Italien halverar bidrag till migranter

Delningar

Inrikesminister Matteo Salvini planerar att nästintill halvera det dagliga bidraget för migranter i Italien. Salvini menar att åtgärden kommer att spara landet omkring 400 miljoner euro under 2019.

I Italien fortsätter inrikesminister Matteo Salvini sin väg att förändra landet genom att ta tag i vad han anser är landets största problem. Salvinis senaste förslag handlar om att nästintill halvera det dagliga bidraget för migranter, från 35 euro till 19 euro per dag, enligt italienska, Il Giornale.

En halvering av det dagliga bidraget skulle innebära att Italien lägger sig på en av Europas lägsta nivåer. Inrikesministern menar att förslaget kommer att frigöra stora resurser för landet. Under 2019 räknar Salvini med att spara omkring 400 miljoner euro. Nästföljande år omkring 500 miljoner euro. Under 2021 ska summan uppgå till 600 miljoner euro.

LÄS MER: Salvini förklarar Italiens nya migrationslagar – och kastar en känga åt EU

Det nya bidragsförslaget kommer att vara en del Salvinis migrationslagar som presenterades tidigare under hösten. I de nya lagarna upphör möjligheten att få uppehållstillstånd av humanitära skäl.

Återvandring
Sedan Salvini intog arbetet som inrikesminister har kontrollen av italienska hamnar ökat och antalet migranter som anländer Italien med räddningsbåtar har minskat.

Utöver åtstramad invandring planerar Salvini att avsätta 12 miljoner euro för att finansiera återvandring av minst 2 700 illegala invandrare.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

377 KOMMENTARER

 1. Ser man ju redan. Även om det är svårt med det verkliga havet vid gibraltar, numera.. så de åker ju vidare. Det gjorde de även i Italien. Ännu högre motivation att söka sig därifrån. Humana Sverige ska ta emot allt..

 2. 35 euro per dag var ju en väldigt hög nivå, mer än vad svenska fattigpensionärer har att röra sig med. En helt korrekt åtgärd. Hoppas bara att flödet till Sverige inte drar iväg ännu mer. Ikea-mördaren hade uppehållstillstånd i Italien men ville prompt vara kvar i Sverige.

 3. 4 miljarder kronor, ungefär. Det är vad det i Sverige kostar att göra tillvaron för 4 000 ”ensamkommande flyktingbarn” ombonad under asylsökartiden!, på ett år!

 4. Det var väl bara en tidsfråga innan Italien stoppade invandringen
  av svarta män som frivilligorganisationer skötte.
  Har aldrig förstått tex. Rädda Barnen de håller sig framme överallt
  t.o.m. hade de en båt som raggade vid Libyens kust.
  Afganska män kallas barn osv.
  Chefen för RK tjänar c:a miljonen om året.

 5. Tänk vad som går att ordna bara det sitter vettiga politiker som bestämmer!
  Har någon hört om det börjar hända något i våran lekstuga för så kallade politiker?

 6. Grattis Italien!
  I Sverige är vi ju inte direkt bortskämda med politiker som arbetar för sina väljare!
  Här arbetar de för andra länders medborgare och storföretagen!

  • Så det är därför företagen lämnar Sverige menar du. Dom företag som skapar jobb och ger olika former av skatteintäkter

   • Det kallas för ”halmgubbe”!
    Dvs du fantiserar ihop något och i detta fall var det tydligen anledningen ”så det är därför företagen lämnar Sverige menar du”. För att sedan argumentera om halmgubben!

    • Repliken är på din syn på företag och den negativa bild du har av att politiker stödjer sunt företagande i sina länder

     • Lite kul är det! I din ”utveckling” av ditt resonemang, så kommer nästa halmgubbe! ”Min negativa bild” av politiker som stödjer sunt företagande! 🙂

      Det märks att du har svårt att både debattera och uttrycka åsikter ärligt! 🙂
      Så blir det ofta när människor som du saknar argument som talar för er sak lol

 7. Om en svensk smiter från mönstring eller inkallelse så tar polisen vid
  beväringen blir efterlyst och utlämnad till Sverige.
  Har inte andra länder liknande lagar ?

 8. Med denna enkla ekonomiska manöver av Salvini, så sparar Italien dessa summor,och det kommer att gynna Italien på många plan.
  Det är värt ett Nobelpris i ekonomi.

  • Jag ska endast beröma honom efter att han har visat fysiskt resultat av sina ”besparingar”, jag vill först se en redovisning och bevis hur dessa pengar har återinvesterats i samhället, hur han hade förbättrat livet för etniska italienare, vilka lättnader har han skapat för etniska italienare och ungdomar. Kanske studielån med noll återbetalning? Vad vet jag…tills dess jag förblir mycket skeptisk men jag ger mig om han kan redovisa tusentals positiva satsningar som en följd av dessa ”besparingar”, hehe.

  • Yxa innanför ytterdörren.. Ha alltid kniv med dig….. Dom kriminella skiter i lagarna och du får inte försvara dig… SKIT I LAGEN… Det är självförsvar ..

 9. Någon på Fria Tider var skeptisk till , hur skulle man ordna återvandringen rent logistiskt. Jalta överenskommelsen 1945 tvångsförflyttade 15 miljoner människor runt om Europa för att bilda mer homogena stater för att förebygga framtida möjliga etniska och religiösa konflikter. Efter Andra världskriget Europa är ruinerat fanns inget järnväg väg flyg eller båtar men stormakterna genomförde förflyttningar stenhårt på tre år. Tärningen är kastad 30 miljoner muslimer får möjligheten att återförena sig med sina kära och nära i muslimska länder för gott.

 10. Fri invandring och noll kr i bidrag skulle ju vara intressant att testa, oavsett vilket så kan det ju i alla fall inte ses som främlingsfientligt och rasistiskt!

 11. Det där kommer att spara mycket mer än 400 miljoner. Det kommer att spara miljarder eftersom migranterna kommer söka sig till länder där ersättningen är högre. Dessutom kommer Italien slippa de kostnader som är så typiska för muslimsk massmigration. Någon måste ju betala för nedbrända skolor och bilar. En våldtäkt eller misshandel har också en samhällsekonomisk kostnad.

  Tror inte Salvini vågat säga högt hur mycket man faktiskt sparar på att slippa muslimer, om man gör en helhetsberäkning. …Men innerst inne lär han veta vilken jackpot det blir för samhället.

  • Jag tänkte efter och frågan är: kommer italienarna att få så mycket extra pengar, kommer de att känna av dessa besparingar?

