”Ghettosoldiers” är upprörda över polisens närvaro i det invandrardominerande och så kallade särskilt utsatta området Rinkeby nordväst om Stockholm. I sociala medier uppmanas folk att ”kasta tegelsten i huvudet”.

Senast i slutet oktober uppmärksammade Samhällsnytt kontot i samband med att ordningsvakter som patrullerade det ’särskilt utsatta’ Stockholmsområdet Husby utsattes för attacker med stenar och pyroteknik. Kontot publicerade videoklipp från attacken som namngavs ”rond två”.

Vidare framgick det att ordningsvakter som missbrukat ”får sin karma” och en hashtag med hotfullt budskap, ”så som ni behandlar folk, så kommer ni få tillbaka tio gånger värre”.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Nya upplopp i Husby – vakter flyr från ”ghettosoldiers”

Nu har kontot återigen publicerat från förortsgatorna. Den här gången är de upprörda över närvaron av patrullerande polis vid Rinkeby torg.

Kontot menar att det är ”noll respekt” eftersom polishästarna lämnar avföring på deras ”hemmaplan”.

”Kasta tegelsten i huvudet”

I kommentarsfältet finns flera hatfulla kommentarer mot polisens arbete i ”byn” vilket är slang för Rinkeby. En person med invandrarbakgrund föreslår att de ska kasta tegelsten.

Sprider hatbilder mot poliser

På kontot delar Ghettosoldiers även bilder föreställande poliser som avrättas och misshandlas genom hopp mot huvudet. Under inlägget skriver kontot ”FTP” vilket är en förkortning för ”fuck the police”.

På flera bilder syns även maskerade personer som bär vapenliknande föremål.

LÄS ÄVEN: Rinkebygäng utförde brutal rånvåg mot resenärer – alla går fria