Facktoppen Martin Johansson får sitt uppdrag för fackförbundet Unionen ”pausat”. Anledningen är att han avslöjats med att söka efter barn på internet i sexuellt syfte.

Det är under måndagseftermiddagen som sajten Dumpen publicerar en konfrontation med en ”styrelsegädda”. En 58-årig man som stämt träff vid Mariatorget i Stockholm med vad han tror är en 14-årig pojke, och som han chattat med på internet.

Men istället för att träffa en 14-årig pojke konfronteras 58-åringen av Patrik Sjöberg och Sara Nilsson som driver sajten Dumpen.se. Den konfronterade mannen medger att det är fel att våldta barn.

– Barn ska vara barn! säger han.

LÄS ÄVEN: Patrik Sjöberg jagade medaljer på 80-talet – nu jagar han pedofiler

Fackpamp

Den 58-årige mannen är inte vem som helst. Han heter Martin Johansson och är andre vice ordförande för Sveriges största fackförbund Unionen. Johansson har flera tunga fackförbundsrelaterade styrelseuppdrag, och har tidigare varit ordförande för Unionens A-kassa.

Kort efter Dumpen-avslöjandet går Unionen ut med ett pressmeddelande där Martin Johansson namnges, och det påpekas att hans uppdrag ”pausas” på grund av avslöjandet.

”Martin Johansson har chattat och stämt träff med en person som uppgett sig vara minderårig. Organisationen Dumpen låg bakom chattkontot och har konfronterat Martin Johansson med uppgifterna”, skriver Unionen i pressmeddelandet.

”Vi ser oerhört allvarligt på detta. Vi har gjort en polisanmälan efter att Martin Johansson informerat oss. Vi pausar hans uppdrag med omedelbar verkan”, säger Unionens förbundssekreterare Anders Åhlin i en kommentar.

Unionen uppges även ha polisanmält sin andre vice ordförande med anledning av avslöjandet.

X/Twitter
Faksimil