tahara

Faksimil Facebook

Inrikes

Halal-barnmat på Malmös butikshyllor

Publicerad 9/14/2021
Annons

När en grupp småbarnsföräldrar ställde sig frågan om det finns barnmat med halalmärkt kött i Sverige blev svaret nej. Därmed tog man saken i egna händer och lanserade Tahara Food.

Det har tagit Saqlain Rajpar, Hossein Fartousi och Yonas Mosawi två år att hitta den rätta producenten inom EU som uppfyller deras krav på halalslaktat och ekologiskt kött.

– Det finns inte ens ekologiskt halalkött för vuxna i Sverige. Den generation vi tillhör vill ha det. Därmed blir vi nog först i Sverige med att erbjuda ekologiskt och halal, säger Saqlain Rajpar till Sydsvenskan.

Hittills finns den muslimska barnmaten bara i ett par livsmedelsbutiker i Malmö men man ska ha varit i kontakt med de stora kedjorna där ambitionen är att man ska ta sig in.

Stor efterfrågan

Man bedömer att efterfrågan på muslimsk barnmat är stor.

– Ungefär 10 procent av Sveriges befolkning är muslimer. Vi ser en möjlighet att fylla en lucka på marknaden och erbjuda en produkt som tusentals muslimska småbarnsföräldrar längtat efter.

Responsen ska ha varit positiv.

– När vi kontaktade banken om vår affärsidé sa bankmannen: ”Vilken fantastisk idé, jag råkar själv vara muslim och kommer bli en av era första kunder, synd att jag själv inte kom på idén”, berättar Saqlain Rajpar.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
925Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons