Younes-Ouzyad-Abdesamad-El-Joud-Rachid-Afati
Utrikes

Hade inte råd att resa till IS – därför halshögg de Maren och Louisa hemma i Marocko

Publicerad 5/16/2019
Annons

Den 17 december förra året blev den sista i livet för 28-åriga norskan Maren Uland och 24-åriga danskan Louisa Vesterager Jespersen. Då mördades de på semesterresan i Marocko brutalt av tre muslimska IS-sympatisörer som skar upp deras halsar och sedan skilde deras huvuden från kropparna. Nu förklarar de tre förövarna varför de begick morden.

Younes Ouzyad, Abdesamad El Joud och Rachid Afati önskade mer än något annat att resa till Syrien eller Irak för att ansluta sig till den muslimska terrormilisen IS. Eftersom de inte hade några pengar blev det emellertid inte mer än drömmar. De beslöt sig då för att göra det näst bästa – mörda ’otrogna’ i IS namn på hemmaplan i Marocko. Det rapporterar norska VG som tagit del av dokument från mordutredningen.

LÄS MER: Skandinaviska tjejer har fått huvudena avhuggna i Marocko – ”avrättade av islamister”

Inspirerade av andra liknande gärningar skred de till verket och valde ut de två turistande unga skandinaviska kvinnorna som sina offer. Nattetid smög man sig in i deras tält, skar upp kvinnornas halsar där de låg och högg därefter av deras huvuden. De filmade också sina handlingar.

Förövarna kunde snart gripas och har erkänt såväl brotten som det muslimska terrormotivet. Det som tidigare inte varit känt är hur trion resonerade när de valde sina offer på grund av att de inte hade råd att resa till kalifatet.

När detta nu fallit säger Younes Ouzyad, Abdesamad El Joud och Rachid Afati att de ångrar sig och inte längre tror att det var Allahs vilja att de skulle mörda kvinnorna. I stället hoppas de nu att Allah ska förlåta dem.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons