På torsdagen uppmärksammar frilansjournalisten Joakim Lamotte ett par inlägg Facebookinlägg av komikern Magnus Betnér. I dessa hånar Betnér Lamotte som han bland annat kallar ”töntarnas konung” och påstår att han sprider ”fascistpropaganda”.

Det var i tisdags som Betnér skrev inläggen där han går till attack mot Lamotte. Enligt Betnér har Lamotte och andra som rapporterar om verkligheten gått över till den mörka sidan för att tjäna pengar.

Utöver att kalla Lamotte för ”töntarnas konung” skriver Betnér även att han ”alltid haft IQ fiskmås den sopan”. Vidare heter det att Lamotte sprider ”fascistpropaganda som ofta kommer från Ryssarna”.

Betnérs lösning på problematiken han upplever med Lamotte och andra som rapporterar om politiskt inkorrekta ämnen är ”en dansk skalle i fejset”.

Lamotte påpekar att Betnér själv suttit i tv-sofforna och beklagat sig över så kallat näthat, men tycks inte anse att det är ett problem då han själv står för spridandet.

Man kan säkert säga mycket om mig, men jag har i alla fall aldrig gått ut och uppmanat till våld. Men om Magnus Betnér nu verkligen är sugen på att försöka dela ut danska skallar så är han välkommen. Jag möter honom i ringen vilken dag som helst. Vi skulle till och med kunna göra ett event av det där pengarna går till välgörande ändamål.

Vad säger du Magnus Betnér? Ställer du upp?

”Sverige har aldrig varit tryggare”

2015 påstod Betnér att Sverige aldrig varit tryggare och att de som påstår att brottsligheten ökat ljuger.