EU:s budget kan kollapsa när Storbritannien lämnar unionen

Delningar

➤ Det har spekulerats i varför EU vägrat förhandla med Storbritannien om utträdet ur EU innan man kommit överens om hur mycket pengar det ska kosta britterna att lämna unionen. Den dominerande hypotesen har varit att EU vill straffa Storbritannien och statuera ett exempel för andra presumtiva exit-länder att det kan bli ett dyrt beslut.

Sanningen verkar dock vara mer prosaisk. Hemliga dokument som läckt ut från EU-kommissionen visar att det brittiska utträdet skulle skapa ett stort akut hål i EU:s budget, ett underskott på mer än 15 procent. Detta eftersom Storbritannien varit en stor nettogivare till EU, dvs betalat in betydligt mer i EU-avgift än vad man fått tillbaka i EU-bidrag

Det skulle i sin tur tvinga fram nedskärningar i stödet till flera nettomottagarländer i unionen. Dessa medlemsländer är i flera fall sådana som gått med i unionen av företrädesvis ekonomiska orsaker, som är kritiska till EU:s globalistiska migrationspolitik och där det redan finns starka opinioner för att följa britternas exempel.

Det andra alternativet vore att tvinga kvarvarande medlemsländer att betala in högre EU-avgift. Även det beskedet skulle mottas negativt på flera håll och riskera spä på den EU-kritiska opinionen bland medborgarna. Låna upp pengar har EU formellt inte behörighet att göra. Att täcka underskottet efter Brexit på det sättet skulle bli svårt.

Oavsett hur underskottet i slutänden kom att täckas skulle det leda till konflikter och instabilitet inom EU27 och försvaga sammanhållningen i unionen ytterligare, något som man i Bryssel till varje pris vill undvika där man har långt framskridna planer på det motsatta – att omvandla EU till en regelrätt federation.

Den brittiske konservative parlamentsledamoten Jacob Rees-Mogg är en av dem som argumenterar för att Storbritannien inte ska ge efter för EU:s mobbningsfasoner. Han understryker att EU:s finansiella trångmål är premiärminister Theresa Mays ”trumfkort” i förhandlingarna, eftersom man i Bryssel har ett desperat behov av pengar för att minska budgetunderskottet. Storbritannien har enligt Rees-Mogg en mycket stark förhandlingsposition.

Från EU:s sida används hot om oförmånliga eller uteblivna frihandelsavtal som påtryckningsmedel mot Storbritannien, för att förmå politikerna i Westminster att falla till föga och betala de enorma ”bötesbelopp” på motsvarande hundratals miljarder kronor som EU kräver för att gå vidare i förhandlingarna. Man insisterar på att beloppet ska fastställas innan något annat förhandlas.

Positionerna parterna emellan har under en tid varit låsta. Om inte den andra omgången i Brexit-förhandlingarna kommer igång under november kan det innebära problem och förseningar inför bland annat kommande omröstningar hos medlemsländerna om att inleda handelssamtal med det fria Storbritannien.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

320 KOMMENTARER

 1. Hoppas britterna har is i magen. De kan också sätta upp tullar om Eu bråkar om handelsavtal. Skulle inte tro att Audi, vw, bmw och mercedes skulle gilla att inte längre ha tillgång till den brittiska marknaden…

  • UK e väl 5e största marknaden i världen. Men Steffe håller sig väl hellre med Rumänien och Bulgarien, då e d vi som får stå för fiolerna när dom ska köpa lyxvaror för stulna pengar från EU

 2. EU bevisar konstant sin egna ondska. Att lämna EU visar vilken sniken, hämndgirig och egensinnig överstat det handlar om. Är man inte med dem är man automatiskt emot dem. Att diskutera handel och framtida vänskapliga relationer med GB är inte det som ligger på Bryssels bord, det är snarare hur man skall kväsa liknande tilltag.

  Alltså, den som inte fattat… Jösses.

  • Påminner mig om, fackförbund…

   ”Fråga inte vad vi kan göra för dig, fråga vad vi kan göra med dina tusenlappar”

 3. Fantastiskt, det kommer alltså bli synligt att EU kostar en massa pengar som transfereras från länder med hårt arbetande befolkning till länder där man kan ha parkarbetare anställda trots att park saknas. Vem vet det kanske leder till ett sammanbrott av hela EU – det vore gott.

  • inte sverige efter brexit kan man nog vänta sig en betydligt högre avgift för dom som blir kvar det borde väl gå att banta bort hel hel drös av dom som sitter i det där parlamentet borde räcka med 10 pers. där tänk dig bara alla löner till alla som sitter där det är inga lågbetalda personer varför så många pers. för att förstöra flera länder

 4. Allt blir bara sjukare och sjukare.. EU har visat att de inte skyr några som helst medel, för att dess elit ska få sko sig och styra och ställa med enbart deras eget bästa i tanke.
  Folken de fått förtroende av, skiter de fullständigt i.

   • Läs tex BBC utmärkta skrift om Brexit . Eller läs Guardian varje dag .
    Vad skulle hända , jo bla UK har inget handelsavtal och kan inte tekna nya . Gräsen vid Dover stängd inget in inget ut . Viss flygtrafiktill UK stoppas mmmmmmmmmmm

  • Om man inget vet så är det bättre att tiga . Det finns avtal , men du följer väl aldrig ett sådant. Läs annat än Mats D

 5. EU:s hyckleri känner inga gränser. Anledningen till att EU bestämt att the UK inte skall få lämna det sjunkande skeppet är att ingen skall få se England klara sig bättre utanför EU. Folk i andra länder skulle ju, hemska tanke, kunna få idéer.

  Om nu multikultur, muslimer, invandring och fri rörlighet är så himla bra, varför kan EU inte ersätta UK med Turkiet? En Turk är väl lika bra som en Engelsman? Va! Allt annat är ju rasism!! Om EU inte vill krympa är det ju bara att släppa in 80 miljoner turkar…

  ”Det har spekulerats i varför EU vägrat förhandla om utträdet innan man kommit överens om hur mycket pengar det ska kosta lämna unionen.

  Som i alla kontrakt så borde det finnas en lämna-klausul, där det klart och tydligt står vad som gäller. Om en sådan klausul saknas så finns det ju inget att förhandla om. UK lämnar och EU blir sittande med Svarte Petter, svårare är det ju inte. Om EU vill hota om sanktioner, tullar och blockader så låt de göra det. Med tanke på att handelsbalansen gentemot EU är negativ för UK och att EU inte producerar någon vara eller tjänst som engelsmännen inte kan köpa annorstädes, så är det ju ett rent självmordsprojekt; -EU dör sotdöden ännu snabbare genom att förvägra export av tyska bilar till ö-riket… Där fick du Merkel!!

