En mörkhyad man i 25-årsåldern ska ha hotat personalen på en ICA-butik i Växjö. ”Jag kommer att stänga ner eran butik om ni inte ger fan i mitt gäng”, sa mannen till personalen enligt polisanmälan om olaga hot.

I april i år rapporterade Samhällsnytt om ICA Cityhallen i Växjö då en anställd mordhotats av ett ungdomsgäng efter att ha ertappats med butiksstöld. Butikens VD John Curovac startade några månader senare kampanjen ”Taxi till politiker” för att, efter att ha ledsnat på störande ungdomsgäng som stjäl och trakasserar butikspersonalen, med taxi skicka dessa ungdomsgangsters hem till politikerna. Detta skrev Samhällsnytt om tidigare under hösten.

LÄS ÄVEN: Ungdomsgäng skulle döda butikschef som tog fast snattare

Nu har ännu en medarbetare i butiken drabbats av hot, rapporterar Lokaltidningen. Den anställde var ensam i kassan och hjälpte en kund. När kunden var på väg ut vände han och gick tillbaka, ställde sig bakom den anställde och sa att han skulle ”stänga ner butiken om de inte ger fan i hans gäng”. Offret ska ha blivit mycket skärrad.

Gänget som den hotfulle mannen syftade på är detsamma som brukar stå utanför butiken och som enligt anmälan misstänks hålla på med knarklangning. I den står också att mannen som hotade personalen är mörkhyad och cirka 25 år gammal. Övervakningskamerorna har dokumenterat händelsen men mannen är inte ännu identifierad.

– Hjälp, säger jag. Det här är farligt, det är allvarligt när kriminella hotar en. Särskilt när man ser hur snabbt utvecklingen går nu i Sverige med sprängningar och skjutningar. Det här är ett sätt från gängen som hänger här utanför butiken att slå tillbaka mot mig, säger John Curovac.

LÄS ÄVEN: Företagare i Växjö ska skicka störande ungdomsgäng till politikerna med taxi