rolf_malm_byline_banner_640x180
Opinion

En ömklig samling politiska förgrundsfigurer

Publicerad 11/17/2018
Annons

➤ KRÖNIKA  Det är en samling udda figurer som under senare år fått i uppdrag att styra Sverige. Det tycks som det gemensamma är att de inte har något gemensamt med vanliga människor. De flyter ovanpå folkhavet med hjälp av valfläsk, feta löner och flytvästar i form av pensioner och avgångsvederlag. Redlöst och utan folklig förankring. Men i dessa händer vilar din och dina barns framtid:

Statsminister Fredrik REINFELDT är kanske i särklass i denna skara av nyadliga personligheter. ”Det enda ursvenska är barbariet – allt annat har kommit utifrån” är det urhemska falsariet om svensk kultur utifrån hans allt annat än historiska syn.

Den uppfattningen delar han med Mona SAHLIN, ”det är nog det som gör svenskar så avundsjuka på invandrare, rika på riktig, hederlig kultur – vi har ju bara midsommarafton och sådana töntiga saker.” Men så blev hon ju avundsvärt rik genom sin brist på svensk hederlighet och kultur.

Näringsminister Maud OLOFSSON köpte det nederländska energibolaget Nuon för drygt 97 miljarder kronor. En förlustaffär bortom allt förnuft. Skattebetalarnas sämsta och dyraste skandalaffär någonsin. Efter stora farhågor vägrade hon inställa sig hos KU för att svara på besvärliga frågor. Men det visade sig senare att Reinfeldt godkänt affären. Så de båda var lika goda brunkolsupare.

Finansminister Anders BORG fick en knäpp på en fest och uppträdde berusad som blottare. Blott en regel gäller ju annars för finansministrar – att hålla hårt i pungen. Även efter för många färdknäppar.

Integrationsminister Erik ULLENHAG förnekade in absurdum alla problem med invandring och mångkultur och kallades den svenske Bagdad Bob. Blev av med sagda jobb och utvandrade till Jordanien som ambassadör för denna absurt dumma mångkulturutopi.

Mikael ODENBERG avgick som försvarsminister efter att ha motsatt sig regeringen Reinfeldts nedskärningar av försvaret. Försvaret miste därmed sitt försvar inom regeringen. Kanon, tyckte vänstern avväpnande.

Justitieminister Beatrice ASK föreslog på allvar att man skulle skicka gredelina ”skämskuvert” till sexköpare. Varför inte gredelina fykort?

Bostadsminister Stefan ATTEFALL byggde sin politik på att tillåta bygge utan bygglov av något större Friggebodar. De kunde godkännas som fast bostad och kom att kallas Attefallshus. Ett litet vattenfallsbrus mot den dånande floden av bostadslösa.

Jämställdhetsminister Nyamko SABUNI arbetade mot hedersvåld, könsstympning, barnäktenskap, religiösa friskolor och för utvisning av kriminella invandrare. Hon beskylldes för islamofobi och utvisades av partiledare Björklund till förmån för Erik ULLENHAG – jämt ställd mot väggen med statistik från verkligheten.

Under utbildningsminister Jan BJÖRKLUND föll den svenska skolan som en sten i Pisa-mätningarna. Just nu lutar det åt att hans parti går samma väg.

Partiledare Håkan JUHOLT tillhör Socialdemokraternas vänsterflygel. Efter en lägenhetsaffär och intern kritik tvingades han ut i kylan efter kort tid. Som ambassadör på Island varnar han nu för att svensk demokrati inom kort tid är ett minne blott. En isande tanke från en het källa.

Han ersattes av Stefan LÖFVEN. Han lovade lägst arbetslöshet i EU, generös invandringspolitik, vatten och toaletter till alla fattiga länder, inga höjda skatter, ett tryggare Sverige och mycket annat. Efter flyktingkaoset 2015 har han tvingats svika det mesta av sina utopiska löften. Onödigt skitprat till alla världens nödiga istället för nödvändig omsorg om ett fosterland i växande nöd.

Justitieminister Morgan JOHANSSON vill införa censur i Sverige genom att ändra grundlagarna om yttrande – och tryckfrihet. Ett dråpslag mot demokratin. Han misslyckades under gången mandatperiod, men lär göra nya försök om han får försöka en andra gång. Han är en svensk tiger – en dråpare med smygande list. Ränderna går aldrig ur denne maktlystne lagvrängare.

Tidigare språkröret för Miljöpartiet – nu bostadsminister – Peter ERIKSSON gläds åt att regeringen nu fått direkttelefon till Facebook och Google för att kunna stoppa olämpligt och taktlöst material. Om bostadsbristen talar han olämpligt nog sällan.  Snart tar det väl hus i helvete bland de många ohjälpligt taklösa som han överhuvud inte bryr sig om.

Den förre bostadsministern Mehmet Kaplan byggde mest moskéer och minareter. Övrig tid tillbringade han bland sina turkiska, islamistiska vänner i Grå Vargarna – de som sköt Påven i magen. Lite väl magstarkt tyckte t.o.m. sossarna och bannlyste denne småpåve från ministerstolen.

