20-årige Farid häktades i helgen på sannolika skäl – den högre misstankegraden – misstänkt för den uppmärksammade dödsskjutningen på Älvsjö pendeltågsstation söder om Stockholm i mars.

Det var vid 17-tiden 9 mars som en yngling mitt bland tågresenärer i biljetthallen sköts till döds med flera skott i vad vittnen beskrivit som en ren avrättning, där skjutandet fortsatte efter att offret låg blödande på golvet.

LÄS MER: Yngling ihjälskjuten bland tågresenärer i södra Stockholm

På lördagen häktades 20-årig Farid bosatt i Älvsjö för mordet efter att ha gripits på onsdagen. Farid är sedan tidigare känd av polisen och dömd vid flera tillfällen för ringa vapenbrott och brott mot knivlagen.

Han uppges även ha gripits dagen före mordet för att iförd skyddsväst ha riktat flygande sparkar mot en polis men sedan försatts på fri fot igen.

Farids juridiska ombud, Anwar Osman, uppger för media att hans klient nekar till brottet. Farid häktades samtidigt på den högre misstankegraden, vilket indikerar att åklagaren i målet, Erik Wendeby, har stark bevisning mot honom.

Farid är enligt de handlingar som Samhällsnytt har tagit del av svensk medborgare och kommer inte att kunna utvisas om han döms för mordet.

Ytterligare en person sågs tillsammans med gärningspersonen när mordet begicks. Det finns inga uppgifter om att den personen ska ha identifierats.