   Svaret är nej, han kommer INTE att satsa dessa pengar på italienska medborgare eller infrastruktur. Det fanns en tid före massinvasionen, under en lång period…hade man då satsat statens inkomster för att förbättra levnadsstandarden för medborgarna? Jag är inte medveten om sådana investeringar i Italien. (med sina sopkriser osv,)

   Men ja, på pappret kommer han att få fina siffror och kan berätta om detta, jag tvivlar dock på att italienarna kommer att får sett ett rött öre av dessa ”sparade pengar”. Hoppas att jag har ”fel”, hehe.

   • Med ditt sätt att resonera så tjänar det alltså ingenting till att undvika extrakostnader som muslimsk invandring för med sig.

    Men verkligheten visar att de mest multikulturella länderna i EU också har den sämsta ekonomiska utvecklingen och de dystraste framtidsutsikterna , så det verkar onekligen som om du har fel.

    Att undvika muslimsk massinvasion är en vinst eller, om man så vill, en jätteförlust som inte blev av.

   • Då, före invasionen, saknades avgörande erfarenheter. Nu är Italien mogen för att tänka till och tänka om – gör om, och gör rätt den här gången.

    Allt fler länder går från klarhet till klarhet, endast Sverige, England, Frankrike och Tyskland tuggar på som vanligt.

  • Lägre bidrag kan dock även leda till ökad brottslighet. Maffian använder redan migranter för sin verksamhet, allt från att sälja falska väskor och glasögon till knark och trafficking.

   Dock en bra signal, kom inte till Italien om du vill bli rik. Ännu fler som åker till Sverige, men det är ju vad svenskarna gillar.

 12. Det mångkulturpolitikerna inte har tagit med i beräkningen är hur alla dessa nya ser på välfärd. Välfärd är nåt mycket svenskt som vi svenskar skapat. Pratade med en söt tjej från Irak som tyckte Saddam var jättebra. De hade två bilar och hus när han var vid makten. Inte en tanke på andra som led alltså. Sen alla muslimer som går i moskén och lyssnar på imamen, tror ni vet vad jag menar. Den tiggare du ser vid butiken kan vara ditt barn eller barnbarn om några år.

 13. Jobbar deltid på ett dagis i en av Sveriges största städer. Där går 1 st (1!)svensk barn som är sönderstressad intill hysterin.

  Vad ska vi göra åt sådant?

 14. Maria Ferm smackar sig om munnen och drömmer om en ny invasion av kompetensregn från Italien. Anders Lindberg sitter nu och knattrar på sin gamla skrivmaskin på krönikan som ska in i morgon med rubriken; Vinsten blir enorm!!!!

 15. Den troliga utvecklingen är att brottsligheten kommer att öka för parasiterna lär knappast dra ner på sin standard. Italienska polisen kommer inte att lida av arbetsbrist i alla fall.

 16. Jag kan inte fatta varför SD inte sedan länge driver på för en sänkning av bidragen även i Sverige. Som icke-medborgare ska man inte kunna förvänta sig att leva på arbetande medborgares nivå och om nivåerna sänks tillräckligt lär migrationstrycket lätta betydligt och kanske rentav ersättas med frivillig återvandring. Även personer som har medborgarskap bör få sänkta bidrag om de lever parasitärt och det bör dessutom införas en möjlighet till ett generöst återvandringsbidrag till personer som säger upp sitt medborgarskap och åker hem.

  • Det är mycket skitsnack om ”parasitism” dvs. när svenska medborgare erhåller sin existensminimum på 3700 kr/månad samt hyran men du glömmer politikernas (de RIKTIGA parasiternas) fantasilöner samt alla socialbidrag till SIDA, EU, och alla andra länder som aldrig ger tillbaka något.

   Jag har observerat här på forumet att pga. lyxmigranterna man har även börjat kritisera dem som har det svårast av många olika anledningar och folk har börjat avundas dessa 3700 kr/m + plus minimihyra som dessa personer får.

   Jag brukar ge svenska hemlösa 5o-1oo kr av min lilla konstnärslön, jag tycker din åsikt är bedrövlig, att du blandar in vita svenska medborgare och behövande som har det svårt i livet. Att du har mage att kalla olyckliga medborgare (som tidigare betalat miljoner i skatt) för ”parasiter”, det är bara vansinnigt!

   • Jag kallade inte någon för ”parasit” utan talade om folk som lever parasitärt, d.v.s. lever på andra utan att dra sitt strå till stacken. Att vara sjuk och inte kunna arbeta är en sak, att välja att leva på bidrag om man kunde arbeta är en annan. För du anser väl inte att det är rätt att somliga anser sig ha rätt att låta andra slita så att de själva ska kunna lata sig?

    Däremot unnar jag duktiga politiker som arbetar för sitt land och stt folk bra löner. Jimmie Åkesson är värd varenda krona han tjänar och mycket mer. Och om en politiker INTE är värd en riksdagslön, då ska vi väljare rösta så att han inte får någon plats i riksdagen. Det är mycket värre att dåliga politiker styr vårt land än att de lyfter höga löner.

    • Det ena förtar inte det andra. Att vara politiker har gått från att vara ett förtroendeuppdrag till att bli karriärer, och allt för många politiker har tappat kontakten med och förståelsen för väljarnas vardag.
     Ser man till vad de tjänar så är det markant över snittet för vad en VD tjänar, och enligt mig presterar de betydligt sämre.
     Så sänkta arvoden och minskat antal riksdagsledamöter.
     Då kommer politiker att vara politiker på riksplanet av rätt anledning.
     Däremot kan förutsättningarna för politiker på lokalnivå behöva förbättras.
     De är ju ofta de som får göra det riktiga arbetet och ta hand om och lösa det som 7-klövern i sandlådan hittat på.

     • Många i politiken. Den stora frågan är ju hur så många människor kan rösta fram en dåre som Stefan Löfven. Men vi vet ju hur det röstades i rinkebysvängen, kanske förklaringen till stor del ligger där?

      Spännande med bråken i SSU. Kastar dom ut muslimerna kan S trilla ordentligt och det vore möjligt att ett muslimskt parti startades i Sverige. Kanske det som behövs för att Svensson ska vakna till?

   • Dessutom tror vissa att vara arbetslös alltid är samma sak som att gå hemma.
    På 2 år har jag varit hemma sammanlagt 1 månad och 1 vecka, alltså mindre än en vanlig arbetare som har rätt till sina semesterdagar.

 17. Vad händer efter nästa EU-val? Högern i Europa lär gå mot gigantiska framgångar. Då blir det jobbigt för 7k i Sverige.

