Frankrikes digitalminister Jean-Noël Barrot gav sig in i den växande striden mellan EU och Twitter på måndagen då han hotade den sociala medieplattformens tillgång till EU-länderna.

– Om Twitter upprepade gånger inte följer våra regler kommer de att förbjudas från EU, sa Jean-Noël Barrot i fransk radio.

LÄS ÄVEN: Ny EU-lag gör identifikation obligatoriskt för kryptoöverföringar

Vad ministern specifikt syftar på är EU:s nya Digital Services Act som träder i kraft i slutet av augusti.

Barrot sa också att ”desinformation är ett av de allvarligaste hoten som tynger våra demokratier”.

Utspelet utgör en eskalering av en pågående kamp mellan europeiska politiker och Twitter, som köptes av Elon Musk i fjol.

Ställer inte upp på EU:s övervakning

Twitter ska enligt Politico nyligen ha dragit sig ur EU:s frivilliga desinformationspolicy som anger skyldigheter för stora digitala plattformar när det gäller att spåra politisk reklam, slå ner på desinformation och uppmuntra bredare tillgång och deltagande för utomstående.

Andra stora sociala medieplattformar har lovat att stödja policyn som är tänkt att föregripa några av de åtgärder som kommer att bli obligatoriska enligt den kommande lagen om digitala tjänster. Förordningen kan innebära böter värda upp till sex procent av ett företags årliga intäkter för regelbrytare.

Som svar på att Twitter drog sig ur twittrade inre marknadens kommissionär Thierry Breton: ”Du kan springa men du kan inte gömma dig.”

LÄS ÄVEN: EU upprättar sanningsministerium för att bekämpa ’desinformation’