Även om det är ett ytterst begränsat publikintag på idrottsarenorna i landet för tillfället så är det ändå full fart i många idrotter och seriesystem. Ishockeyns SHL är en av alla serierna som är i full gång och där mycket av snacket handlar om Rögle BK ska hålla hela vägen och ta sitt första SM-guld någonsin samtidigt som supportrar landet över till de folkkära 13-faldiga svenska mästarna Brynäs IF, är minst sagt i uppror till klubbens bottenplaceringar de senaste åren.

Intresset för spel på just ishockey, fotboll, trav och E-sport har vuxit enormt mycket de senaste åren och inte minst nu under rådande coronapandemi. För spel hos spelbolag med svensk spellicens så råder för tillfället även en begränsning av hur mycket pengar man kan sätta in som spelare varje vecka, upp till 5000 kr, är det bestämt från regeringshåll. Begränsningen på spelbolag med svensk spellicens gäller fram till i sommar till att börja med. Det finns även restriktioner kring odds bonusar som delas ut. 

Zlatan leder Milan-och Sverige?

Att Sveriges bästa fotbollsspelare genom alla tider och för evigt unge Zlatan Ibrahimović fortsätter att leda sitt AC Milan i serie A är också fantastiskt att se. För tillfället så leder man serien ett par poäng tillgodo mot Inter på andra plats, kan det månne bli en fajt ända in på mållinjen mellan de båda Milanolagen? Även Juventus skuggar bakom Milan och Inter och som självfallet heller inte har givit upp kampen om ännu en Scudetto. Ett Juventus som innan denna säsong vunnit mäktiga 9 ligatitlar i rad.

För alla oss svenska fotbollsälskare så finns också fortsatt förhoppningen om att kunna få se Zlatan spela i ännu ett stort mästerskap för Sverige och under kommande fotbolls-EM. Förbundskapten Janne Andersson ska ha träffat Zlatan i Milano över en Espresso för ett se hur Zlatan ställer sig till att spela mästerskapet, något som också Zlatan själv hintat om tidigare att han skulle vara intresserad av.

Ishockey-VM, Fotbolls-EM & Olympiska spel

Den inhemska idrotten och annan europeisk idrott i alla ära men det nalkas även än större idrottsarrangemang det närmaste halvåret. Till att börja med så kommer ishockey-VM att spelas i Lettland mellan fredag 21: a maj till och med söndag den 6:e juni. Lita på att Sverige som vanligt kommer att ha ett lag som gör upp om de allra ädlaste medaljerna.

Ishockey-VM hinner knappt avslutas innan det sedan är dags för avspark i fotbolls-EM. Mästerskapet spelas mellan 11:e juni till och med 11:e juli och med final på Wembley i London. Mästerskapet som var tänkt att vara ett delat mästerskap mellan olika länder kommer nu troligtvis att spela i en bubbla i några få utvalda städer, i skrivande stund så är det ännu inte klart exakt hur upplägget kommer att se ut men är även något som UEFA jobbar hårt med att lösa.

Sverige har hamnat i en grupp med Polen, Slovakien och storfavoriten Spanien. En tuff men långt ifrån omöjlig uppgift att ta sig vidare från gruppen från och där de två bästa lagen ifrån varje grupp, samt de fyra bästa treorna, går vidare till slutspelet. Låter det inte spännande med en svensk anfallstrio bestående av Alexander Isak, Dejan Kulusevski och Zlatan Ibrahimović så säg?

Knappa två veckor efter att Sverige har sparkat hem EM-guldet i fotboll så är det även dags för världens största idrottsarrangemang, de olympiska sommarspelen. OS i Tokyo arrangeras mellan den 23:e juli och den 8:e augusti och blir även detta en riktig höjdpunkt att se fram emot.

Ett av de stora frågetecknen från svensk synvinkel är om ett av våra största guldhopp, Sarah Sjöström, ska kunna medverka efter att hon nyligen brutit armbågsbenet efter ett fall.  Prognoserna för att SuperSarah ska kunna vara med ser dock riktigt bra ut. Så sammanfattningsvis så kan man lugnt säga att det blir en hektisk sommar att se fram emot med massor av härlig idrott. Har du ännu inte redan bokat in din semester efter detta så är det i hög tid att också göra så på studs.