Natten mot torsdagen utsattes Exakt24:s reporter Christan Peterson för attacker mot sitt hem och kontor. En grupp maskerade personer har kastat in stenar, en rökbomb och sprejat texter med budskap som ”ut med nassarna” på fasaden.

Det var vid klockan 02 som Christian Peterson och hans familj väcktes av att fönsterrutor krossades. Peterson, som under en längre tid har granskat det vänsterextrema terrornätverket AFA, berättar för Samnytt att han är säker på att vänsterextremister ligger bakom nattens dåd.

– Jag väcktes av att min syster skrek. Vänsterextremisterna hade kastat in en rökbomb i hemmet, säger Peterson till Samnytt.

LÄS ÄVEN: AfS-funktionär fick hem och bil vandaliserade: ”Nazist”

Kontoret vandaliserades

Efter attacken mot hemmet åkte Peterson till sitt kontor i Överås slott i Örgryte för att undersöka om det fanns ytterligare skador. Under natten har slottets fasad sprejats ned med budskap som ”ut med nazisterna och ”bort med nassarna”. Det är andra gången som kontorsfastigheten utsätts för skadegörelse.

– De försöker hota hyresvärden genom att vandalisera fastigheten, säger Peterson.

Bild från övervakningskamera. Foto: Privat
Bild från övervakningskamera. Foto: Privat
Krossad fönsterruta. Foto: Privat
Polis och räddningstjänst på plats. Foto: Privat
Kontoret vandaliserat. Foto: Privat
Kontoret vandaliserat. Foto: Privat
Kontoret vandaliserat. Foto: Privat

”Tänker inte anpassa mig”

Peterson som vid sidan om arbetet hos Exakt24 även är engagerad i Alternativ för Sverige (AfS) berättar för Samnytt att han inte tänker låta sig tystas efter attacken.

– Det är inte så att jag anpassar min affärsplan efter vänsterextremister, slår Peterson fast.

LÄS ÄVEN: S-politiker i AFA-tröja – tycker vänsterterroristerna gör ”viktig kartläggning”