USA:s president Joe Biden glömde bort namnet på sin egen försvarsminister Lloyd Austin under en nomineringsceremoni i Vita huset igår. Det uppmärksammar New York Post.

Den första delen av talet, när presidenten läste innantill i sina papper och på en teleprompter framför honom, gick bra. Biden passade under internationella kvinnodagen på att nominera två kvinnor till fyrstjärniga generaler.

– Idag är internationella kvinnodagen, och vi måste alla se och erkänna dessa kvinnors banbrytande prestationer, sade han med blicken fäst på telepromptern.

– Såhär ser generaler i USA:s militär ut, såhär ser vicepresidenter i USA ut, fortsatte han syftandes på generalerna bakom honom och Kamala Harris vid hans sida.

Foto: AP

Men när Joe Biden ska avsluta sitt tal med att tacka sin egen försvarsminister Lloyd Austin, som han jobbade med i flera års tid under Barack Obamas presidentskap, gick han bet på att komma på vad ministern heter.

– Jag vill tacka, min förre general, jag kallar honom fortfarande general. Min, min, stammar han.

– Snubben som basar därborta. Jag vill att vi tackar ministern för allt han har gjort.

Joe Biden tycks därefter aldrig lyckas komma på namnet på sin egen försvarsminister och avslutar talet utan att nämna denne vid namn. I sociala medier är det några som undrar om Biden till och med har svårt att komma ihåg namnet på försvarshögkvarteret Pentagon, eftersom även det utelämnas ur talet.

Det är inte första gången den 78-årige presidenten har problem med namnen på sina egna ministrar. I december, i samband med att hälsominister Xavier Becerra nominerades, hade han inte lärt sig att uttala hans namn korrekt.