 18. 35 Euro per dag. Det är tyvärr mer än vad måmga svenska pensionärer får, då mycket för vad man får för den extremt höga skatten i landet.
  Klokt av Salvini att ta bort pull factorn och se till att migranterna söker sig till länder som Sverige och Tyskland.

   • som jag har sagt forr, ta bort ALLA bidrag och gor om till skatteavdrag, enkelt.
    forvarvs inkomst (riktigt jobb) hitta pa jobb betalas skatte fritt (100lapp om dagen)

    • Det här var intressant! Att ha skatteavdrag istället för bidrag. Det kan man tillämpa när det gäller hur man ska stimulera nativiteten. Att föräldrarna får skatteavdrag för varje barn istället för barnbidrag och att skatteavdraget gäller för hela familjens inkomst. På det sättet stimulerar man nativiteten och att föräldrarna hänger ihop och förblir en familj.

     • Var min tanke, och sa far man tanka, planera lite sjalv med att ha antingen fasta och stabila forhallanden, det samma med jobb eller/eller formogenhet/valbetalt arbete om du vill “gora” det sjalv.
      Sent from Mail for Windows 10

   • De får väl göra samma sak som de svenska hemlösa tvingas göra, sälja tidning.
    Förslagsvis skall innehållet bestå i reportage om lyckade hemvändarhistorier.

 19. Bra! Ännu en politiker i Europa med kärlek till sitt folk och land i första hand. Om alla länders politiker gjorde som denna verkliga patriot, skulle många problem med ’flyktingar’ försvinna.. Ännu bättre om globalister som en viss George avslöjas på bred front så folk i allmänhet förstår att de har blivit förda bakom ljuset…

 20. JIMMIE detta har jag förespråkat länge, nu går Italien i bräschen med detta förslag som kan för engång skull stoppa invandringen och påbörja utvandringen. Lär av Italien Jimmie och jag vill se sådant förslag i parti programmet.

 21. Lite OT. Ett alternativ till barnbidrag är skatteavdrag. För varje barn man får ökar skatteavdraget på egen intjänad inkomst. Och låt oss säga att det ska finnas ett maximalt belopp som man får när man kommit upp i till exempel tre barn. Efter det får man ingen ytterligare skattelättnad. På det sättet låter vi bli att stimulera befolkningsexplosionen men säkerställer en sund och lagom reproduktion.

  • Inte mig emot. Reinfeldt står o hycklar om att vissa har bristande tillit i Aktuellt/SVT. Själv plockar han ut statsrådspension på 156000 SEK / månad – till sitt bolag så det inte skall reduceras pga egna inkomster. Mannen som förstörde Sverige bjuds fortfarande in som expertkommentator av
   regimmedia.

 22. Hade man gjort samma sak i Sverige så hade pensionerna kunnat höjas, ingen kris i sjukvården och ingen bostadbrist. Det är alldeles för få poliktiker som vågar ta tag i verkligheten. Lösningen enligt dem är att höja skatterna så man kan finansiera migrationsströmmen. Allas lika värde innebär att svenska skattebetalare och penisonärer bekostar all vistelse för bidragsmigranter med anhöriga hela livet ut.

  • Det är inte meningen att dom ska ta tag i verkligheten dom vill förgöra den vita delen av befolkningen i EU och ersätta dessa med mer hanterbart folk som ej kräver folkvalda politiker. Vad vill Marcon med att EU skall bygga upp en gemensam arme, jo säger han det är hotet från Ryssland ett hot som inte existerar så länge EU inte hotar Ryssland. Nej tanken är att denna EU- arme ska sättas in mot hotet inom EU det vill säga mot länder och folk som ej tolererar dom gudabenådade gåvor som spys ut av ondskans män i Bryssel. Vet ej vad en flykting får i Sverige 19 euro+hur mycket per dag, någon som vet.

 23. Man upplever problem i Sverige.
  Orättvisor.
  Man röstar på SD för att skapa rättvisa.
  Övriga partier mobbar ut SD.
  Skyller på Jimmie. Som att det var Jimmies fel att folk röstar på Jimmie?
  Det är inte Jimmies fel, det är ju ert fel.
  Ni politiker. Ni som inte löst problemen.

 24. Jag har aldirg förstått och kommer nog aldrig att förstå varför asysökande och kring-resande migranter skall få bidrag. Varför ska desa utlänningar få pengar från det som betalatas in av de som jobbar och bor i Italien. Själva idén om bidrag till migranter är sjukt galen. Varje människa måste väl ta ansvar för sitt eget liv. Och att lämna sitt eget land utan att vara riktig flykting och sedan söka asyl i ett land långt långt bort är sååå sjukt. Jag förstår inte varför man tillåts söka asyl i läner som inte är första asyl-land. Den rätten måste tas bort. För människor som reser igenom flera länder utan att där söka asyl är inte och kan aldrig bli riktiga flyktingar, enligt Genevekonventionens andemening. Bidrag och förmåner skall endas få ges till meborgare i ett land. Och att bli medborgare skall föregås av krav, t.ex. att personen har bott och arbetat där under 10 års tid utan att begå brott eller ligga samhället till last. Först då ska man tillåtas lämna in ansökan om medborgarskap, anser jag.
  /CC

 25. En av mycket få politiker som har kontakt med verkligheten. Men migranterna kommer inte att återvända hem. Dom kommer syicka till Sverige istället.

  • Vilken verklighet? Iralien gar EU näst högsta statsskuld(135% av bnp). Matteo Salvini vill inte minska skulden utan ökar lånetakten .

   Matteo Salvini har sett till att Italiens kreditbetyg sjunkigt. Vilket leder till färre investeringar i landet.

   Matteo Salvini har lagt fram en politik som fått obligationsräntorna att stiga kraftigt.

   • Det kanske inte alls är fel på Matteo Salvini och hans politik. Det är kanske som med Brexit. EU gör u allt för att straffa England och nu när Italien bryter mot EU:s norm-mål om att alla EU:s medborgare ska tvingas jobba till 67-70-75 års ålder och få hälften ut i pension mot nu.

    Italien sänker pensionsåldern och höjer pensionerna och vägrar att ta emot fler asylsökande. På dettta sätt sparar Italien in motsvarande pengar. Det kostar inget extra att sänka pensionsålder och höja pensionerna. Så Italiens politik påverkar inte Italiens skulder/lån. Det är EU som driver en form av straffagenda mot Italiens Matteo Salvini och hans politik. Det är som sagan om kejsarens nya kläder…

    Och att Italien har bland EU:s högsta skulder beror på attItalien har, under senare år, via EU:s migrationspolitik tvingats till att ta emot så många miljoner asylsökande och tärande migranter. Nu stoppar Italien möjligheten att söka asyl där. Och därför kommer Italien att kunna spara många miljarder Euro varje år…
    /CC

    • Italien tillväxt sjönk till 0% tredje kvartalet.

