Tidigt på torsdagen larmades polis till en adress i det invandrardominerade och internationellt ryktbara problemområdet Husby i nordvästra Storstockholm där ett lägenhetsbråk sades utspela sig. När polisen anlände påträffade man en knivmördad man i en lägenhet och en knivskadad man i en närliggande lägenhet.

En större polisinsats drogs igång som utmynnade i att två män greps och anhölls misstänkta för mord och inblandning i bråket. Polisen vill inte berätta om någon av de anhållna är identisk med den skadade mannen. Uppgifterna om den mördade är också knapphändiga och inskränker sig till att han är i 35-årsåldern.

Personer som larmade polisen hade även uppgett att skjutvapen ska ha använts. Polisen hittade dock inga sådana eller spår efter att det skjutits på platsen. Teknisk undersökning genomfördes av brottsplatsen och närområdet söktes även av med hund.

Flera förhör hölls under torsdagen för att utröna motiv och händelseförlopp men inga ytterligare uppgifter som framkommit i samband med förhören har delgetts media eller allmänhet.