Vänsterradikala Feministiskt initiativs partiordförande Gudrun Schyman är föremål för en ny skattehärva. Hon nekas av Skattemyndigheten avdrag på 76.000 kronor som hon felaktigt begärt och ska dessutom för tilltaget betala skattetillägg på drygt 14.000 kronor.

Konkret handlar det om att Schyman på ett sätt som hon inte haft rätt till försökt dra av kostnader för en övernattningsbostad i Malmö. Averaget är kopplat till arbete hon ska ha utfört i sitt eget företag Akrida.

Schyman säger i ett uttalande till media att hon anser sig ha följt Skatteverkets regler och kommer att begära omprövning av beslutet.

Det är inte första gången som Gudrun Schyman är i delo med Skattemyndigheten. 2003 tvingades hon avgå som ledare för Vänsterpartiet efter att ha begått regelrätta skattebrott som hon också erkände sig skyldig till. Schyman slapp undan med strafföreläggande och dagsböter för grov oaktsamhet.

Sedan den skattehärvan står Schyman under särskild uppsikt av Skatteverkets särskilda enhet för politiker och beslutsfattare i hemorten Simrishamn som hon deklarerar tillsammans med. Den aktuellt deklarationen är den första där denna enhet inte varit inblandad och då blev det direkt fel.