miljopartiet-83773
Inrikes

Folkutbytesförslag från Miljöpartiet – svenskar som inte gillar mångkultur ska ersättas med invandrare

Publicerad 12/13/2018
Annons

Under budgetdebatten i Eslövs kommun presenterade Miljöpartiet ett nytt förslag. Man kallar det för ”medborgarutbytesprogram” och idén är att alla invånare i kommunen som inte gillar mångkultur ska ”omlokaliseras” till någon annan plats till förmån för invandrare och personer som ”står upp för mångfald och allas lika värde”. Man utesluter inte tvångsåtgärder för att genomföra folkutbytesprogrammet.

Lars Ahlfors, som är ordförande för Miljöpartiets lokala avdelning i Eslöv, försvarar förslaget med att det ”inte är någon rättighet att vara främlingsfientlig”. Ahlfors säger att han fått idén från ”ett annat parti” som han menar ”vill övertala invandrare att omlokalisera” men att det i stället är bättre att förmå svenskar som inte gillar det nya mångkulturella Sverige att flytta.

– Det kan bli aktuellt med tvångsåtgärder om man inte delar definitionen av mångkultur som kommunen satt upp, förklarar Ahlfors.

En idé som partiet skissar på är att de mångkulturskeptiska kommuninvånarna deporteras till Danmark och att Eslöv i gengäld tar emot utomeuropeiska migranter som idag bor på den danska sidan sundet.

Miljöpartiet i Eslöv vill också införa åsiktsregistrering för kommunanställda med yrkesförbud för vissa grupper. Det ska enligt Ahlfors bara gå att få anställning på en kommunal arbetsplats om man lovar att stå upp för mångkultur. Personer som redan är kommunanställda men vägrar svära en mångkulturell ed ska enligt förslaget kunna sägas upp.

Ett annat MP-förslag är att jullovet slopas i kommunens skolor. Om muslimska elever inte får ledigt för att fira eid bör svenska elever inte få ledigt för att fira jul, resonerar Ahlfors.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
840Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons