I november 2019 genomförde polisen en husrannsakan hemma hos före detta statsminister Fredrik Reinfeldt. Där ska man ha påträffat stora mängder kontanter och ett vitt pulver. En släkting till Reinfeldt dömdes sedermera för narkotikabrott.

Det ska ha varit en förbipasserande som iakttagit en person i närheten av den tidigare statsministerns bostad i centrala Stockholm och larmat polis den 7 november, rapporterar sajten Stoppa pressarna.

På plats mötte patrullen en släkting till Reinfeldt som verkade narkotikapåverkad. Då denne visiterades hittade man knark vilket skulle visa sig vara knappt tre gram kokain.

I mannens plånbok fanns även flera små plastpåsar som är vanliga vid narkotikaförsäljning och 5 000 kronor i kontanter.

Husrannsakan

Man genomförde genast en husrannsakan hemma hos Fredrik Reinfeldt där flera fynd ska ha gjorts. Pulverrester och ytterligare kontanter påträffades.

I förhör erkände släktingen men förnekade att han skulle ha langat kokain.

Släktingen dömdes sedermera för narkotikabrott till 120 dagsböter a 150 kronor. Misstanken om langning gick inte att styrka.

Säljer bok

Just nu åker Fredrik Reinfeldt och hans son Gustav runt för att promota boken ”3 november 2020 ödesvalet” som går ut på att kritisera Donald Trump. Den har mottagits av frän kritik och beskrivits som ”naiv” och ”uppvisar begränsade kunskaper i historia” av GP eller som ”en infantil pinsamhet” av vänstertidningen ETC.