Under natten mot fredagen upptäcktes flera skotthål i en villa i Malmö. Ingen har kommit till skada i händelsen och ingen är misstänkt i nuläget.

Det var i samband med att räddningstjänsten ryckte ut på en bilbrand på en adress i Tygelsjö vid 2-tiden som skotthålen upptäcktes. Då de kom fram var bilen övertänd och uppges ha varit svårsläckt.

Då skotthålen upptäcktes larmades polis som spärrade av området. Grannar vittnar om att man hört flera skott avlossas i samband med att bilbranden upptäcktes.

– Händelserna har sannolikt skett samtidigt. Bland annat har skott gått igenom ett fönster, säger Ulrika Olsson, befäl vid polisen i Malmö, till Sydsvenskan.

Det skulle visa sig vara ett tiotal skott som avlossats mot huset. Vid tillfället befann sig ägaren inte i huset, däremot en annan familjemedlem som dock inte skadades.

– Tio skott gick genom dörren, då kan du själv tänka dig, säger ägaren till Sydsvenskan.

– Jag har mycket att berätta, men det vill jag inte berätta för pressen, utan det vill jag prata med polisen om.

Försäkringsbranschen

Mannen arbetar inom försäkringsbranschen och ska ha fått flera hot riktade mot sig under åren av personer som inte fått vad de velat från försäkringsbolaget.

Nu tittar polisen på eventuella hotbilder och en förklaring till varför det har hänt. Skotten och bilbranden utreds som mordförsök, skadegörelse och grovt vapenbrott.