Vid 23:30-tiden på lördagskvällen eldhärjades Fosiedals förskola på Snödroppsgatan i Malmö-stadsdelen Holma. Hela byggnaden totalförstördes. Räddningstjänsten var sysselsätta med släckningsarbete under större delen av natten. Teknisk förundersökning ska utröna brandorsaken men polisen anser att det tills vidare finns skäl att betrakta händelsen som en anlagd mordbrand.

Fortfarande på söndagsmorgonen pyrde det från resterna av det som fram till igår var en förskola för barnen. Inget av byggnaden gick att rädda och brandkåren fokuserade på att se till att branden inte spred sig till intilliggande bostadshus.

Området kring den nedbrunna förskolan spärrades av för att hålla de många nyfikna i området på behörigt avstånd. Föräldrar som haft sina barn på barnstugan är förtvivlade och vet nu inte hur de ska ordna med barnomsorg.

Ingen person skadades vid branden men en ambulans kallades för säkerhets skull ändå till platsen.

Att polisen misstänker mordbrand beror bland annat på att en bil samtidigt sattes i brand på intilliggande Hyacintgatan. Vittnen har uppgett att en ruta på bilen krossats strax innan branden bröt ut. Misstankarna beror också på att så långt brandplatsen hittills har undersökts har ingen naturlig brandorsak på förskolan kunnat konstateras.

Ingen person har i skrivande stund gripits för vare sig förskole- eller bilbranden.

Holma/Kroksbäck anses av många vara ett värre så kallat ”utsatt område” i Malmö än det mer omtalade Rosengård. Det domineras av invånare med utomvästlig asylrelaterad bakgrund och brottas med omfattande problem med antisociala ungdomsgäng.

En förskola kostar i runda tal mellan 20 och 40 miljoner skattekronor att bygga.