Ett jordanskt nyhetsbolag har intervjuat IS-kvinnor i ett flyktingläger. De visar ingen ånger utan hoppas istället på att Allah ska använda dem för jihad framöver. När det gäller IS-barnen berättar en kvinna att ”islams doktrin är ingjuten i våra barn”.

Som Samhällsnytt tidigare har uppmärksammat är de så kallade IS-resenärerna välkomna att återvända till Sverige. Det har även framkommit uppgifter om att regeringen i tystnad arbetar för att individerna ska kunna lämna flyktingläger i Syrien.

LÄS ÄVEN: IS-kvinnor bränner ned ”otrognas” tält i flyktingläger

I Sverige meddelade polisen senast i början av maj att ’resenärerna’ som besökt terroristorganisationen Islamiska staten inte ska anses utgöra något hot och att allmänheten därmed inte behöver känna någon oro. När den jordanska tidningen Al Hadath besöker ett flyktingläger i Syrien och talar med IS-kvinnor framtonar en betydligt mer hotfull bild.

LÄS ÄVEN: Polisen: Antalet islamister ökar i Örebro – men allmänheten ska inte känna sig rädd

En kvinna berättar att man deltagit i terrorism vilket går stick i stäv med de uppgifter som framkommit i svensk media och från svensk polis om att individerna skulle ha varit hjälparbetare, lagat mat och tagit hand om barn.

Vidare berättar hon att islams doktrin är ingjuten i deras barn och att ingen kan förgöra deras tro. Flera gånger i intervjun hänvisar kvinnan till Koranen. Här nedanför följer skärmdumpar från intervjun med översättning genom YouTube.

LÄS ÄVEN: Polisen: Majoritet av IS-återvändare säger sig ha varit hjälparbetare och lagat mat

Videoinslaget
Nedan följer videoklippet med intervjun. Slå på undertexter genom att klicka på den fjärde ikonen som syns i botten från höger.

LÄS ÄVEN: Återvändande IS-terrorister ger inte upp: ”Hungern tvingade ut oss – annars hade vi stannat”

LÄS ÄVEN: Forskare: ”Inget västerländskt samhälle har lyckats integrera muslimer”