Under ett framträdande i London för att göra reklam för sin nya bok förespråkade den 19-åriga aktivisten Greta Thunberg att störta hela det kapitalistiska systemet.

Thunberg besökte Londons Royal Festival Hall i samband med lanseringen av hennes bok The Climate Book som samlar uppsatser från klimatforskare varvat med fotografier och undergångsdata.

LÄS ÄVEN: Klimat-Greta: Sverige har blivit fascistiskt

Vid sidan om de återkommande påståendena om behovet av att pressa politiska ledare var hennes budskap mer radikalt och militant än det har varit tidigare.

Ingen återgång

Det finns ingen ”tillbaka till det normala” hette det bland annat och ”normalt” var ”systemet” som gav oss klimatkrisen, ett system av ”kolonialism, imperialism, förtryck, folkmord” av ”rasistisk, förtryckande extraktionism”.

LÄS ÄVEN: AVSLÖJAR: Gretas aktivister kör förbjuden lastbil – mitt i miljözon

Vi kan inte lita på eliten som produceras av detta system för att konfrontera dess brister menade hon, och kommer därför inte att bry sig om COP-mötet i år. COP påstås vara en ”bluff” som underlättar ”greenwashing, lögn och fusk”. Bara att störta ”hela det kapitalistiska systemet” kommer att räcka.