På torsdagskvällen utbröt skottlossning i den invandrartäta och brottstyngda stadsdelen Nyfors i Esklistuna. När polisen anlände anträffades en allvarligt skadad yngling. Den skjutne fördes till sjukhus med ambulans där han kort senare avled. Samma kväll sköts en annan ung man ihjäl i det likaledes invandrartäta och brottstyngda stadsdelen Brandkärr i Nyköping.

Enligt vittnen till mordet i Eskilstuna ska en bil ha kört upp jämsides med ynglingen och personer öppnat eld mot honom inifrån fordonet. Några signalement på förövare och fordon har inte offentliggjorts.

Händelsen inträffar samtidigt som polisen i Södermanland utreder en annan dödsskjutning i närtid i det likaledes invandrardominerade och brottstyngda området Brandkärr i Nyköping. Även den skjutningen skedde utomhus och offret avled efter att ha förts till sjukhus.

De två skjutningarna sammanförs nu av polisen till en så kallad särskild händelse och extra personella resurser ska allokeras till utredningarna men också för ”trygghetsskapande åtgärder” i de våldsdrabbade områdena.

Ingen person har gripits för något av de två dåden. Polisen är i båda fallen knapphändig med information. De avlidnas åldrar, härkomst och eventuella kriminella CV uppges inte.

Polisen: ”Ingen ökad risk för allmänheten”

Trots två dödsskjutningar i snabb följd och den senaste tidens incidenter där oskyldiga, däribland barn, fallit offer för de gängkriminellas väpnade uppgörelser menar polisen i Södermanland att allmänheten inte behöver känna någon oro eller att de löper någon ökad risk för liv och lem.