  Anledningen till att the UK inte redan lämnat är qvisslingarna i den egna administrationen. Folket röstate ”fel” och nu sitter alla statsapparatens alla remainers och hittar på svepskäl och förhalar för att slippa respektera folkviljan.

  Låt oss hoppas att Engelsmännen inte låter sig köras över av de demokratifientliga svikarna och att de sätter hårt mot hårt.

  • Grattis du har 13 gilla som inte vet vad Brexit innebär . Jo det finns lämna AVTAL och det finns regler som försvårar för UK att tekna nya avtal. Idag är industrin i UK orolig vet intet om framtiden , skjuter på investeringar . Vet att import blirdyrare . Läget är att ingen i Brexit kampanjen satt sig in i konsekvenserna utan bara stirrat sig blind på invandringproblematiken .

   • Ingen inom EU pratar om avtal, de pratar bara om hur United kingdom skall straffas, om de vågar göra sig fria. Varför är det så, tror du? Om det nu finns glasklara avtal, vad finns det att förhandla om?

    Min egna slutsats är att EU, bortsett från lite krafs, inser att de inte har något att gå på. Att hota är deras enda vapen.

    Det är klart att industrin är orolig. En velande regering som så gott den kan försöker kringgå folkviljan och förhala hela processen ställer självfallet till med problem. Industrin behöver klara regler så att den kan anpassa sig. Just nu befinner sig landet i limbo. Ingen normalt funtat människa investerar under sådana omständigheter.

    Man kan nästa misstänka att det är en medveten strategi:
    •1. Förhala, vara inkompetent och oklar så att industrin får kalla fötter och bromsar in.
    •2 Sedan låta påskina att industrins kalla fötter inte beror på politiskt sabotage, utan på brexit…
    •3. Skrota Brexit, eventuellt med en ny folkomröstning som stöd, där hjärntvättskompressorn gått på högtryck en längre tid för att folk skall rösta ”rätt”.

    Och du vet att bilimport blir dyrare. Hur vet du det? Du inser att UK köper mer från EU än vad EU köper från UK? Vem förlorar mest på ett handelskrig, tror du?

    Och vilka är alternativen om kossan Merkel skulle vilja statuera ett exempel? Är det så att bilar tillverkas i ett annat land, med vilket UK delar språk och historia och att UK med detta land skulle kunna ha ett mycket fördelaktigare handelsavtal än vad EU idag tillåter? Hmmm?

    • Jag har f;r 10 min sedan läst The Guardian , där pratas det om avtal allt ditt snack är HAR EU
     Vad EU vill ha klart först är EU medborgarnas rättigheter . Tycker du att en engelsman som studerar eller jobbar i Sverige skall ha EU medborgarnas rättigheter betr. tex sjukvård . Medan en svensk som jobbar eller studerar i UK skall inte ha dessa rättigheter och vartannat år söka visum . Är detta hot ????
     Sedan finns det AVTALS förpliktelser om EU tjänstemännens pensioner som EU vill att UK skall betala . Det finns sedan tidigare bestämda projekt till olika länder , som UK har varit med och beslutat om . NU vill EU att UK betalar sin del av kakan .
     Om UK får ett Brexit utan handelsavtal , kan man inte sluta nya avtal . Om man så småningom kommer med i WTO så bygger WTO på kvoter . Då får UK slåss med EU om export .till andra länder . Tex så har UK idag en stor får export , men inom WTO får man dela med Nya Z . MMMMMEn annan sak Nord -Irland kontra Irland . Detta är en Ö som idag har en gemensam elhandel . Gemensamma jordbruksregler mmm . Uppemot 100 olika regler . NU vill UK inte berätta hur löser man detta vid ett Brexit . Samt hur skall en gräns tull fungera
     Jag vet inte var HOTEN finns ????

     • Som sagt, problemet är alla remain-qvisslingar i UK som sätter käppar i hjulet. Och självklart gör EU-fascisterna sitt till för att käpparna inte skall trilla ut…

      Behöver man åratal av förhandlingar, stön och stånk för att lista ut engelsmäns rättigheter i EU, eller vem skall skall betala pension, så är man en handfallen idiot. Det finns inte mycket mer att säga.

      Resten av ditt resonemang kan sammanfattas med ”man vet vad man har, men inte vad man får”. Traditionell skrämselpropaganda, med andra ord. Men det kommer ju från the Guardian, PK-tidningen nummer 1, som okritiskt går alla globalister och oligarkers ärenden.

     • Ok , svara på ett par frågor , vad är det för böter som UK inte vill och enligt dig INTE skall betala ????

      Efter brexit så skall ALLA UK medborgare har fri rörlighet i EU och behålla sina nuvarande rättigheter . Fri sjukvård osv .
      Men en svensk som arbetar eller studerar i UK skall inte ha detta och skall dessutom vartannat år söka visa .

      Man vill behålla de ekonomiska bankpassen trots att man lämnar EU

      Man vill ha ett fortsatt handelsavtal med EU men inte acceptera de grundläggande avtalen inom EU

      Man vill inte förhandla om NordIrland conta Irland Tack vare EU så har man mellan dessa länder gemensam elhandel , många gemensamma avtal inom jordbrukssektorn .

      Det finns mer , men gör ett försök att svara på mina frågor och strunta i om EUs vara eller inte vara . Om dess uselhet . Svara . Det är faktiskt UK som har begärt ett utträde

 6. Mest oroande just nu är att ECB (europeiska centralbanken)
  föreslår att bankerna ska ta bort insättningsgarantin. Detta motiverar man med några fåniga bortförklaringar.

  Syftet är självklart att bankerna ska kunna konfiskera ALLA pengar som folk har på banken när bankerna får problem.

  Frågan är varför man föreslår detta
  just nu? Förväntar man att bankerna i EU kommer att få problem?

  http://www.zerohedge.com/news/2017-11-19/ecb-proposes-end-deposit-protection

  • Med brexit i fangorna, så definitivt. Om EU sen snålar in på bistånden till östeuropa så kommer även dem att lämna. Då kommer Danmark lämna och därmed kapa av resten av norden.

 7. Jag skulle svimma av förvåning om Globalisten och folkförrädaren Stefan Löfvén tillät det svenska folket att komma till tals i EU-frågan. Han skulle aldrig tillåta det eftersom han vet att det skulle resultera i Sveriges utträde också. Folk har förstått nu att hela idén med EU är att ta all makt från folken och ge den till en handfull Globalist-oligarker och deras medlöpare.

 8. Handelsavtal och samarbete samt standardisering av olika produkter inom europa kommer att ske även om EU faller. Problemet är att Bryssel sitter och lägger sig i en massa interna frågor i varje land. När nu Björklund går ut och vill ge sverige till fjantarna i EUparlamentet. Bevisar ju bara långtgående planer på en Federation.
  Tycker vi ska gå ur eller att EU slutar detaljstyra länder. Vi som röstade för ett inträde i EU röstade inte för en federation. I så fall ska det vara en ny folkomröstning.

