Att resa utan en smartphone, dator eller kamera är ganska ovanligt idag. Men något som spelar en stor roll för många är hur mycket batteritid dess gadgets har. Man vill ju aldrig att ens prylar ska dö av batteritörst när du behöver dem som mest. En powerbank med hög kapacitet är en utmärkt lösning men det ska kommas ihåg att det fortfarande är en typ av batteri. Därför måste du hålla koll på en del regler och riktlinjer för att överhuvudtaget kunna ha den med på flyget.

Vilka regler gäller för powerbanks på flyget då? Inredningsvis visar för oss en lista över flera tips för att säkert kunna flyga med en powerbank samt ett par tips över powerbanks som du kan ha på flyget utan oro.

Kolla in powerbankens tekniska egenskaper

Det är förståeligt att du alltid vill hålla dina mobil- och kamerabatterier fulladdade, särskilt om du alltid är på språng och utforskar nya platser. Naturligtvis vill du ha en powerbank som klarar av att ladda upp dina mest krävande enheter, såsom din bärbara dator eller digitalkamera.

Även om det är frestande att skaffa en powerbank med hög kapacitet, bör du ändå ha ett par regler i åtanke. Genom att kontrollera att din powerbank har UN 38.3 certifikat och inte överskrider de tillåtna 160 Wh och 2g litium, kan du känna dig trygg att gå igenom säkerhetskontroller på flygplatsen utan problem.

Se till att din powerbank är i perfekt skick

Även om din powerbank uppfyller alla tekniska krav, måste den också vara i bra skick för att kunna ta med den på flyget. Det innebär att den inte får vara skadad på något som helst sätt. 

Ha den alltid förvarad i handbagaget och om du tar med dig mer än en powerbank, bör du hålla dessa åtskilda. För att ge extra skydd mot kortslutning bör den förpackas i sin originalförpackning.

När de förpackas på sådant sätt, minskar du risken för brand, men samtidigt låter du kabinpersonalen vara redo att reagera i tid om olyckan skulle vara framme.

3 extratips för att köpa rätt powerbank till din nästa flygresa

Det avslöjas även 3 tips till som du bör ha i åtanke när du köper en ny powerbank.

1. Du hittar sällan information om powerbankens wattimmar men du kan räkna ut det enligt följande ekvation mAh / 1000 x V.

2. Förutom eller i stället för det UN 38.3 certifikatet bör du också leta efter en av följande certifieringar: CE, RoHS och FCC.

3. Se även till om powerbanken kommer med integrerat skydd för portar, så att du inte behöver improvisera det inför flyget.

Ha en trevlig flygresa!