Malmö drabbades natten mot lördagen av ytterligare en gängskjutning. En 18-åring sköts i ryggen men klarade sig med lindriga skador tack vare skyddsväst. I Märsta norr om Stockholm sköts en 30-årig man ned och fick föras till sjukhus med ambulanshelikopter.

Skjutningen i Malmö inträffade vid 01-tiden. Den skottskadade 18-åringen tog sig för egen maskin till sjukhus där han plåstrades om för endast lindrigare skador. Skotten i ryggen hade i huvudsak fångats upp av den skyddsväst mannen bar.

Polisen uppger inte mannens härkomst, däremot att han är känd sedan tidigare för inblandning i kriminalitet. 18-årigen uppges ha vägrat medverka i den utredning om försök till mord som polisen inlett. Mannen vill inte berätta var brottet ägde rum eller bidra med några uppgifter om gärningspersonen.

Polisen vill varken bekräfta eller dementera om man tror att nattens skjutning har ett samband med de tidigare gängskjutningarna i veckan.

*

Skjutningen i Märsta inträffade vid 05-tiden på morgonen. En skottskadad man i 30-årsåldern påträffades efter flera larm till polisen utomhus i Valsta centrum och fördes med ambulanshelikopter till sjukhus. .

Uppgifter saknas om den skjutne mannens skadeläge. Polisen uppger heller inte mannens härkomst eller eventuella tidigare kända kriminella CV.

Händelsen rubriceras som försök till mord alternativt dråp. Polisen uppger att man har en hel del vittnesuppgifter, men vill i nuläget inte lämna ut något signalement på gärningspersonen/-personerna. Ingen person har gripits för dådet.