 9. Det andra trumfkortet i brexitförhandlingen är Trump. Han kommer inte att cucka och ställa sig på EU:s sida för att försöka bevara status quo. Ett riktigt Trumpkort.

  • Vad skall Trump fixa ???
   Han har lämnat TPP , Kina har tagit kommandot .
   Han har berättat för Theresa May att Bombardier , bygger flygplan på en fabrik i Nord -Irland , 3000 anställda , skall betal en EXTRA skatt på 232 % på sina produkter vid export till USA . God DT hjälp
   UK hamnat i WTO handelsavtal , som bygger på kvoter . Vem skall flytta på sig då ????
   Han vill lämna NATO , han och Uk kan ju då bli ett par .

    • Helt ointressant vad jag är . Men du som många andra svara på mina påstående istället för att använda ett av er sk standard uttryck .

     • Typiskt när argumenten tryter , använd personliga påhopp.
      Men du kunde ju svara på ett ständigt använt begrepp ,, BÖTER
      Vad är det för böter som ni kloka vill att UK inte skall betala ???
      Ja anti EU och pro Trump , du har hamnat i ett politiskt oväder .

  • ja vi ser hur duktiga dom varit i att islamisera nästan hela EU där finns det inget förtroende kvar EU BEHÖVS över huvud inte alls

  • Jo, om dom håller sig till det, så skulle dt vl gå an. Men resten? Schengenavtalet t.ex. EU har blivit ett återuppstått Sovjetunion, med Politbyrån flyttad från Moskva till Bryssel. EU i sin nuvarande diktatoriska skepnad, med storhetsvansinne, behövs definitivt INTE!!!!!.

 10. Export
  From a continental perspective, 54.3% of UK exports by value are
  delivered to other European trade partners while 21.2% are sold to Asian
  importers. United Kingdom ships another 16.7% to North America and just
  2.8% to Africa.

  Import
  From a continental perspective, 58.5% of United Kingdom’s total imports
  by value in 2016 were purchased from other European countries. Asian
  trade partners supplied 22.8% of import sales to United Kingdom, 11.8%
  originated from North America while 2.7% came from exporters in Africa.

  Alltså så importerar UK 4,2% mer från EU än de exporterar.
  EU är beroende av export till UK.

 11. Vad ska vi med EU till? Förstår inte och har aldrig förstått. En elitistisk lekstuga är det, ingenting annat. Det kan vi vara utan. Se bara på clownerna när de var i Göteborg. Äter gott och lever gott på vår bekostnad men gör absolut ingen nytta.

  • Ja och polismakten terroriserade staden i 2 dygn med massavstängningar, folk kom inte till sina arbetsplatser utan höll sig hemma.

 12. EU går under och Storbritanniens ekonomi lär blomstra framöver. Dom är ju en av dom största bidragsgivarna precis som oss. Fler lär följa deras exempel. Konstigt vore väl annars.. Men VI kommer inte att få rösta om det. Man är ju rädd att det blir ”fel” utgång. Som det blev första gången när vi röstade om att gå med i skiten. Ett riggat val senare så var vi med helt plötsligt. Och alla vänsterpartier som var motståndarna då har alla svängt på seglen. Det gäller att flyta med för att få en egen soppslev vid köttgrytan..

 13. ”Liberala” Cecilior med säte i Bryssel och kompisar med Soros tycker att EU är bra. Men tycker att de som sitter i Bryssel ska få ändå större makt över den okunniga massan i medlemsländerna.

 14. Nästa stora våg av migranter som kommer vara miljoner och åter miljoner (då vi inte hjälper till och styr upp deras länder) tar sig till Europa står England och skrattar åt oss när EU sätter upp kvoter för varje land..

 15. En federation har rätt att tvinga medlemsstater att stanna kvar i federationen med våld och krig. En konfederation är en frivillig sammanslutning där varje delstat kan välja att lämna.
  Det här var konflikten i amerikanska inbördeskriget, utbrytarna kallades för ”the confederates” medan centralstaten i USA än idag kallas för den Federala staten, eftersom Nordsidan vann och kunde stanna sydstaterna att vara kvar.

 16. Inte bara det en betydande del av Tysklands exportöverskott har varit i handeln med UK. Likaså har Frankrike överskott mot UK. Att ha budgetbalans/överskott som Tyskland har förutsätter bytesbalansunderskott om det ska vara hållbart.
  Att UK kunnat ha ”permanenta” handelsunderskott beror inte minst på att pundet fortfarande är en sk reservvaluta som det finns efterfrågan på. Utlandet är villigt att ha fodringar i GBP. Detta har bl.a. Tyskland dragit nytta av, för att kunna ha exportöverskott.
  ECB har ”fixat” finans/euro-krisen genom att köpa upp statsobligationer på andrahandsmarknaden, det är egentligen ett brott mot EU reglerna. ECB får inte köpa statsobligationer direkt, sk monetarisera underskotten. Men när alla vet att de köper på andrahandsmarknaden är det närmast samma sak, annars hade förstahandsköparna velat ha mkt högre premie, dvs högre ränta.

 17. Vid folkomröstningen framställdes det som att EU skulle verka för att underlätta handel och förhindra väpnade konflikter mellan länderna. Jag röstade nej ändå.
  Nu ska det bli en federation och de som inte följer påbuden från Bryssel hotas redan nu med väpnat ingripande mot dem. EU har utvecklats så som jag trodde.

  Jag är övertygad om att Sverige skulle få en bättre ekonomi om vi lämnar EU och själva sluter handelsavtal med länder. Det vi förlorar på något sämre handelsavtal med EU länderna täcks mer än väl upp av underskottet vi har av medlemsavgiften plus de mer fördelaktiga avtal vi kan få med övriga länder – Kina, Ryssland, Indien och andra länder öster om oss.
  Vad som krävs är politiker med analysförmåga, förstås.

  För övrigt – vad f#n då förhandla! Sluta betala avgiften till EU och gå vidare….

  • Ja vi gick med I en samarbetsklubb för att främja handel och nationellt utbyte inte ett nytt Sovjetunionen där staterna sitter som gisslan och hunsas av Bryssel, det nya Moskva.

   • Från början hette det ”ett fritt utbyte a varor och tjänster”. Dom sa aldrig något om de öppna gränserna och befolkningsutbytet.

   • Vi var redan med i den ekonomiska delen via EFTA och avtalet där. Precis som Norge, Schweiz, Liechtenstein och Island är nu. Det vi gick med i när vi folkomröstade var den politiska delen.

    Folk blev grundlurade av etablissemanget som sa att det handlade om den ekonomiska delen. Dessutom hade man 90-tals krisens massarbetslöshet som fond. Klart att folk gick lätt att lura då.

    Problemet är, som vi nu ser med UK, att EU inte tillåter att man reverserar till EFTA positionen. Det är ena småsinta elaka djävlar. Det är som med det där hotellet i Kalifornien.