Miljöminister Åsa ROMSON målade med giftig båtfärg in sig i ett hörn. Kunde inte hålla färgen när hon tvingades införa SD:s invandrarpolitik. Efter krokodiltårar i TV fick hon reptilsnabbt kräla ut från regeringen och söka lugnare vatten.

Kulturminister Alice BAH KUHNKE har bakgrund som ledare av barnprogram i TV. Enligt Leif GW Persson tänker hon också som ett barn. Fått pris som mest välklädd i Sverige, men har visat sig naken på bild och blev genant avklädd när hon bad Gud att avliva de fattiga på Haiti. Hon tar väl ändå priset.

Utbildningsminister Gustav FRIDOLIN menade i barnsligt oförstånd att han skulle lösa skolans problem på hundra dagar. Han lovade också att Vattenfalls brunkol i Tyskland skulle stanna i marken, att han skulle stoppa Förbifart Stockholm, lägga ner Bromma flygplats, införa friår, fri invandring, stoppa JAS-försäljning och mycket annat. Cool kille med högt flygande planer, förvirrade vägval, fria fantasier, specialist på nöd- och kraschlandningar.

Sjukvårdsminister Gabriel WIKSTRÖM blev utbränd vid försöken att lösa de brinnande sjukvårdsproblemen. Tycks ha bränt sina skepp och själv försvunnit i vårdkön.

Utrikesminister Margot WALLSTRÖM jobbar frenetiskt för att bli ovän med resten av världen. Persona non grata i Israel. Utfrusen i arabvärlden. På Wiesentalcentrets lista över värsta antisemitiska uttalanden. På kollisionskurs med Putin och Trump. I konflikt med försvarsminister HULTQVIST. Ovän med Göran PERSSON. På kant med Ungern, Österrike, Italien, Polen och en rad andra nationalistiska länder. Kritiserad av Finland. Kritiserad av KU för korrumperad och hemligstämplad kampanj för plats i FN:s säkerhetsråd. Blind för vetenskapliga fakta. Nu senast tillsammans med Annie LÖÖF obildat oförskämd mot den populäre professorn Jordan B Peterson efter hans kritik av hennes ”feministiska utrikespolitik” och Annie LÖÖF:s syn på jämlikhet. Livsfarliga blindgångare på diplomatins slagfält.

Finansminister Magdalena ANDERSSON anser att Sveriges ekonomi går som tåget. Trots att vi är världens mest skuldsatta folk, har EU:s sämsta BNP per capita, världens högsta skatter, en krona som faller som en sten, export som sjunker och allt fler kommuner som står inför konkurs. Men att det går som tåget stämmer ju – om hon menar svenska tåg.

Arbetsmarknads- och integrationsminister Ylva JOHANSSON påstod i BBC-Tv att antalet våldtäkter i Sverige går ner, går ner och går ner. Men det gick sedan upp för henne att hon läst statistiken upp och ned. Samma fel tycks hon göra när det gäller arbetslöshet och integration.

Framtidsminister Kristina PERSSON var Sveriges rikaste minister. Avskedades av Stefan LÖFVEN efter några fattiga månader på sin post. Han insåg väl att Sverige inte hade någon framtid.

Kunskapslyftminister Aida HADZIALIC fick snabbt avgå efter att ha blåst för rattfylla. Men hon gjorde ett ekonomiskt lyft på 1,5 miljoner kronor i avgångsvederlag när hon blev blåst på statsrådsposten.

Infrastrukturminister Anna JOHANSSON fick avgå efter skandalen kring läckorna i Transportstyrelsens infrastruktur.

Inrikesminister Anders YGEMAN föreslog stopp för missbruk av svenska pass, stopp för dataavläsning med trojaner mm. Han lovade att utvisa 80 000 illegala invandrare – men det gick liksom inte att utföra. Att obehöriga trojaner avläste Transportstyrelsens data fick han veta, men hittade inte säkert hemlighus för att kunna meddela detta till statsministern. Mycket skitsnack som fick Löfven att spola honom så att han tvingades avträda från sin stol.

Civilminister Ardalan SHEKARABI har trixat med det mesta. Först som illegal invandrare. Sedan som olaglig styrelsemedlem i Uppsala polisstyrelse. Sedan genom att använda SSU-pengar avsedda för integrationsprojekt för sin egen valkampanj. Som ordförande i SSU fuskade han med medlemsantalet för att få högre bidrag. Nu bidrar han genom att trixa på högre, legal regeringsnivå.

Klimatminister Isabella LÖVIN säger sig ömma för flyktingar. Det finns nu över 65 miljoner i världen. Men hon anser det rätt att ta 10 miljarder från biståndsbudgeten för att bekosta den i jämförelse lilla flyktingmottagningen i Sverige.  Liksom hon försvarar att kampanjen för svensk plats i säkerhetsrådet bekostades med medel från biståndet. För troende på ärlighet och konsekvens är det svårt att fatta. Men man fattar ju varför hon har lägst förtroende av alla ministrar.

En rad andra folkvalda som inte gjort sig särskilt bemärkta som utmärkta här icke namngivna men icke att förglömma. Alla dessa ömkliga, privilegierade figurer som nu använder riksdagen som lekstuga för sin ansvarslösa oförmåga att ge svenska folket en regering.

Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
630Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons