan astronauter andas på Mars

I december uppgav Musk att hans SpaceX kommer att kunna ta människor till Mars senast 2026. Innan dess är ambitionen att skicka dit obemannade farkoster inom två år.

Interplanetär art

Planerna på att kolonisera Mars började Musk tala om redan 2015 och han menar att det är viktigt att människan blir en interplanetär art, alltså en art som bebor flera planeter.

– För mänsklighetens långsiktiga överlevnad och livet som vi känner det måste vi bli en art som bor på flera planeter.

– Det finns även andra risker som vi inte kan kontrollera, som asteroider.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Andreas Nilsson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.