  • ”Den fria rörligheten för personer handlar om EU-medborgares rätt att resa till och stanna i ett annat EU-land för att arbeta, studera, söka jobb, starta egen verksamhet eller leva där som pensionär.”

   Det finns inget som säger att EU kan tvinga på ett land medborgare från länder som inte är med i EU. Det ingår inte i de fyra friheterna.

   Sverige har på egen hand öppnat dörrarna för massinvasionen av muslimer.

 18. Väldigt positivt om EU:s ekonomi kollapsar när Storbritannien lämnar EU. Fler medlemsländer borde göra detsamma. Det är ett välgörande beslut den dagen när överstatliga EU går i graven.

 19. Ta in miljontals invandrare som lever på bidrag och tro att EU ska göra miljonvinster
  Man gnäller på Trump men han fattar i alla fall vad som är bäst för USA.

 20. Bara så ni vet!
  Nettoavgiften som Sverige betalt sedan inträdet i EU uppgår till 550 miljarder/kr. eller 550 000 000 000 kr
  Hög tid att vi lämnar detta byråkratiska vansinnet och återför makten till Sveriges medborgare.

 21. Frihandel och fred finns det alltid behov av. EU byråkrater som Juncker behöves inte.

  EU-byråkraterna använder behovet av frihandel till att införa ett dyrt och dåligt regelverk som ingen behöver, förutom de själva.

  De gör ett så dåligt jobb att det är bättre att lämna EU i protest, så att den dåligt skötta organisationen kollapsar.

  • De ska få arbets- och näringsförbud i MINST hela Europa också.
   Så kan de sitta och ryggdunka varandra på något härbärge.
   Ok, vill Asien eller Sydamerika ha dem kan de väl få dem, men det är knappast troligt med tanke på meriterna.

 22. Ekonomin, Migrationstrycket riskerar att knäcka EU. Om man vill bevara EURON/EMU så bör PIGS-länderna bilda en egen valuta union till dess att de vill börja arbeta.

 23. Det ser illa ut för EU och nu verkar Tyskland bli roderlöst då det inte blir någon majoritetskoalition för Merkel. https://www.theguardian.com/world/2017/nov/19/german-coalition-talks-close-to-collapse-angela-merkel
  Brexit+ett svagt Tyskland bådar inte väl för antidemokratiska EU-fanatiker.

  ps. Ett av de sista (någorlunda) trovärdiga argumenten för massinvandringen ifrån MENA var att den svenska handeln med Mellanöstern i alla fall skulle öka. Det gick så här: https://www.svd.se/mellanostern-svenska-bolag-har-tappat-25-procent

  • Om det behövs kunskap från de som kommer från regionen så är det väl bara att hyra in den. Inte behöver man importera stora mängder outbildade analfabeter för det. Vad vi har fått är troligen en stor mängd folk som skickar pengar till Mena, vilket bidrar negativt till bytesbalansen. Dessutom ökar de nog importen därifrån också utan att på minsta sätt bidra till någon export dit.

 24. Det är till EU-byråkraterna som Herr Björklund (L) oserpartiet vill ge den totala makten över oss arma svenskar.

 25. Det vore väl en sak om man förstärkte demokratin, men med en elit som ska styra och ställa urholkas demokratin alltjämt. Den lilla människan förminskas hela tiden.

 26. Britterna bör börjar med att deportera alla som kommit till Storbritannien sen inträdet. Dom kan gå genom tunnlen som sedan fylls med slagg och skit från dom gamla gruvorna

 27. Lika bra att lägga ner hela EU innan det slukar ännu mer pengar och orsakar mer elände för folk. Varför kasta bra pengar efter dåliga liksom?

 28. De nordiska länderna skulle kunna ha en egen frihandelszon. Där länderna stärker
  varandra.
  Storbrittanien betalade förra året 600 miljoner kr per dag till EU! De pengarna kan användas mycket bättre.

  • En gammal idé som tyvärr aldrig förverkligas.
   Det enda de fick till var de nordiska traktaten om fri förflyttning och fritt residens.

  • De nordiska länderna skulle bli ett land, en federation med säte i Finland, tycker jag. Alla makt borde flyttas. Och den finska presidentens makt utökades att gälla till övriga nordiska länder. Då skulle det hända grejor.

 29. UK har sedan utvidgningen österut blivit en nettobetalare till EU men att EU:s budget skulle falla med detta är rent skitsnack.

  – Straffavgiften för utträdet skall betala förändringar, förflyttningar…. + en extremt hög utgångsavgift, vilken torde gynna EU:s budget.

  – Skattenettot blir förvisso negativt med utträdet men samtidigt skall de inte vara svårt att minska kostymen efter den något mindre organisationen. Det kan några år men med tanke på den höga Brexitavgiften ett internt EU-problem.

  – Mindre handelszon: minskningen behöver inte bli speciellt stor. Om vi ser till Sveriges del så påverkade inte handeln speciellt mycket, när vi gick in i EU 1995. Det är mer de enskilda länderna som förlorar på att köra över UK och då allra mest Tyskland med sitt stora handelsöverskott med UK.

  • Skulle dom styrande EU parasiterna dra ner på kostymen…. Nu var du rolig..
   Under vilken gråsten har du bott dom senaste 20åren….

   • Det har knappast vart EU:s starka sida att minska sina organisationer. När EU har utvidgas har dock antalet parlamentets ledamöter minskat för de tidigare medlemsländerna. Sverige hade t.ex. fler platser tidigare.

 30. Eftersom EU har tagit över mer än 80% av makten så bör vi reducera riksdagen till 20% av vad den är idag. 69 riksdagsmän kan räcka.
  Antingen det, eller så följer vi U.K.

 31. Nej nu får det minsann räcka. Vad sägs som att vi bara klappar ihop hela maskineriet & går tillbaka till kol-stål unionen istället?
  Federarionsdrömmar är rena Sovjetfasoner som kommer sluta i inbördeskrig när folket tröttnat på tramset.

 32. Det är bara rättvist att Storbritannien betalar alla hundratals miljarder kronor som de fick av EU när de gick med. (Men varför finns det ett litet horisontellt streck framför varje belopp om Förenade Kungadömets nettobetalningar som jag kan hitta? De är åtminstone skrivna i brittiskt kunglig rödfärg.)

 33. Man kan ju hoppas på att det kollapsar. Ett raserat EU kan bli västvärldens räddning.
  Om någon nettogivare till börjar tala allvar om en exit är det garanterat ett faktum. Holland har ju talat om det, i Frankrike finns nya spelare som vill göra som England och dessutom är ju gamla öststater riktigt missnöjda med EU bland annat Ungern och Polen. Vi får hoppas.

 34. Man får väl samtidigt göra sig av med de mest tärande länderna, de som gärna via sina medborgare utövar kriminalitet och tiggeri i våra länder. Hela iden med EU har kollapsat fullständigt.

