Ytterligare en person har nu gripits för inblandning i det brutala avrättningsbordet på en frisersalong i Göteborg förra året. I omgångar har tidigare tre personer gripits för dådet.

Det var den 9 juli som en 25-årig man brutalt sköts till döds när han satt i frisörstolen på en salong i Göteborg. Mordet var en del av en väpnad uppgörelse mellan olika fraktioner i stadens invandrarkriminella gängmiljöer.

Tidigare har tre personer gripits för delaktighet i gängmordet, varav en sedan släppts, och nu har polisen hittat en tredje misstänkt som en längre tid hållit sig undan lagens inte alltid så långa arm och varit anhållen i sin frånvaro.

Den gripne beskrivs kortfattat som en 19-årig man bosatt i stadsdelen Frölunda. Brottsrubriceringarna är mord och grovt vapenbrott. Han uppges inte tidigare vara dömd för brott men har figurerat i flera brottsutredningar där det inte gått att få ihop tillräcklig bevisning för åtal.

LÄS MER: LÄGE RÖTT i Göteborg efter gängmord i frisörsalong

Polisens presstalesperson Anna Göransson vill inte lämna ut några ytterligare uppgifter om vare sig gärningsmannen eller hur gripandet gick till. Detta med hänvisning till förundersökningssekretess. Det skriver bland annat GP.

Mordet fångades på film och publicerades av bland annat Samnytt i samband med händelsen. Flera svartklädda och maskerade män tränger sig hastigt in i lokalen via en bakdörr och skjuter ett stor antal skott mot offrets huvud och kropp. De lämnar sedan salongen lika snabbt som de dök upp. Filmen kan ses på nedanstående länk.

LÄS MER: VIDEO: Här mördas mannen i frisörsalongen