skolavslutning-lund-inställd
Inrikes

Ingen skolavslutning för eleverna på skola i Lund – ställs in efter hot

Publicerad 6/15/2018
Annons

På fredagen skulle det ha hållits traditionsenlig skolavslutning i Killebäcksskolan i Södra Sandby i Lund. I år fick emellertid firandet, till de drygt 400 elevernas besvikelse, ställas in. Orsaken är att hot riktats mot skolan.

Rektor Pär Jonsson vill inte berätta vad det mer konkret är för hot skolan utsatts för. Han uppger bara att saken är polisanmäld och hänvisar till förundersökningssekretess som skäl till att vara förtegen.

Jonsson säger också att det var ett svårt beslut att ta och att det fattats i samråd med barn- och skolförvaltningen.

Killebäcksskolan tilldelades häromåret Lunds kommuns integrationspris för att man på ett, som det hette, ”föredömligt sätt” integrerat förberedelseklasser för så kallade ensamkommande flyktingbarn med den övriga undervisningen för elever i mellan- och högstadiet.

I höstas fick skolan uppmärksamhet för ett större knivslagsmål med ett tiotal elever inblandade. Några månader tidigare ådrog sig Killebäcksskolan också medial uppmärksamhet efter att man tvingats stänga av ett större antal drogpåverkade elever. Polisen utredde i samband med det en knarkhärva på skolan.

Skolan har brottats med stora problem med kränkningar. Framför allt har flickor på skolan utsatts för trakasserier av olika slag.

I maj 2009 brändes Killebäcksskolan ned till grunden efter att ”två pojkar” skjutit in en fyrverkeripjäs i lokalerna och fick byggas upp på nytt. Den nya skolan invigdes i slutet av 2010

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
727Ryska civila evakueras undan ukrainska attacker i Belgorod
Annons