     Om Italien sparade in motsvarande på Invandringen hade Salvini inte behövt lägga fram en budget med kraftigt ökat underskott.

     Dom ökade räntorna på obigationerna kommer äta upp det dom sparar på invandringen.

     Brexit kan vi hålla utanför denna diskussion(Men starta gärna en ny tråd). Även Brexit visar upp flera varningtecken.

     • Pk medier berättar sin agenda och har politiska motiv till att vinkla och vrida på sanningen. Det du beskriver är sånt som kommer från pk medier. Italien har nu en chans att förbättra livsvillkoren för sina medborgare. .. man väljer att prioritera sina egna medborgare och minska kostanderna för asyl- och invandringspolitiken. Och detta gillas inte av politkerna som sitter i Bryssel. Det är vad allt handlar om. Allt annat är bara vinklad vänsterpolitisk pk propaganda.
      /CC

     • Vad i det jag skrivit är lögn?

      Har inte räntorna stigit?
      Var tillväxten inte 0 i tredje kvartalet?
      Har inte Italien lagt fram en budget med stort underskott(siffrorna kommer från italien)
      Har inte Italiens kreditbetyg sänkts?

     • Vem har beslutat om att sänka Italiens kreditbetyg? Och varför?
      Och vad hade hänt om det suttit en socialistliberal regering i Italien? Då hade pensionsåldern höjts och pensionerna hade sänkts och massinvandringen hade fortsatt. Då hade det Italienska underskottet varit mkt större än idag. Men då hade EU varit helt tyst. Då hade Italiens kreditbetyg inte sänkts. Pk politik och EUs agenda handlar idag om att via medier sprida medveten propaganda för att påtvinga politiska förändringar .. som t.ex. folkutbytarpolitiken som nu pågår i Europa. Men den dom är indoktrinerad eller socialist vetkar inte förstå vad det är som pågår i Europa. Tyvärr har pk politiken sällan eller aldrig någon koppling till fakta och sanningen. Pk medier blandar och ger på ert sätt som är beklämmande förljuget och falskt. Men hjärntvättade tycks inte kunna flrstå, onte tänka fritt utanför pk boxen.
      /CC

     • Det är Moody’s som ändrat. Detta påverkar räntan på deras statsskuld och investeringar i landet.

     • Allting handlar om att Italien vill sänka pensionsåldern och höja pensionerna. Och för att bekosta denna välfärdsreform vill Italien stoppa möjligheten att söka asyl i landet. På detta sätt sparar Italien in in alla pengar som behövs till reformen. Men EU vill tvinga Italien att ändra föreslaga bugdeten och kraftigt öka anslagen för att ta emot asylsökande. Det vägrar Italien göra. Det är detta som allting (konfliken) egentligen handlar om. Allt annat är en dimrådå och skimär för att dölja faktiska bakomliggande skäl från EU o andra pk företrädare. EU är skiträdda för att andra länders politiker skall ta efter Italien och börja förbättra levnadsvillkoren för sina egna medborgare, sänka pensionsåldrar och höja pensionerna. För då finns det inte så mycet pengar över till asyl- och in-vandringspolitiken eller till sjukvård, polis, skola och förvar.
      /CC

   • Justera detta med italienarnas privata förmögenheter så är det inte så allvarligt. Det är värre med Sverige där politikerna vältrar över skulderna på den enskilde.

 26. Underbart att se,fler och fler länder vaknar ur koman.
  Tyvärr Svenskar det kommer inte hända oss.
  Hjärndödheten hos våra politiker är redan total

  • Vissa riksdagspartier är beroende av nysvenskarnas röster numera, och de är därför benägna att offra svenska skattebetalares intressen för att gynna egna partiintresssen.

 27. Att kapa bidragen rejält och samtidigt erbjuda goda insentiv för att åka hem är nog den bästa möjligheten att få till stånd återvandring, men det måste nog skäras rejält!

 28. T.ex. så har invandrade pensionärer som saknar pension i hemlandet mer i pension än våra fattigpensionärer. Varför driver inte SD att de ska inte ha en spänn mer än de som får sämst pension? invandrare har rätt till retroaktiv föräldrapenning. Varför ska de ha samma villkor som svenskar? Det finns mycket som SD kunde belysa som inte svenska folket vet om.

  • Äldre invandrare (+65 år) som inte har jobbat och inte betalat skatt i Sverige ska självklart INTE få pensioner eller få ekonomiska bidrag eller få andra skattefinansierade förmåner. Våra bidrag och alla skattefinansierade förmåner ska i princip (med vissa undantag) endast få ges till svenska medborgare, anser jag. Och bara de som har bott och arbetat här (med gällande tillstånd) under minst 10 år utan att begå brott och utan att ligga samhället till last ska tillåtas att lämna in ansökan om svenskt medborgarskap, anser jag.
   /CC

  • Ja,när man beslutade om ÄFS till invandrare var det för att kommunerna skulle slippa betala understöd! Detta innebär,att man kan få upp till 13000 skattefritt i månaden! Dessutom slipper man ifrån många andra kostnader vars storlek baseras på inkomsten,eftersom ÄFS är ett bidrag!. Det är mycket som man kräver att SD skall ta tag i! Just nu finns andra ”utmaningar”!

 29. Ni har de svenska kommunerna börjat kollapsa ekonomiskt, som en följd av bidragsinvandringen från tredje världen och att Migrationsverket slutat att betala ut ersättning till socialisterna som driver kommunerna. De massiva folkförflyttningarna till Sverige upphör först när andras pengar till slut tar slut. Det är fasansfullt varje gång socialisterna kör ett land i botten.

 30. På tal om folkvandring o invasion från Mellanöstern o Nordafrika. Individen Fredrik Reinfeldt påstår i en så kallad intervju i anarkitidskriften Aftonbladet, att Donald Trump, ”driver öppen rasism”.

  Är det någon som driver ”öppen rasism” så är det islam. En så kallad ideologi, som påstår att alla som imte tillhör den förtryckarideologin är ”orena”.

  Nej, det är hög tid att människor Västvärlden, ser igenom denna rasist ideologi o dess anhängare, som Fredrik Reinfedt o det politiska o mediala anhanget tillhör.

