I samband med att Stockholm Pride inleddes i måndags lanserade också Försvarsmakten sin nya Pridekampanj.

Enligt Försvarsmakten har man varit engagerade i Pride sedan 2005 ”för att visa att myndigheten tar tydlig ställning för alla människors lika värde och rättigheter”.

LÄS ÄVEN: Försvarsmakten: Pride viktigare än någonsin

– I Sverige ska alla människor ha rätten att vara fria och att leva som vi själva väljer. Det är ett långsiktigt arbete att jobba för öppenhet och inkludering, det kommer vi alltid att fortsätta med, säger Kim-Lena Ekvall Svedenblad, personaldirektör vid Försvarsmakten.

Inför årets Stockholm Pride har Försvarsmakten tagit fram en Prideflagga av pansarstål med texten ”Ett försvar med en vilja av stål”.

Odemokratiska vindar

Enligt Försvarsmakten är det ”en tid av ökande hot mot HBTQI-personer” och ”odemokratiska vindar” sveper över världen.

– Det är viktigare än någonsin att vi tydligt tar ställning för mänskliga rättigheter och gör allt för att försvara dem. Vi tycker att flaggan, tillverkad av pansar – ett tåligt och skyddande material – förmedlar ett starkt budskap inte bara till HBTQI-communityt utan till alla i Sverige om var Försvarsmakten står när odemokratiska vindar sveper över världen. Vårt uppdrag är att försvara allas lika rättigheter, och det vill vi förmedla inte minst under Pride, säger Johan Landeström, marknadschef på Försvarsmakten.

LÄS ÄVEN: Så mycket kostade försvarets arabiska annonskampanj