Den rektor tillika M-politiker som gjort sig känd för att vägra följa SD:s slöjförbud i Skurup höll under Prideveckan i Karlskrona en sexfest i sin trädgård. Grannarna stördes av hög musik och blinkande lampor som lös in i deras bostäder. När en polispatrull anlände till platsen fick de bevittna en kvinna som utförde oralsex på två män i en pool. Patrullen bad sällskapet att sänka musiken – men det fick politikern att bli rasande och gå till attack.
– Ni ska få fan för det här, jag är rektor och politiker, spelade polisens kroppskameror in.

Den 14 augusti i år rapporterade lokalmedia och statstelevisionen att Karlskrona Prides båtparad ställdes in efter ett polisingripande. Enligt den så kallade pridegeneralen Sophia Allin hade två personer i organisationen hävdat att de blivit utsatta för sexuellt ofredande i samband med ett polisingripande.

– Vi har tagit ett gemensamt beslut om att ställa in då vi alla är skärrade över händelsen, säger sa Ahlin till SVT.

Samnytt har tagit del av förundersökningsprotokollet som visar en annan bild av händelsen. Det var den 13 augusti som Mattias Liedholm, rektor och tidigare M-politiker, hade fest i sin villa på Hästkvarnsgatan i staden där flera grannar stördes av hög musik och blinkande lampor.

Liedholms bostad där festen hölls. Foto: Faksimil Google Maps

Samnytt har vid flera tillfällen uppmärksammat Liedholm som gjort sig känd för att motarbeta Sverigedemokraternas förbud mot slöja i Skurups kommun. Liedholm som själv var rektor i  Prästamosseskolan var högljudd i debatten och vägrade genomföra förbudet.

Han skulle kort därefter stängas av från sitt arbete. Därefter har Liedholm försökt att samla in pengar för att skriva en bok om sitt motstånd. Liedholm har framfört att det pågår ett kulturkrig i landet där grupper ställs mot grupper. Efter sin kritik mot slöjförbud valde Liedholm att lämna Moderaterna.

LÄS ÄVEN: Rektor som vägrar följa slöjförbud avstängd

Liedholm till poliserna: ”Fuck off – dra åt helvete!”

I polisernas händelserapport från festen den 13 augusti går det att läsa att patrullen anländer Liedholms adress där man tydligt hör musik och ser starka blinkande lampor. Poliserna ringer på ytterdörren men får inget svar. De tar sig därför in på tomten där de får bevittna vad som ser ut att vara en sexfest.

I ytterligare en rapport går det att läsa att sällskapet ”firar Pride” i spapoolen. Polisen berättar att sällskapets ljudnivå på musiken är ofredande mot grannarna men att det är störande för andra är ingenting som kvinnan i poolen vill kännas vid.

Därefter går kvinnan med på att sänka musiken men kort efter att patrullen klivit ut på gatan höjs musiken igen. Kvinnan, som enligt polisen har utfört oralsex i spapoolen, hotar polispatrullen med att ringa deras chef om de inte lämnar adressen.

Samtidigt rusar Mattias Liedholm, iklädd morgonrock, ut mot poliserna på gatan för att framföra att en polis är en ”jävla idiot” och att patrullen ska ”dra åt helvete”, ”fuck off”. Vidare vittnar poliserna om att Liedholm pekar finger och gestikulerar.

Försökte bita polisman

Liedholm upphör inte med beteendet mot patrullen trots att poliserna försöker lugna honom och förklara situationen. Enligt poliserna har Liedholm luktat alkohol och i sina utfall kommit nära en av polisernas ansikte samt greppat tag i personen. Därefter uppstod tumult och Liedholm blev enligt händelserapporterna våldsam på platsen.

När patrullen anländer med Liedholm till stationen försöker politikern att bita en av kollegorna.

Poliserna kunde vara nazister som skulle ”knacka bög”

I polisförhör hävdar Liedholm att han druckit några öl men att han aldrig var onykter. Hans förklaring till agerandet är att han lever med hotbild från nazister och att han trodde att den målade polisbussen och uniformerade poliser kunde vara ett gäng nazister. Detta eftersom det påstås vara ”jätteenkelt” att hyra en polisbuss för filminspelning.

Förhörsledaren berättar för Liedholm händelsen finns på videoupptagning av polisens kroppskameror. I ett videoklipp hotar Liedholm patrullen genom att framföra att han är rektor och politiker samt att de ”ska få fan för det här”.

Liedholm försvarar sig med att anklaga poliserna att åka hem till honom för att terrorisera. Enligt Liedholms misstanke ville poliserna ”knacka bög” hemma hos honom.

Men trots att videoupptagningen från platsen visar att Liedholm kränger med kroppen och sparkar mot poliserna – svarar politikern med att anklaga patrullen för övervåld. Mot den bakgrunden undrar förhörsledaren hur Liedholm kan vara utsatt för övervåld. Men han har inga kommentarer till det och tydligör att han förnekar brott.

Den 8 december åtalades Liedholm i Blekinge tingsrätt misstänkt för våldsamt motstånd. Rättegången är inbokad att hållas den 3 mars 2022.

LÄS ÄVEN: Rektor som vägrar följa slöjförbud i skola får stöd av facket