 31. TV4 rapporterar om att svenska fängelser är fulla och det kommer behövas 1500-2000 nya platser närmaste åren.
  Inte ett ord om varför allt fler ”svenskar” väljer den kriminella banan.
  Nu förstår man vaför vänstern vill sänka straff lr släppa ut fångar efter 2/3 avtjänat straff, dom vet om problemen, men försöker som vanligt mörka.

  • Vänstern vill faktisk släppa fångar efter halva tiden. Det var borgarna som sänkte straffrabatten till 1/3-del. Till vänsterns stora förtrytelse. Det blir billigare för staten att släppa fångarna och låta allmänheten ta smällen….

 32. nonsens.
  det enda sänkta bidrag kan göra är att skicka vidare en del u-landsmänniskor till andra länder med högre bidrag.
  det enda som kan rädda italien är återvandring.
  massdeporterar italien u-landsmänniskor tillbaka till afrika?
  minskar antalet u-landsmänniskor i italien?

 33. Italien halverar muslimbidragen, men Sverige anfört av MM, Mångkulturella Massinvandringspartiet= 7-Klövern dubblar troligen muslimbidragen ( enkelt: Genom att ta bort också resten av järnvägsunderhållet, försvaret, äldrevården, sjukvården osv..)

 34. Halverade bidrag åt migranter ett klokt beslut. Det leder sannolikt till ett homogent och tryggt samhälle som de flesta vill ha. Inga moskéer och minareter med obehagliga böneutrop.

 35. Demokraterna i USA lyckades inte vända inriktningen. Övertaget i kongressen blir kortvarigt då de nu kommer att avslöja sig själva. Någon illegal massinvandring blir det inte.

  I Sverige har vänsterliberalerna klätt av sig själva då Björklund visar att agendan är massinvandring och förtryck av svenskar.

  Den vänsterextrema ledningen i EU arbetar intensivt för att öka takten i massinvandringen. Agendan är att migranterna skall skyddas mot européerna. Men, vem skyddar européerna? Inte är det Björklund, inte heller Lööf, nej det är män som Orban och Salvini.

  Bara hoppas att Salvini undslipper attentat från de kriminella krafter i Italien som också står i fokus när det gäller att bygga ett tryggare samhälle. Andra politiker har drabbats tidigare. Europa behöver hjältar inte helgon!

 36. Härligt med politiker som lyssnar på det egna folket. Flyktingarna som kommer hit och bli matade med stekta sparvar, är en belastning för oss alla

  • Helt enig. 35 euro om dagen är mer än dubbelt så mycket som en GENOMSNITTLIG månadslön i ALLA öster om närliggande länder.

   Även 19 euro per dag är mer än vad man med en hel månads slit i genomsnitt tjänar ihop innan skatt i albanien, kroatien, montenegro, serbien, kosovo, rumänien, bulgarien. Nästan 3x så mycket som moldaver och ukrainer tjänar ihop genom att jobba en hel månad. Snittlöner talar vi om då inkluderas även bankdirektörer och systembolagschefer.

    • Ja du det är relativt jämnt i hela europa när det kommer till mat i alla fall. Inga enorma skillnader. Man kan överleva på 10kr om dagen även i Sverige om man måste. Kul vore det verkligen inte men det är fullt möjligt (borträknat vårat kalla klimat).

     • Restaurangpriserna i Italien och Albanien är helt olika men går jag in i en mataffär så är det på samma nivå? Det är ungefär samma prisnivå i Europa förutom på allt som turister lägger pengar på?
      Du har kanske sett listorna i resebilagorna på vilket land/stad som är billigast resp. dyrast, och det visar att Italien är dyrare. Här har du ett ex. från Forex.

      https://www.forex.se/Valuta/Semesterindex/Landsindex/

  • Förstår inte denna utdelning av bidrag, boende, mat för dagen och eventuell utbildning.
   Thats it, vad mer behövs om man flytt för livet.

  • Egentligen inte; varför ge folkpensionärer mer när de i alla fall röstar på patrasket….Men när vi blir pensionärer blir det andra bullar! Då är det slut med gratisröster!! Nyanlända däremot måste smörjas med pengar för att rösta rätt. Så fungerar det i deras hemländer. Ingen gör något gratis….

  • Håller med. Läste för ett tag sen att en invällarfamilj i Jönköping på två vuxna och fyra barn fick 30.450:- NETTO i månaden. En M politiker reagerade men sen hände inget mer. Skrämmande men så är det nog överallt, miljarderna rinner iväg medan 250.000 fattigpensionärer inte får det att gå runt. Men 82% tycker att det är ok.

 37. Desto fler kommer söka sig till Tyskland o Sverige, det blir liksom inget stopp på denna folkvandring.
  I alla år tidigare så kunde alltid UN /FN ha hjälp i länder som var drabbade av krig eller naturkatastrof.
  Men nu är det invasioner ifrån Afrika, jag bara undrar vad gör man med alla bistånds pengar?

 38. Vore något för Sverige. Men kommer inte att ske här som har godhets apostlar till politiker som själva är parasiter på folket.

 39. Om man nu tar emot ”flyktingar” i den mängden så är det givetvis flyktingläger man måste ha, då pratar vi alltså om ett inhägnat område med antingen tält eller baracker, övervakat av tungt beväpnad militär samt hundar.
  De kan få mat i form av ett soppkök.
  Några bidrag till dessa är givetvis helt uteslutet, inte ett öre ska de ha.

 40. Heja heja! Dra in biståndet till alla shithole countries också. Det leder bara till korruption och överbefolkning som genererar ytterligare massinvandring till Europa.

 41. Det är otroligt vad det kostar att ta hand om andra länders befolkningar. Sverige har ännu den läxan att lära sig….

 42. Svenska politiker urholkar skattesystemet och lägger bördorna på svenska folket som jobbar skiten ur sig. För att bekosta invandringskalas. Samtidigt glider vi allt längre ner i en lågkonjunktur.
  Jag hyser inga tvivel om att nästa val när folk insett vilken bluff de gått på. Kommer sjuklövern förpassas ner i det djupa hål de själva grävt. Sedan kommer det bli ett hästjobb att bygga upp samhället på nytt. Med sunda värderingar och klokhet.

 43. Helt rätt alla borde göra samma sak det är absolut inte en ”mänsklig rättighet” att länder ska tvingas ta emot dessa bidrags jägare och har aldrig varit det är beslut tagna över huvudet på alla medborgare

 44. Tänk om Sverige hade haft någon politiker med stake. Såg nu på nyheterna att man lägger 30 miljoner i Stockholm på boende för ensamkommande, inget tyvärr om våra pensionärer får någon hjälp.

