Vid 23:30-tiden på söndagen utbröt skottlossning i den invandrardominerade och ”utsatta” förorten Tensta i nordvästra Stockholm. En man träffades av skott och tre lägenheter fick sina fönster sönderskjutna.

Den skottskadade mannen fördes till sjukhus. Uppgifter om skadeläge, ålder, härkomst och känt kriminellt CV saknas. Ingen person har gripits men enligt vittnen ska fyra personer ha iakttagits av vittnen som delaktiga i händelsen.

Polisen har ännu inte fastställt vilka som bor i de lägenheter som besköts och om det bland dem finns personer som skulle kunna vara inblandade i sådant som gör dem måltavlor för beskljutning.

För ett par veckor sedan sköts en gängkriminell man i 25-årsåldern ihjäl i samma område. Motivet till mordet antas vara relaterat till en gängkonflikt.

Det är oklart om mordet och söndagens skjutning har ett samband. Kjell Lindgren, som är presstalesperson på Stockholmspolisen, säger dock till media att ”det skulle förvåna mig storligen om det inte ligger kriminella kretsar bakom”.

Polisen rubricerar händelsen som mordförsök och grovt vapenbrott.