Den rådande pandemin har haft en enorm inverkan för både samhället och företagen i Sverige. Till trots för att man kan se en positiv stigning hos en minoritet av de svenska företagen har de allra flesta upplevt coronakrisen som negativ. Året har inneburit fallande börser, konkurser, ökad arbetslöshet och tomma sparkonton i hela landet. De skärpta restriktionerna i kombination med sämre privatekonomi kan göra att vi minskar på julshoppandet, vilket i sin tur kan leda till ytterligare fall och konkurser för företagen. Coronapandemin har helt enkelt blivit en ond cirkel rent ekonomiskt.

Privatekonomin

Vi lever i tid då flera anställda tvingas gå ner i tid, och andra kanske till och med blir uppsagda eller varslade. Corona har helt enkelt ställt till det för mångas ekonomi, såväl företag som privatpersoner. Är du medlem av en a-kassa och har undansparade pengar så kanske du kommer undan lindrigt, medan andra hamnar i ordentlig knipa om man blir av med sitt jobb. Kanske har du ditt eget företag och inte samma trygghet som en anställd i en stor koncern?

Många arbetsplatser har inte haft något annat val än att varsla och säga upp sina anställda under året, andra företag har gått i konkurs, och kommer kanske aldrig tillbaka på arbetsmarknaden. Det har varit och är en tuff tid, och vi har alla drabbats av pandemin – på ett eller annat sätt.

Kanske har det blivit aktuellt att ta ett lån för att få ekonomin till att gå runt? Om detta är fallet så kan du vara lugn, du är nämligen långt ifrån ensam. Det finns många olika typer av lån, och därför är det viktigt att du undersöker vilket slags lån som passar dig bäst. Du kan ta allt ifrån snabblån till lån utan uc, eller lån utan bankID. Dessutom så finns det flera olika långivare att välja bland, som i sin tur erbjuder olika lån, räntor, löpningstid och tjänster. För att komma fram till vilken lån som är mest relevant för just dig så finns det plattformar som Loanguide, som jämför olika lån och hjälper dig att hitta rätt.  

Ökad arbetslöshet

I Sverige är idag nästan en halv miljon människor arbetslösa, och Arbetsförmedlingen anar att det värsta ännu inte har kommit. I och med den stigande arbetslösheten ökar konkurrensen på arbetsmarknaden och det blir allt svårare att få jobb. Återigen, en lösning om du står i en svår ekonomisk situation kan vara att ta ett lån. Använd en jämförelsessajt för att hitta det billigaste lånet. Många långivare kräver kreditupplysningar och att du har en fast månadsinkomst, men det finns även långivare som erbjuder lån utan uc, och där kraven på dig som låntagare än lägre än hos exempelvis din bank.