  • Det Stockholm gör är bara skenmanövrer. De tar aldrig emot några invandrare permanent. Bara 24 månader sedan slängs de ut i ”kommunerna”. Stockholm tar INTE in arabiska skolbarn i innerstadsskolorna. Stockholms innerstad har inte tagit emot en enda flykting permanent på 30 år.

 45. – Sverige blir målet för alla migranter i Italien. De vandrar vidare. – Svenska regeringen är ju faktiskt den mest lättlurade av alla regeringar i hela Europa. Fråga vilken Afghan som helst.

 46. I Sverige som fortfarande lever kvar i illusionen att invandringen lönar sig på sikt, upplevs nog Salvinis beslut som utstuderad rasism.

  Expeditionsministärens vaktmästare Stefan Löfven får läxa upp Salvini vid nästa EU-möte.

  ”Alla måste ta sitt ansvar” säger den oansvarige Löfven som strör skattebetalarnas pengar på massmigration…

  • Ja du tror det kommer flippa ut ganska snart och att framförallt Danmark som ligger så nära den värsta pesthärden tröttnar ordentligt på oss.
   Kom igen sjuklövern lycka till att kalla danskarna rasister!

   • Jag tror att Salvinis och Italiens beslut kommer straffas av EU. Europa har en ohederlig media och ohederliga politiker.

    Media, EU och lilleputtar som Löfven vet hur man med hård press får ett land att lyda.

    Ungern och övriga visegradsländer håller ännu stånd mot EU:s tvingande regler. Men man ska inte bli förvånad om Italien viker ner sig pga EU-sanktioner.

    Det behöver inte hända om den italienska regeringen har ryggrad. Finner Italien stöd hos visegradsländerna, kan beslutet hålla…

    • Tror du har rätt i att man kommer försöka kväva såklart men lyckas Salvini får det motsatt effekt och det kommer sprida sig

   • danmark skiljer sig inte ett dugg från sverige.
    när var du i köpenhamn senast? 1972?
    danmark är lika hårt drabbat av invandring som sverige.
    även danskarna är snart i minoritet i sitt eget land.

    • I Köpenhamn jo du rätt så ofta och visst har de skit inte tu tal om saken inte minst med islamister skillnaden är att danskarna inte blundar för det

 47. ”Flyktingar” på Balkan lär få ett Mastercard laddat med 600 € varje månad. Vi är med och betalar dessa pengar.
  Annars tycker jag att Sverige bör följa Italiens exempel.

  • Rune,
   – Förbi säkerligen femton SÄKRA länder – vilket folkutbytesivrarna så passande fullständigt struntar i att notera och återförpassa Division Snylt till!

 48. Jag tror det känns otroligt jobbigt för våra svenska Globalist-Puppets i 7-klövern att inse att det faktiskt finns politiker i Europa som har mer än en hjärncell i aktiv tjänst.

 49. Inte helt oväntat att Italien skulle bli först att säga ifrån att nu får det vara nog. När och om man visar att det faktiskt går att bromsa på allvar och dessutom börjar på allvar skicka hem folk kommer fler länder ta efter. EU spricker äntligen!
  Hoppas och tror på Frankrike Danmark och Holland som de som följer efter i nästa steg.

  • Glöm inte Ungern, Polen, Österrike, Tjeckien, Estland, Lettland och Litauen som nästan inte tar emot några asyl-sökande längre. Jag hoppas också att EU avvecklas. Vi som bor och lever i Sverige har ingen nytta alls av EU. Jag önskar att vi lämnar EU.
   /CC

   • Det vet jag och uppskattar men de är också med Österrike som undantag före detta öststater som äntligen blivit fria friska och tänker förbli det.

 50. 200:- om dagen istället för 360:-.
  MENA kommer till oss i stället.
  Tacka Annie Lööf och de andra tomtarna som förstör vårt land. (Jag var på Arlanda igår, vid parkeringen var 70% MENA och deras bilar har vanliga svenssons inte råd med).

  Jag har fått nog, när får ni andra det?

 51. Icke-vita invandrares bidrag bör vara villkoras på att bidragstagaren först underkastar sig permanent sterilisering.

 52. Om Kristersson röstas in med KD och SD så borde första åtgärd vara att kopiera Italien. Det ger inte bara direkt ekonomisk effekt utan det skickar minst lika viktiga signaler. Men de måste klara att V, MP och många media gallskriker.

 53. Italien med sina 61 miljoner människor visar att det går och gör det dessutom ännu starkare än vad SD föreslår.
  I konsekvensens namn borde vår regering som vi inte har bryta förbindelserna och plocka hem alla diplomater från Rom!

 54. Blir Italien bestraffade av Bilderbergergruppens EU med sina fascister som vill utrota Europas grundläggande folk genom tiderna?
  Får Sverige hit ännu mer snyltgäster på Italiens fiffiga manér, som även Sverige skulle göra så fler invandrare lämnar oss än vi får in!!

 55. Här gör sandlådregeringen tvärtemot.
  Mer bidrag till invandrare och förtur till bostad och arbete.
  Här satsas det på afganer som skall utvisas med fri mat och logi om de går på gymnasiet.
  Man blir spyfärdig på denna idiotregering tillsammans med svikaren Annie.

 56. Och vad händer i Sverige ?
  INGENTING
  Har vi inkompetenta politiker så
  kan det bara gå åt helvete
  slummbyggandet växter och
  parasiterna tar för sig och ynglar
  så in i helvete !

 57. I Italien verkar det som om politikerna har lärt sig begreppet konsekvensanalys. Det är något som Annie Lööf och Jan Björklund inte vet vad det är. För det måste man klara att tänka i minst två steg.

 58. I Absurdistan så har jag inte sett ett enda tecken, inte ens ett utbyte av seriösa åsikter, på att de styrande vill spara på VÅRA SKATTEMEDEL. ”Allas lika värde” (vilken vedervärdig floskel…) gäller inte åldriga Albert och Hulda som kanske inte ens hade en månads sjukskrivningar under hela sina anställningar, där så handlar det bara om att debitera dem på en absurd och kriminell nivå för rum, mat, sjukvård och allsköns medikamenter! Ute i de av förr*darpolitikerna så omhuldade förorterna så är det lugnet som gäller i första hand, så en sänkning – inte en chans, Albert och Hulda får finna sig i att bli trampade på.

 59. Fler och fler länder börjar nu se konsekvenserna med massinvandring ifrån MENA länderna och börjar skydda sitt land och sin befolkning.

  Sveriges regering förstår absolut ingenting av detta.

