Flera medier rapporterar nu om att folk i viss utsträckning börjar återgå till sina arbeten i Kina samtidigt som restriktionerna lättas. Detta efter att endast ett nytt fall av corona rapporterades i måndags.

Exempelvis återupptar ABB bygget av sin 1,5 miljarder dyra robotfabrik i Shanghai, rapporterar KHL.

– När virusutbrottet i Kina hamnar under kontroll och efterfrågan studsar tillbaka i olika industrier kommer ABB fortsätta att expandera sin investering i Kina, sa Zhang Zhiqian, VD för ABB Kina.

För några dagar sedan rapporterade Xinhua om hur en rad infrastrukturprojekt återupptas samtidigt som landet lovade att skynda på andra planerade projekt för att väga upp effekterna som coronaviruset haft på investeringarna.

En drygt 20 mil lång tåglinje från Hebei-provinsen i norra Kina till angränsande sydöst återupptogs i fredags, då 1625 arbetare återvände för bygget.

Samtidigt har över 700 administrativ personal återvänt till China Railway Construction Corporation Limited i Xinjiang Uygur, enligt företaget.

China.org rapporterar att små- och medelstora företag med mindre än 100 anställda såg den högsta jobbtillväxten vecka 6 jämfört med 2 februari. Lediga jobb ökade med 140 procent och för företag med under 20 anställda var ökningen 131 procent.

Vissa ifrågasätter dock statistiken från Kina och menar att det fortfarande finns ett mörkertal som kommer att skapa nya utbrott när folk återvänder till arbetet.