Grekland

Strand på Kreta / Genrebild. Faksimil Twitter

Utrikes

Gängvåldtäktsvåg i semesterparadiset

Publicerad 7/30/2022
Annons

Fler våldtäkter och sexuella övergrepp har rapporterats av semestrande brittiska medborgare i Grekland än från något annat turistmål världen över, uppger det brittiska utrikesdepartementet som nu går ut med en varning till sina medborgare. Man säger att det inte är den grekiska lokalbefolkningen som utgör hotet men vill inte berätta vilka grupper som ligger bakom brotten. Nyhetsnotiser från de senaste veckorna visar dock att det främst är illegala migranter från muslimska länder som utför de bestialiska attackerna.

Tidigare i veckan attackerades och våldtogs en 23-årig kvinna av två migranter på en strand på den grekiska ön Serifos. Bara några dagar tidigare våldtogs en 18-årig brittisk tjej på Kreta av två pakistanska män. I slutet av juni kidnappades och gruppvåldtogs en 25-årig gravid kvinna av tre pakistanier och en afghan. Det brittiska utrikesdepartementet går nu ut och varnar turister, skriver The Guardian.

Birmingham Mail rapporterar om en brittisk kvinna som i slutet av juni semestrade med två vänner på Kreta. Under en partykväll kom hon ifrån sina vänner i vimlet. Plötsligt slets hon iväg från baren och fördes ut till en närliggande strand där hon våldtogs av två män. Samma månad gruppvåldtogs ytterligare en brittisk tjej, 18 år gammal, på Kreta, rapporterar The Sun. 18-åringen låg och solade på stranden när två män smög fram plötsligt kopplade grepp om henne. De höll fast sitt offer i solstolen och turades om att våldta henne. Två pakistanska män, 23 och 26 år gamla, har arresterats för det brottet uppger grekiska Neakriti.

LÄS ÄVEN: Invandrarbrottsligheten viktigaste frågan för väljarna

Drogades och våldtogs

I måndags gruppvåldtogs en 23-årig grekisk kvinna på ön Serifos av illegala migranter. Polisen misstänker att hon blivit drogad vid en bar, uppger Greek City Times. Därefter blev hon mot sin vilja meddragen av två män ut på en närliggande strand där de våldförde sig på henne. Polisen säger att kvinnan, sitt omtöcknade tillstånd till trots, lyckades ge förhållandevis tydliga signalement av förövarna, som hon berättade kommer från antingen Pakistan eller Bangladesh.

LÄS ÄVEN: Afghan döms för våldtäkt av 11-åring – slipper fängelse

Gravid kvinna bortförd och gängvåldtagen

En 25-årig grekisk kvinna, gravid i tredje månaden, fördes in i en gränd i Aten och våldtogs av en man från Afghanistan tidigare i veckan, skriver RMX. När hon skrek på hjälp anslöt tre män från Pakistan, varpå hon trodde sig vara räddad. De tillkallade en taxi men istället för att ta henne till sjukhus tog de med henne till en lägenhet och gängvåldtog henne, skriver grekiska Proto Thema. De tre pakistanierna, 19, 21 och 27 år gamla har arresterats men afghanen är fortfarande på fri fot.

Greek City Times rapporterar även att tre illegala migranter från Pakistan och en afghan står åtalade för misshandel och våldtäkt av en 40-årig kvinna från Bulgarien. Afghanen ska ha haft ett förhållande med offret.

Almgren
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
842Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons