Hela dagen låg den äldre i sängen och väntade på hemtjänsten. Den personliga assistent som skulle varit på plats klockan nio på morgonen kom inte till jobbet förrän vid halv fyra på eftermiddagen. Händelsen har nu blivit föremål för en Lex Sarah-anmälan. Det skriver Lokaltidningen i Lomma.

Den äldre var när personalen dök upp i så dåligt skick att ambulans måste tillkallas för ilfart till sjukhusakuten. Av den undersökning som gjordes gick dock inte att fastställa att den uteblivna assistansen orsakat situationen.

Det är företaget Björka assistans i Lomma där den uteblivna personliga assistenten är anställd som nu gjort anmälan. Enligt företagsledningen har personen aldrig tidigare gjort något liknande fel och sägs vara omtyckt av den äldre som denne varit assistent åt i elva år.

Uppgift saknas om huruvida någon disciplinär åtgärd väntar för den anställde eller företaget. Björka assistans säger att man för att förhindra att en liknande händelse inträffar igen har infört en rutin där personliga assister måste kontakta ledningen via sms eller telefonsamtal direkt man kommer till jobbet som en bekräftelse på att man är på plats.