Miljö- och klimatminister Annika Strandhäll (S) har beslutat att sälja sin nästan 200 kvadratmeter stora villa med det ökända utomhusbadkaret.

Då Annika Strandhäll gjorde comeback i den nya socialdemokratiska enpartiregeringen i fjol blev det rabalder kring hennes privatekonomi, bland annat ett utomhusbadkar som hon beställt fyllning av men aldrig betalat för.

Då en drönarfilm av hennes villa med utomhusbadkaret publicerades på nätet rasade Strandhäll över att ”kreti och pleti” fick se hennes bostad.

LÄS ÄVEN: Strandhäll rasar över att ”kreti och pleti” fick se hennes hus

Nu har Strandhäll beslutat att sälja den flådiga villan. Under rubriken ”Förverkliga villadrömmen i populära Strömma!” listas villan som uppfördes 2009 på 180 kvadratmeter fördelade på sju rum. Utgångspriset ligger på 8 990 000 kronor.

På torsdagen rapporterade Samnytt om villan i fråga då Strandhäll saknar tillstånd för den enskilda avloppsanläggningen i bostaden. Tillståndet för denna löpte ut i april 2019, alltså för nästan tre år sedan, och sedan dess har Strandhäll inte förnyat det.

”För dig med höga krav”

För dig med höga krav på ditt boende saluförs nu denna fantastiska familjevilla man gärna längtar hem till. Med noggrant fokus på detaljer och stor omsorg gällande kvalité skapas ett hem som i detta fall blir iögonfallande. Här finns ett härligt ljusinsläpp ifrån fantastiska fönsterpartier, genomtänkta ytor och väl tilltänkta materialval som går som en röd tråd genom de 180 kvadratmeter som utgör bostaden.

LÄS ÄVEN: Jerzy Sarnecki säljer lyxvilla på Lidingö – för 29 miljoner

”Upplev lyxen och längta hem efter en lång arbetsdag med att kunna fortsätta spendera dagen i bubbelpoolen som är belägen på en trevlig altan i etage”, skriver mäklaren.

Svensk fastighetsförmedling
Svensk fastighetsförmedling
Svensk fastighetsförmedling
Svenskt fastighetsförmedling
Svensk fastighetsförmedling

LÄS ÄVEN: Fredrik ”öppna era hjärtan” Reinfeldt säljer lyxhus på dold ö – gör miljonklipp