  • Snarare har idén bara börjat blomma ut. Idén, inte den ytliga ljugarpropagandans falska löften för lättlurade.

 35. EU är en papperstiger. De kan hitta på 100 miljarder i böter och det kan GB bara skita i. – England kommer att binda sig till USA, KIna, Ryssland, och östeuropa. – Väst Europa och EU är på dekis. Hela världen bara garvar åt EU och deras tjat om ”HBTQ avskaffandet av nationer, och mänskliga rättigheter EUs oförmåga att skydda sina gränser och utvisa kriminella” EU ses som korkade och svaga av omvärlden. USA, Indien, England, Kina och Ryssland är tom mer intresserade av Afrika än av EU idag.

  EU är som en mans bröstvårta. ”Everybody just passes by”. – De enda som är intresserade av EU idag är bidragssugna analfabeter från Afrika och Mellanöstern.

 36. Beror det inte på att UK inte betalar enligt dig Mats Dagerlind de sk böterna
  Kan du inte trots påpekande förklara vad är det för böter du talar om ????

 37. Ett antivitt och islamofascistiskt EU måste kollapsa för mänsklighetens skull.Det är våra liv och vår säkerhet det handlar om.

   • Det har hänt många gånger förr att civilisationer kollapsat pga invasion av icke bidragande välfärdssökare.
    Rom
    Egypten
    Europa?????

 38. Före EU-inträdet fostrades Svenskar i en anda med Ordspråk som: ”Den som gapar över mycket, mister ofta hela stycket!”

  Nu har EU-erotiken pågått för eliten i 22 år.
  Resultatet kunde olika belästa gissa i stor utsträckning, före att Liberala virrpannor fick nyckeln till landet Sverige 1995.

  EU-klubben kommer inte att hålla, av olika orsaker.

  Främst är det en Utopi att Europas alla länder ska kunna jämka sina olika: religioner, folkslag, kulturella identiteter, naturella förutsättningar, historia, språk, normativa etik, etc.

  Finns det ingen som undrar hur Norge och Island kan överleva som nationer och folk???

  BrExit
  SwExit
  DeXit… osv.

 39. Det är väl ingen fara med det – Löfven ser väl till att Sverige blir en ännu större Nettobetalare än vi redan är för att täcka upp för britterna? Why not? Han – eller för den delen övriga 7-klövern kommer ju knappast att bli straffade av sin lallande väljarboskap för det. Dom fattar överhuvudtaget inte vad ordet Nettobetalare betyder.Och skulle dom göra det så – ”har det inte med mig att göra – det där sköter nån annan” jag återgår till att lajka roliga djurbilder på fejsbook nu – sluta stör….

 40. 1951 bildades EU:s föregångare Kol-och Stålunionen. Den var förlegad och på alla vis obsolet redan då den bildades och kom överhuvudtaget aldrig att spela någon som helst roll för Europa eller de stater som deltog i den.
  Emellertid hade den en jättes byråkratiska kostym redan från början och försörjde tiotusentals byråkrater i meningslösa institutioner som, bokstavligen, inte gjorde annat än bytte papper med varandra. Miljarder förslösades redan då och på den vägen har det fortsatt.

 41. Om ni läser på lite om Theresa May så förstår ni att hon knappast jobbar för ”sitt” land när det gäller Brexit.Hon kommer – precis som den svenska 7-klövern – att binda storbrittanien via idiotavtal med EU (jmfr med hur våra svenska politiker helt under radarn sabbat våra egna svenska grundlagar till EU:s fördel) så att Brexit effektivt saboteras.Hur skulle det se ut om folket hade en röst värd namnet – det går bara inte.Så var så säkra Theresa May tillhör den politiska klassen och är tillsatt för att fixa saker och ting så bra och förmånligt som möjligt för EU. INTE för det brittiska folket.

 42. Jag tror att Britterna har ett jättebra utgångs läge att lämna rent ekonomiskt. Då en tredje del av alla nya bilar Tyska . En stor marknad för franska och italienska vin odlare. Det vill inte EU tre största ekonomier lämna till någon annan.

 43. Segregation är modellen! Lika barn leka bäst!!
  Baltikum och Sovietunionen visade vägen!
  Inte längre några inbördes motsättningar som förlamar utvecklingen.

 44. Satirteckningar är något det fanns mycket av förr som jag tycker kunde varit trevligt om de kom tillbaka.
  En satirteckning i full konstnärlig frihet som jag har i huvudet, är en bild av moder Svea sittandes i en släde (typ tomtens släde), tillsammans med moder Svea sitter svenska folket tittandes på SVT propagandanytt, framför släden är avgrundens rand ner i helvetets eldar, bakom släden står puttandes illegala kriminella nyanlända ockupanter ivrigt påhejade av den sjuhövdade huldran, de sju huvudena på huldran kan ni själv få gissa, om ni inte kan det så är de Löfven, Annie, Sjöstedt, Fridolin/Lövin, Björklund, Kristersson och Ebba, snett bakom vid sidan om står en vilt påhejande liten grupp feminister klädda i negligéer och hotpants, nere i avgrunden står många smådjävlar väntandes bland annat Westerberg, Reinfeldt, Sahlin m.fl och han med de stora hornen också naturligtvis, här får ni också ett försök på att gissa vem? rätt svar är självklart Olof Palme, mellan tv:n och feminstgruppen går där en sattelitlänk där det står: direktlänk till ”slumpmässigt” utvalda ”opolitiska” ”vanliga” Svensson, mellan släden och avgrunden står två personer med helgongloria som försöker stoppa släden från att ramla ner och de är naturligtvis Jimmie och Paula.

 45. Jag hoppas det, och då alla de icke folkvalda Europas ”chefer” ska registrera sig på Arbetsförmedlingen . Kanske finns det nåt städare och lokalvaktare jobb för såna också ;))

 46. Rörande EU så förefaller det att vara få som känner till att Sverige som enda EU-land har inskrivet i grundlagen att vi ska vara med i EU, detta betyder att det tar minst 8 år innan vi kan gå ur denna församling!
  Det krävs nämligen att två regeringar efter varandra river upp detta beslut!

 47. Banker och institutioner lämnar nu öriket.

  ”Storbrittanniens” nedåtgående resa startade för länge sedan. Med Eu ´hade de en chance att hejda förfallet.

  Önskar de lycka till med sina …produkter de tillverkar.

  Made in Great Brittain har ju en kvalitets stämpel som är erkänd i många tidigare kolonier..

  • Endera är du ironisk eller så är du komplett frånvarande. GB tillverkar, säljer massvis med produkter. I England har Kinesiska företag startat utveckling och tillverkning av mångahanda slag.

 48. Vad bra, då kanske storhetsvansinnet hos EU-diktatorerna måste upphör. Sverige är också en betydande nettogivare så vi borde haka på Storbritannien med ett litet Swexit. Det verkar vara enda vägen att få Europa tillbaka till normal ordning igen. Handelshinder är ingen risk, EU kommer att krypa på knäna och be att få ha full handelsfrihet med både GB och SE.

 49. Och jag frågar mig själv som vanligt…
  När kommer t.ex SVT, AB, GP m.f skriva om detta?
  Det ÄR PÅ RIKTIGT ett sjukt beteende från dessa medier!
  Ett exempel är statligt oberoende SVT som blivit en skvallerblaska med desinformation när det inte passar deras egen agenda…
  Det flesta nyheterna är vinklade, hatiska eller avledande från det viktiga i samhället.

  • Och vem bryr sig om vad dessa rapporterar om? Dom skriver /rapporterar bara vad deras Globlistägare tycker är lämpligt. Det är därför MSM-media med svindlande fart är på väg mot avgrunden – och det finns inget dom kan göra åt det under rådande paradigm.Dom är fångade i en rävsax mellan annonsörer och ägare.Då blir det en synnerligen vattnig soppa som färre och färre vill konsumera.

 50. EU = Ebberöds bank. Dom politiker som sitter i EU skor sig själva och kan leva ett liv i lyx, som vi skattebetalare får betala.

 51. Tänk om vi skulle ta EU pengarna , U-landsbiståndet och Vad invällningen kostar och alla pengar Klimatvansinnesfrågan kostar – och lägga det på oss Svenskar själva (det är ju våra pengar). Vi kunde i ett slag lösa pensionsfrågan och ha massor av pengar över till ex.forskning , företagande , skolväsende etc. På kort tid skulle vi bli ett totalt överlägset land.Man jag antar att det finns andra som tycker annorlunda.

 52. Ytterligare ett skäl till att UK aldrig kommer att lämna EU.
  Det kommer inte att hända.
  Det finns alldeles för många, och för mäktiga intressen som är emot.
  Vad folk tycker är helt ovidkommande.
  Det har snart gått 1,5 år, och det har inte hänt ett skit.

  • Med den socialliberala ormen Theresa May vid rodret var det redan glasklart att inget skulle hända.Det har det som sagt inte heller.May är inget annat än David Camerons globalistiska lakej och hantlangare.Precis det som hon var i hans regering.Hon är perfekt för syftet att bromsa förhandlingarna och slingra sig ur.

  • Det sitter nog tusentals EU-tjänstemän just nu för att hitta på jävelskap för UK så att det ska svida så mycket som möjligt.

  • Vad osolidariska dom är de lymlarna. Jag tycker det känns bra att vara med och finansiera överproduktion av t.ex fransk ost – varför skall fransmännen behöva anpassa sig? Gott att ge bidrag till de korrupta grekerna också.

 53. Nu vet vi varför Liberalerna vill jobba för en EU federation. Så att Bryssel får beskattningsrätt i Sverige.
  Det skulle göra Bryssels roll enklare för då behöver de inte bekymra sig om de lokala parlamenten utan kan sätta skatten efter vad de behöver.
  Så då får vi inte bara betala kommunal och statlig skatt utan även en EU skatt. Vilket passar sossarna och liberalerna jättebra för då måste svensken jobba ännu hårdare för att ha råd och har inte tid att fundera på detaljer som politik.

 54. Som alla andra organisationer får de väl rätta munnen efter matsäcken. Vad är det för fel på de som basar för alla såna här skattefinansierade organisationer? Uttalandet är en grov förolämpning mot alla skattebetalare.

    • Ja möjligen på sikt då om man stoppar invandringen totalt och förvägrar utövandet av Islam överhuvudtaget och förvägrar dom att föda barn.Eller hur hade du tänkt dig det hela?

    • Islam har rotat sig i det brittiska samhället.Britterna älskar sina ”asians”.Londonstan med sin islamistiska borgmästare är symbolen för Storbritannien anno 2017.Qatar,Saudiarabien och UAE äger majoriteten av UK:s fastighetsbestånd.Halalbanker och skolor är cementerade i samhällskroppen.UK är UIK – United Islamic Kingdom.

  • Ha ha, typiskt att det är vänster öra. Gen gamla kommunistragatan har säkert oljat det med paraffinolja så vänsterpropagandan lättare ska glida in i skallen eller så har George Soros varit där och ollat sig.för att säkra sitt revir.

 55. Låt EU borde gå i graven, och bilda istället ett europeiskt samarbetsorgan i handelsfrågor, tull, polis samt utbildningsmöjligheter inom Europa.
  Miljön kan man lämna till FN eftersom den är globalt betingat.
  .
  EU-parlamentets enorma sammansättning om c:a 700 ledamöter kan därmed få hemförlovning, och ersätts av en stab med representanter inom respektive område.

  4 huvudämnen med 4 representanter exkl. suppleanter, med mandat från varje land som ingår i samarbetsorganet.

 56. Intressant, mycket intressant. Bara för UK att sitta och vänta så kommer EU och kryper farm till förhandlingsbordet. Det betyder att kanske Sverige får stoppa in mer pengar i EU maskineriet. Detta med världens högsta belåning och migrant-ryggsäcken – blir det för mycket för Sverige. Speciellt om vi kommer in i lågkonjunktur.

 57. Vi ska inte behöva betala mer p.g.a. Brexit säger Löfven. Fast så lär det ändå bli (om nu Brexit blir av förstås, vilket ju är rätt osäkert).

  Vi ska ha det bra här i Sverige säger Löfven. Vi ska ha ordning och reda. Vi ska ha det tryggt. Vi ska ha välfärd. Ja som sagt vi ska ha det bra tycker Löfven.

  • Men tänk va många flotta resor Löfven och Wallström får för det!!!
   New York, Bryssel, Geneve….
   Du kan glömma tanken om att få rösta om det, de trivs så bra såå…

  • ”… ofattbara 30 miljarder skattekronor i medlemsavgift till EU.”

   Det där är väl ungefär vad de där ensamkommande unga männen från Afghanistan kostar oss varje år!

 58. Tänk om bara Frankrike hade haft vett att begära utträde med, då hade EU havererat, och vi hade sluppit denna fars. Men med tanke på våra politiker, lär väl dessa mer än gärna skicka in mer bidrag till EU, skattebetalarna är ju så generösa.

 59. Sören Wibe, professor och politiker i junilistan sa att EU-samarbetet kommer att kollapsa pga. att EU lägger sig i för mycket vad medlemsländerna gör.

 60. Nu ska pensionsåldern ­höjas för det svenska folket till hela 69 år.
  Det framgår av ett lag­förslag som Stefan Löfvens rödgröna- och feministiska regering väntas lägga fram.
  –  Jag utesluter inte att ett förslag kommer före valet, säger socialminister ­Annika Strandhäll (S), rapporterar SvD.
  https://www.svd.se/pensionsaldern-kan-hojas-till-69–kan-bli-valfraga
  Skulle inte massinvandringen rädda pensionerna? Det framträder nu med all tydlighet att socialdemokraterna och allianspartierna har lurat och bluffat väljarna och det svenska folket under hela 20 års tid.
  Här avslöjas även Stefan Löfven och Annie Lööfs bluffar och falska nyheter om behovet att massinvandring av professorn i nationalekonomi och VD för Institutet för Närings- livsforskning (IFN), Magnus Henrekson.
  https://youtu.be/q3hHUKADfNo
  Det svenska folket måste senast vid valet 2018 få helt nya beslutsfattande politiker och landet måste föras i en helt annan politisk riktning för att återskapa det svenska folkets ekonomiska trygghet och pensioner.

  • Jepp och om dom till äventyrs skulle befinna sig utanför den direkta beslutande makten i Sverige efter 2018 kan dom alla fall kamma hem fina fejktjänster av diverse slag hos Globalisterna efter väl utfört värv att förstöra Sverige lite grann ytterligare.

  • Jag förstår att många nära pensionsåldern kommer att tycka illa om detta. En 65-åring idag har ungefär 20 år kvar att leva, i genomsnitt. För 30 år sedan var det 15 år, ungefärligt och lite olika för män och kvinnor.

   Det är förstås så att efter hand som livslängden ökar så måste man antingen skära ner pensionen, eller öka skatterna, eller höja pensionsåldern.

   Så det är bara att välja. Jag tycker att det är glasklart att man ska höja pensionsåldern. Det ger färre problem, och det gör att människor själva är med . Och det är svårt att se andra sätt att lösa problemen.

   En helt annan sak är att kravet på höjning just nu säkert är påverkat av att Sverige har öst in en miljon oönskade utlänningar, som tär på statens budget genom att ge mindre avkastning än vad de kostar, och kommer att kosta. Utan de oönskade utlänningarna hade vi klarat oss ytterligare ett antal år utan att prata om högre pensionsålder.

   Notera en sak: ett års höjning av pensionsåldern sparar in ett års pensionskostnad, samtidigt som den sedvanliga avgiften till pension fortsätter att betalas under ett år extra. Ett års höjning finansierar alltså två års längre levnad, två års höjning finansierar fyra år.

   (själv jobbade jag frivilligt mer än två år efter pensionsåldern, dels kvar på företaget och dels med fortsatta jobb åt företaget i fråga. Jag kanske höll på fram till drygt 70 år, och det var faktiskt trevligt, även om jag inte alltid kunde jobba fulla veckor).

 61. Vi kan nog skapa ett nytt Europa där engelsmännen får bli medlemmar i folkets förening där inte en endaste politiker får göra någon talan, för världens maktordning har blivit upphävd!

  Innehåll
  Bakgrund………………………………………………………………………………………………………..………4
  Introduktion……………………………………………………………………………….………..4
  Varför behöver vi ett nytt samhälle?………………………………………………..6
  Syfte, idé & berättelse……………………………………………………….………….……10
  Struktur & strategi……………………………………………………………….……….…….13
  Läsarens guide & sammanfattning…………………………………………………..….14
  Förord………………………………………………………………………………………………………….20
  Kapitel 1 – Reflektioner om Illusionsparadigmet vs Sanningsparadigmet……………..23
  Kapitel 2 – Reflektioner om skapande i Sanningsparadigmet………………………………39
  Kapitel 3 – Sanningsparadigmets filosofi…………………………………………………………..51
  Kapitel 4 – Illusionsparadigmets fysiska förtryck.
  Autentopisk lag – frihet från fysiskt förtryck…………………………………………73
  Kapitel 5 – Illusionsparadigmets psykiska förtryck.
  Autentopisk lag – Frihet från psykiskt förtryck……………………………………….93
  Kapitel 6 – Illusionsparadigmets andliga förtyck.
  Autentopisk lag – Frihet från andligt förtryck………….………………….…….…168
  Kapitel 7 – Bortom Illusionsparadigmet. Den autentiska vägen, sanningen och livet………………………..…………………………………………………….184
  Ordlista…………………………………………………………………………………………………………199
  http://autentopia.se/blogg/wp-content/uploads/2016/01/Autentopia-2061.pdf

 62. Att det blir press på EU att trimma ekonomin skadar säkert inte.
  Finns säkert mycket att hyvla på.
  Merkels problem på hemmaplan verkar öka så det kan gynna Visegradländernas inflytande i EU.
  Med rätt regeringen nästa år i Sverige så kan kanske gruppen utökas.

 63. Ett alternativ vore att EU får behålla ev. överskott som finns kvar när ”brexit” kontot är klart den –/–/—- (kl 23.oo). Alt 2: EU betalar tillbaka pengarna som finns kvar. En jävla svår fråga återstår: är det CET eller GMT som gäller, bara så MAN VET i god tid, annars kan det bli en obehaglig överraskning för oss som inte orkar genomföra en egen EXIT. (engelsk ironi?)

 64. Merkel står ensam på det Tyska pansarskeppet på väg mot klipporna. Ingen vill samregera, inte ens sossarna. Ingen vill bli minister i Merkels underverk.

 65. En konsekvens av brexit är att läkemedelsmyndigheten EMA lämnar London för att hamn i någon annan stad i EU.
  Trots mycket lobbyarbete för EMA fick det rödgröna styret i Stockholm en väldigt lång näsa.

 66. Lilla Sverige ÄR också Nettobetalare
  Till EU av någon underlig anledning..
  Vi betalar 44 Miljarder årligen och får 15 Miljarder Tillbaks i olika Bidrag..

  De 25 resterande Miljarderna går till att hålla mindre fattiga över ytan…!

  Är det ett Demokratiskt EU vi betalar mest och tar in flest Lyxlirare i hela EU skall vi då inte behålla de 25 m till försörjning..!!

  Tänk 440 miljarder på tio år och vi får 150 miljarder tillbaka …
  En lika Dålig Affär som Alla andra i detta Land..!

   • Ja 25 000 i ett ÅR……..
    Sen har vi ju 125 000 till som kom 2000-2015…
    Om dom lever på Bidrag är inget som Vet, vill säj….!

   • Kommer det 35000 ”ensamkommande” på ett år kan de inte betraktas som ensamkommande. Lika mycket bullshit som att det mesta kallas utmaningar.

    • Utmaning är nyspråk för en katastrofsituation som man inte vet hur man ska behärska.

     Men man vet att det kommer att kosta skjortan.

   • Vi behöver lika lite betala miljarder till EU, som att försörja resten av världen.
    Det är bara att rösta på dem som polisen jagar titt och tätt så fort de lyfter en fana för det nationalistiska tänket. Hur lätt som helst. Det är bara att välja rätt och att välja bort mångfalden från välfärden och svenska normer.

