Gränspolisen redovisar att de nyligen genomfört en kontroll på en byggarbetsplats för att hitta illegala invandrare. Det visade sig att över hälften av personalen var illegala.

Samhällsnytt uppmärksammade i början av augusti hur gränspolisen i Stockholm endast har genomfört fem arbetsplatskontroller sedan en lagändring trädde i kraft den 1 juli 2018 som möjliggör att polisen utför egna kontroller. Enligt Jerk Wiberg som är gruppchef för polisens inre utlänningskontroll i region Stockholm finns det inte tillräckliga resurser för att fullfölja arbetet.

LÄS ÄVEN: Polisen påträffade livstidsutvisad man vid utlänningskontroll

I ett Facebookinlägg som publicerades på onsdagen redovisar gränspolisen i region väst bestående av Hallands och Västra Götalands län hur de kontrollerade en byggarbetsplats där fyra av sju anställda saknade rätt att vistas i landet.

Polisen grep en person som även anhölls eftersom han bar på falska handlingar. Ytterligare tre av byggnadsarbetarna saknade rätt att arbeta i landet – dessa personer togs i förvar i väntan på utvisning.

Vidare uppger polisen att arbetsgivarna som anställt de illegala invandrarna kommer att ställas inför rätta.

Polisen efterlyser tips
Längst ned i inlägget på Facebook vädjar polisen till allmänheten efter fler tips rörande misstänkt illegala invandrare. Här är deras tipslänk.

LÄS ÄVEN: Gränspolisen slår larm: ”Vi har allt annat än kontroll”