Ett gäng har vid två tillfällen trakasserat en nioårig pojke genom att misshandla honom blodig och även råna honom på en mobiltelefon. Men eftersom de misstänkta är under 15 år inleder polisen ingen förundersökning.

I slutet av mars lekte Edvin Rahmanovic nioårige son vid Slättagårdsskolans lekplats i Kallinge i Ronneby kommun. Där blev pojken plötsligt konfronterad av ett tiotal ynglingar som uppges ha slagit honom blodig, rapporterar SVT.

Pojken som fick blåmärken över kroppen, skador i ansiktet och en tand utslagen tvingades söka sjukvård. Polisen anlände till lekplatsen och pratade med flera vittnen.

En vecka senare mottog föräldrarna beskedet att polisen inte inleder någon förundersökning eftersom de misstänkta gärningsmännen inte har fyllt 15 år. Fadern är nu skeptisk till rättsväsendet.

– Jag undrar vilka signaler vi skickar ut till framtiden om det är helt okej att göra detta utan konsekvenser, säger Edvin.


Rånad
På torsdagen när pojken cyklade i området återkom samma gäng och gick återigen till attack. Den här gången rånade man pojken på den mobiltelefon som han fått i födelsedagspresent.

Även på torsdagen kom polisen till platsen men familjen har nu inga högre förväntningar på att det ska leda till något. Senare påträffade man pojkens mobiltelefon sönderslagen.

– Pojken är rädd att gå ut själv och vi kommer hålla honom hemma och han får bara gå ut med mig eller med vuxet sällskap, säger Edvin.