Popduon Rebecca & Fiona har trots sina grova övertramp fått sitt eget program på den statliga radion i vad kanalen kallar ”ytterligare ett steg i P3:s nya satsning på musik”.

Under Stockholm Pride 2018 uppträdde Fiona Fitzpatrick i en tröja med hammaren och skäran på.

– Jag tänkte inte så långt när jag valde kläder, och det blev fel, blev förklaringen då.

Då duon samma år gästade programmet Sommarkrysset i TV4 hade man iklätt bakgrundsdansarna med det politiska budskapet ”Fuck SD”.

– Vi, som artister, uppskattar att vi har möjligheten att stå upp mot rasism på stora plattformar andra inte har tillgång till. Därför känner vi också att vi inte har något annat val än att göra just det, sa Rebecca och Fiona.

Med start i dag den 7 februari leder duon ett eget program i SR P3, något Facebooksidan I allmänhetens tjänst – granskning av public service uppmärksammar.

– Vi kommer kicka igång din helg med den fetaste nya dansmusiken. Vi älskar P3 och vi är extremt ärade att få husera i kanalen på primetime. Vi lägger alltid mycket tid på att hitta ny cool musik och nu kommer vi dela med oss av den och göra din fredag lite najsare, säger Rebecca & Fiona om sitt nya program i P3 i ett pressmeddelande.

Jimmie Åkesson om P3: ”Vänsterliberal smörja”

I samband med att SD-ledaren intervjuades i kanalen inför valet i augusti 2018, och programledarna hånade honom, sa Åkesson bland annat att han tyckte att P3 är ”en skitkanal” som han hade lagt ned direkt ifall han vore chef över den.

– Jag tycker det är vänsterliberal smörja, lade Åkesson till.