 60. Alla länder som tar emot har eller får problem,,Bara vissa av dom tar tag i dessa problem,,Inte hycklarlandet som dessutom har världsberömd flathet i fatet,,Ock det landet heter ,,,,,,,,,,,,,,,

 61. Politik är att vilja. Westerberg, Leijonborg, Björklund och övriga fåntrattar kan stoppa upp sitt gnäll om internationella konventioner där solen aldrig skiner.

 62. 12 års katastrofal Bidrags Massinvandring till Sverige och till en Kostnad för Skattbetalarna på mellan 400-600 Miljarder per ÅR…

  Är INGEN Framgång

  Snarare en skräckupplevelse för den inhemska väluppfostrade ärliga hårt arbetande Befolkningen….

  Att se Gator o Torg i hela Sverige fyllas med Okända Oidentifierbara ofta svartklädda kvinnor draperade från topp till tå och massa SK E kommande Individer och Veta att till dessa Går dina Skatteinbetalnngar oavkortat till och din Välfärd krackelerar samtidigt ÄR inte upplyftande för någon….

  Det MÄRKS tydligt nu inom Välfärden ett Resultat som inte var väntat..
  .
  Så blir det när man har Politiker som tyckte att Svensken hade det för BRA
  Fängelserna stod Tomma och De statligt anställda minskade samt 6 timmars dagen var på G…

  Stopp o Belägg sa dom o Globaisterna, Vi Har det för BRA in med ALL sorts Skit som analfabeter outbildade familjer, gärna Kriminella så vi får fart på Samhället d v s fylla upp Förvaringarna så Vi kan anställa Skattefinansierad personal OCH VI själva får stanna och Bevisa att Vi behövs..

  M a o man lyckades på 12 år RASERA Tron på det Goda välskötta Samhället och fick den inhemska Befolkningen UR SPEL inom samtliga områden och ett uppbyggt hat gentemot sej själva….

  Nu står vi där med passificerande maktlystna Politker som Skapat ovan och har den DÅLIGA. Smaken att betro sej själva vara kapabla att rätta till det ihop med sina Rivaliserade kompanjoner i Symbios….

  Så fruktansvärt Förnedrande för Vikingafolket att STYRAS av dessa stolpskott när det finns riktiga SALVOR som Styr dem….!

  • Globalisterna metod är hatet för att störta Sverige in i inbördeskrig. Den dolda makten planera för inbördeskrig och hatet är en förutsättning för det. Det därför ingen inom sjuklövern inte tala med SD. Det finns stående order från globalisterna, att den enda prioriteten är att hatet och oförsonlighet skall flödar ännu stridare!!!

 63. Den där summan stämmer inte. Den är en tydlig signal för migranter att söka sig annorstädes. Migrantkostnaden är bra mycket högre än dagsbidraget, boendekostnad, sjukvård, skola, rättsväsende osv.

 64. Trump den store, Salvini och andra fosterlandsvänliga goda krafter i Europa har skapat oro hos rövareliterna så eliterna har jonny bråttom att göra det motsatta, dvs att skynda på med migranter till EU och alla länder i väst. Den 10.nde december skall bl.a. Sverige skriva under ett fasansfullt avtal.

 65. Vad jag tror kommer att hända är att många av dessa s.k. ”migranter” letar sig norr upp i Europa och söker asyl på nytt (typ IKEA-mördaren). Folk svälter inte heller frivilligt, vilket säkerligen kommer att få dessa ”migranter” att bli mer aktiva för att tjäna sitt levebröd (lagligt som olagligt).

  Återvandringsprojektet är naturligtvis det viktiga och även rena deportationer.

  • 19 euro om dagen är lååångt från svältgränsen.

   Antagligen är det ca. 3-6 gånger mer än vad de flesta flyktningar tjänade i månaden i landet dem ”flydde” ifrån såvida de inte kommer från det högre skicktet. Vilket dem visserligen säkert gör.

   • Jag tror att få kommer från de högre samhällsskicken. De har ingen anledning att lämna sina hemländer på riskfyllda sätt. Även om de har fri mat och bostad kan de inte göra mycket för 19 Euro/dag.

  • dessa människor är oerhört kreativa när det gäller att parasitera på en produktiv befolkning.
   visst man kan ge dom 2 euro per dag. dom tar pengarna. men fortsätter även med annan verksamhet. faktum är att dom inte behöver samhället. deras klansystem gör att dom klarar sig ändå, så länge det finns en värdbefolkning att sko sig på.

 66. Skulle sverige gå ut med tydliga signaler att migranter bara får tältboende, matkuponger, dagersättning på 20kr om dagen osv så skulle det helt plötsligt inte finnas ”flyktingar” som kom till sverige. Ett billigt och bra sätt att minska ”flyktingkrisen”, vad säger ni vänster-feminist-liberaler? Ett sätt att minska ”flyktingströmmarna” med 97,2%.

   • Nejdå, de riktiga flyktingarna skulle komma, de är nöjda och tacksamma för mat och tak över huvudet. Endast 2,8% (eller var det 2,7%?) av migranterna som kommer till sverige är flyktingar enligt FNs definition. (Då har ändå FN en generös definition)

    • Man är inte flykting när man passerat 10-20 säkra länder.Det jag skulle gå med på att kalla flyktin i sverige är t.ex en familj som flugits hit som nån typ av kvotgrej direkt från ett flyktingläger i MENA.De som tagit sig ända hit på egen hand…NEJ.

  • även om invandringen skull bli 0. noll!
   så spelar det ingen roll.
   invandrarna är redan så många att deras barnafödande gör svenskarna till minoritet i svenskarnas eget land.
   det enda som kan rädda svenskarna är återvandring.

    • nej. även om bidragen skulle vara 0. noll! så stannar dom. dom lever i klaner. dom är kreativa när det gäller att parasitera på andra. i deras hemländer har dom ingen produktiv befolkning att parasitera på. i sverige har dom det. så länge det finns svenskar att parasitera på så stannar dom.

 67. Dubbelbra då har man även lagt upp bidragssänkningar på menun.

  Borde göra samma sak i Sverige. De sparade pengarna kunde gå raka vägen till pensionärerna.

  Sedan kan man kapa alla etableringsbidrag och subventionerade löner för invandrare, de pengarna kan gå i skattesänkningar till vanliga arbetande svenskar. Som dubbelbonus så får kanske även Svenssons egna barn en chans att hitta ett första jobb.

  • När vi pratar pensionärer, men blanda inte äpplen med päron, 40 talisterna ska inte ha en krona från systemet.

 68. Italiens ekonomi är ju inte den bästa och det är ju självklart att dom måste minska flyktingbidragen,Sverige kommer att hamna i samma situation,skillnaden är att det kommer att drabba alla svenskar.

