Karachi. Foto: newsphoto90/suleman sajjad.

Hundratals döda nyfödda flickor hittade på soptippar i Pakistan

796 Shares

Sedan början av 2017 har 345 döda spädbarn hittats i Karachi, Pakistans största stad med 15 miljoner invånare. 99 procent av dessa var flickor.

En fyra dagar gammal flicka hittades med halsen avskuren och ett annat nyfött barn stenades till döds efter att en präst förutsatte att det var ett utomäktenskapligt barn då det lämnades på trapporna till en moské.

I Pakistan är barnamord olagligt men polis skyller på fattigdom och analfabetism då sedvänjan att döda flickor fortsätter att praktiseras. För att kunna utreda ett fall krävs att någon gjort en anmälan – under det senaste året har bara en anmälan gjorts.

Anwar Kazmi som arbetar på en organisation som försöker stoppa barnamorden berättar för The News International att de hanterat dylika fall i fyra år och vissa av dem har skakat om dem rejält.

– Det får oss att undra ifall vårt samhälle går baklänges.

En annan organisation tar hand om kropparna och ger dem en ordentlig begravning.

Vaggor för föräldrar att lägga sina barn i istället för att döda dem har introducerats i delar av landet av välgörenhetsorganisationer för att få stopp på barnamorden.

796 Shares

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.