Falska poliser har försökt att lura ett äldre par på en stor summa pengar. Paret uppmanades besöka ett bankkontor för att ordna en överförning åt ”poliserna”. Personalen fatta dock misstankar om att det handlade om bedrägeri och stoppade paret från att fullfölja överföringen av pengarna.

På tisdagen publicerade Polisen i Huddinge söder om Stockholm ett inlägg på Facebook där man varnar för kringresande hantverkare. Varningen föranleds av att ett äldre par i området Sörskogen under måndagen fått besök av två engelsktalande män i 30-årsåldern.

LÄS ÄVEN: Bedrägeribrott ökar lavinartat – 209 000 anmälningar under 2017

Männen utgav sig för att vara poliser som skulle hjälpa paret att återfå pengar som en tidigare anlitad hantverkare hade tagit och försvunnit med. Men pengarna skulle först överföras till ett speciellt konto som sedan skulle möjliggöra en ekonomisk ersättning med ett högre belopp än paret hade blivit av med.

När paret befann sig på banken för att följa de falska polisernas råd anade personalen oråd och misstänkte att det handlade om bedrägeri. Man kontaktade därför Polisen. Nu har en anmälan om försök till bedrägeri samt föregivande av allmän ställning upprättats.

LÄS ÄVEN: Polisen släpper ljudfil med ID-kaparens bluffsamtal till pensionären

Polisen varnar
I Facebookinlägget varnar polisen för personer som erbjuder sina tjänster vid dörren. Man avråder särskilt från att anlita ”kringresande hantverkare” och uppmanar även grannskap att hålla koll på okända personer som rör sig i bostadsområden.

”Polisen ber förstås aldrig någon att föra över pengar till någon annan, men det är svårt för äldre personer att stå emot dessa bedragares duperande samtal”.

https://www.facebook.com/Polisen.Huddinge/posts/2148921648479453