 67. GB gör oss en tjänst. Synd bara att svenska politiker är fördumma för att fatta och förstå att vi kan gör gemensam sak med GB.
  De forna öststaterna kan förhoppningsvis utdela de avgörande huggen i ryggen på en mastodont som

 68. ”Vi kanske inte får så mycket tillbaka just nu, men vi är åtminstone nettobetalare till EU. Det ska vi vara stolta över. Vi ska vara nettobetalare även på lång sikt. Det gör Sverige rikare”

  – Svetsministern

 69. EU sitter med de bättre korten. Betala eller lämna utan avtal. Svårare än så är det inte. För de som är hardcore-brexit borde det väl inte vara något att diskutera?

 70. Alla EU länder betalar in miljarder till Bryssel etablissemanget. Sen söker samma länder allehanda bidrag för att få tillbaka bidragen, men det mesta stannar i Bryssels papperskvarnar för att göda eliten. Det är inget annat än byråkratisk socialism som totalt havererat och dessutom insyn. Vilket sanslöst vansinne…

  • Det känns på något sätt orimligt att Sverige betalar ungefär 30 miljarder till EU och får tillbaka 10 miljarder.

   Men det värsta är att användningen av de tio miljarderna bestäms av EU. Vad män kallar det för kan det ju knappast vara rationellt.

   UT UR EU NU

 71. Jaså, har inte ”Konjaks Junker” råd att dricka konjak varje dag när UK lämnar ”Titanic”, så tråkigt dåååraa!

 72. Varför skall någon behöva betala miljarder för att lämna en förening? Vill EU utpressa Storbritannien, så är det bättre att lämna klubben utan att låta sig utpressas. Storbritannien kommer ändå att överleva.

 73. EU verkar mer och mer antidemokratiskt. Nu finns en anledning till att följa Storbritannien. Vid omröstningen om placeringen av EU läkemedelsmyndighet när UK lämnar EU vann Amsterdam före bl a Stockholm.

  Omröstningen genomfördes ungefär som när Eurovisionsschlagern avgörs men med hemlig och sluten omröstning. Valsedlarna förstörs efter omröstningen och delegaterna är inte skyldiga att tala om hur de röstat. Att vi skall företrädas av delegater som inte vågar stå upp för hur de lägger sina röster är odemokratiskt och diktatoriskt. Tillvägagångssättet är inget som förhindrar korruption, snarare tvärt om.

  Jag och många med mig upprörs av denna misshandel av den öppna och hederliga demokratin. Låt oss lösa ut Swexit och lämna EU. Det är en koloss som växer över huvudet på oss och kommer att bli vår undergång.

  • Jag framförde på sajten för någon dag sedan att förhoppningen om att få läkemedelsmyndigheten till Sverige var orealistisk.
   Man fick ju för något år sedan forskningsanläggningen i Lund för flera miljarder s.kr.
   Men varje chans för ”Muppe-regeringen” att visa ”handlingskraft” måste tas.
   Man ligger ju risigt till.
   Och lobbingkostnaderna på ett orealistiskt projekt?
   NOLL i förhållande till ”Miggan”.

 74. Tyskland verkar ha problem att få ihop en regering enligt svensk media.
  Svensk media informerar inte ett dugg om vad problemet beror på.
  KAN DET VARA OENIGHET OM VAD GÖRA ÅT INVANDRINGEN I TYSKLAND ?

 75. Britterna skulle kunna erbjuda de kontinentala EU-länderna att man kan tänka sig att lämna EU gratis, utan att kräva ersättning för de kostnader och uppoffringar britterna gjorde när att de räddade Europa under 2:a v.k.r.

 76. Snygg planering av EU… Om man lämnar utvägar för länder ut ur EU så borde man i alla fall ha en backup plan. Men jag antar att pengar och arbetskraft gått till annat…

 77. Om EU hade ägnat sig åt att huvudsakligen studera, diskutera och påverka praktiska problem i Europa ( i stället för att ägna sig åt att försöka skapa en överstatlig organisation som ska fatta sociala och liknande beslut och skriva LAGAR) så skulle de problemen inte uppstått, och inte ha kunnat uppstå.

  Allt tekniskt, kanske elförsörjning, telefon, radio, vägtrafikbestämmelser, skyltning, trafikregler i alla tre elementen, standarder för byggmateriel, och en massa annat som jag inte kommer på, men som DU kommer på, skulle kunna bidra till att förenkla livet inom EU.

  Som det nu är finns det konflikter inom EU, därför att en del länder har blivit lurade eller lockade in, och ser nu nackdelarna.

  En tusenlapp på att EU kraschar inom 5 år?

 78. Nu har svenskarna svikit Danmark i placeringen av EMA, läs bara bhttps://www.dr.dk/nyheder/udland/samuelsen-svenskerne-svigtede-os-i-kampen-om-eu-agentur
  Norden bör hålla ihop. Nu röstade de på Italien istället för Danmark

 79. Hej Storbritannien!
  Det enda europeiska landet som genomskådat de vänsterliberala globalisterna och deras sjuka europeiska uppdrag.

 80. Yes…Hoppas detta är slutet på EU-skiten.
  Hela EU farsen är endast en fortsättning den tyska naziregimen som inledes av Hitler.

  • Jag också. Men att projektet skulle utvidgas till en krigsunion som styrs helt utan inflytande eller insyn, det trodde jag inte!

 81. EU är en odemokratisk och centralstyrd sammanslutning som isolerar de glest befolkade länderna i utkanten av Europa. Inga institutionen eller beslutsorgan placeras annat än i centraleuropa, Italien, Spanien, Tyskland eller Frankrike. Vi svenskar är lurade och duger endast till att betala den orimligt höga EU avgiften och fungera som en dumpningsplats för de flyktingar som de övriga EU länderna inte vill ta emot.

  • EU är en penninghungrig sk.politiker ”elit”som suger ut så mycket pengar som möjligt av våra skattemedel.Hoppas eländet rasar ihop,ju snabbare desto bättre.

 82. Fattas det pengar är det väl bara för Sverige att ställa upp. Vi har ju en så stark och obegränsad ekonomi. Vi har råd med både obegränsad invandring med tillhörande socialbidrag och att bära EU:s ekonomi på våra axlar

 83. Inte så jättesvårt att förstå hur ett eventuellt budgethål skulle täckas. EU skulle förstås ta mer av de som redan nettobetalar till unionen. Som vanligt så kommer vi svenskar att få betala mest….

 84. Lägg ner hela EU projektet och sätt soros och andra globalister i fängelse på vatten och bröd. Låt sedan varje land själv ta hand om sina förrädare till politiker.

 85. Ha ha ha, va härligt!
  EU-parlamentarikerna slåss för sin lön och existens. Underbart.
  Dom kan väl vända sig till A-kassan eller söka asyl i Sverige med
  med evig försörjning.

LÄMNA ETT SVAR