 69. ”Frigöra stora resurser för landet”
  Det uttalandet talar för hur ”stora resurser” svenskarna lägger på importen av kriminalitet, sociala problem och en för svenskarna förlorad välfärd!!!!
  minst en 1/4 av Sveriges statsbudget går indirekt eller direkt till att finansiera vår destruktiva migrationspolitik!!!!!
  När skall svenskarna inse vad som sker med VÅRT land???

 70. Kan de inte stänga sina gränser istället ?
  Stäng Europas gränser och släpp inte in kreti o pleti!
  De får söka asyl från första fredsland,men följ Schengenavtalet så kommer avslagen att bli många då de inte uppfyller kriterierna som flyktingar/definition.

  Vi kommer ju få hela världens ”flyktingar” till Svenska gränsen så länge sydligare länder i Europa än Sverige inte stänger sina gränser för icke-flyktingar!

 71. €19/dag/person är ändå på tok för högt. Min granne och hans dotter får klara sig på drygt 130 kr/dag efter att hyran är betald. Det räcker till både mat och annat nyttigt och onyttigt.

 72. Bra intiativ, vilket föredöme! Dock lite riskabelt, det kanske blir lite mindre migranter pga låga bidrag, men brottsligheten lär öka, vi vet alla att dessa är oberäkneliga och extremt hämndlystna, hade varit rädd om de gjort samma sak i Sverige, de gillar ju att hämnas med både bomber, lastbilar och knivar om de inte får som de vill..😱

 73. 35 euro per dag ha de i Italien?De visste inte jag!
  Och det är ju varmare och billigare där också! Sverige är sämst i hela Europa.

 74. Italien har gått ur EU inom 3 år,med medföljande statsbankrutt och startat om som ett land med sin egen kultur, gränskontroller och egen valuta. Produkterna som produceras i landet blir billigare än import och exporten exploderar. Tippar att nuvarande EU delas upp i en pro islam del bestående av Frankrike ,Tyskland och Sverige vars största handelsvara blir halalslaktat kött och moskébyggen. Den andra delen återgår till att se till sin inhemska befolknings bästa och där alla bosatta ska bidra till samhällsbygget., gränskontroller och egen valuta självklarheter.

   • Frankrike har EUs största muslimska befolkning över 6 miljoner.
    Landet är i stor missär, fattigdom, brottslighet, arbetslöshet.

    • Javisst men just därför och att man har haft det långt längre än övriga Europa vet man vad det innebär.
     Det har med Algeriet att göra.
     Av västeuropas länder ligger Frankrike längst fram med att få en president som öppet vill bekämpa islamister och öppet vill lämna EU

 75. Moteraterna och folkförrädaren Kristensson kommer att förlora 75% av sina väljare nästa val dvs de kommer att förlora de väljare som har velat se ett samarbete med SD för en striktare migrationspolitik.

  Min oro är bara att demokratierna i EU kanske inte överlever till nästa val, eftersom den värsta lågkonjunkturen i detta århundrade är i antågande och då censur-ivern hos globalister, media, politiker är extremt påtag och inga av politikerna i EU står upp för yttrandefriheten.

 76. OT.Pågående muslimskt terrordåd på en bar i CA,USA.Muslimen sköt dörrvakten med en pisol,kastade in rökgranater och började sedan att spreja kulor in i lokalen.

 77. Utmärkt. Italiens Inrikesminister Salvini har fattat . Däremot I Sverige råder förnekelse från styrande PK politiker. Som en ”flykting” utryckte I ett SVT propaganda reportage.
  ”-Sverige är ett bra land. Gratis bostad. Gratis utbildning Gratis körkort”.
  Bara att konstatera att invällarna har förmåner som vanligt folk inte har. Klass samhälle.

 78. Skulle inte SD eller några Sverige vänner kunna bjuda in Salvini för att hålla seminarium eller föredrag i något sammanhang? Skulle säkert vara intressant. Om det vore genom förbart.

  • Och våra s.k.politiker skulle vara förpliktade att
   närvara vid Salivinis föredrag så att de lärde sig nåt om det är möjligt att få dem att fatta någonting

 79. Ciao Salvini!

  Punta Uno: Nessun contributo. L’Italia dovrebbe fornire strumenti per i paesi in via di sviluppo.

  Punta due: dare alle persone l’opportunità di costruire le loro terre

  ?
  L’Italia è una grande nazione che può creare reti con le terre d’origine. Lascia che i migranti abbiano gli strumenti per sviluppare le loro terre.

  SWEXIT…

 80. En riktig karl som värnar sitt land och sin befolkning i första hand, jag blir riktigt tårögd! Kan man möjligen importera några för i Sverige verkar dom ha tagit slut?

 81. Salvini har erbjudit Asia Bibi, hon som benådades från dödsstraff i Pakistan asyl. Det ligger ute på utländska nyheter, bara som upplysning. Min kommentar är att han retar gallfeber på vänstertomtarna. Hur ska Aftonbladet hantera detta? Salvini har sagt att politiska ”riktiga” asylanter inte ska skickas ut. Illegaler lycksökare och kriminella ska ut. Att ge asyl till Bibi som skulle dödas för hon drack vatten som var för muslimer och hon är kristen och blev arg. Det finns en logik i Salvinis agerande.
  Tips till er på samhällsnytt, en sak som borde ägnas uppmärksamhet. Macron uttalar sig ju ganska tvärsäkert om att öppna gränsen för invandrare. Han fördömer i hätska ordalag alla som tycker annorlunda i de välkända okvädingsorden. Det som han vräker ur sig är ren dynga och fullständigt ologiskt. Bevis? Han har från januari till oktober slängt ut över 9000 migranter som försökt ta sig in till Frankrike från Spanien. Det finns filmat hur de får återvända. Det är ganska bryskt.
  Dessutom drunknade 18 stycken i veckan då de skulle ta sig in i Spanien. Man intervjuade de som försökte rädda dem, man letar runt 20 stycken till. Man visade båten-totalt överlastad, helt otroligt att de satt sig i den. De betalade 2 000 och då de närmade sig land började de hoppa i vattnet och då de inte kan simma drunknade de. Det visades på den statliga TV kanalen RTVE, livräddarna var chockade, det var kroppar överallt.

  • En ”feministisk” regering borde väl, med vänsterns förkärlek för kvotering, kvotera in utsatta kvinnor i strömmen av asylsökande. Och oftast är det kristna som är mest utsatta bland asylsökarna från MENA. Istället är det fokus på muslimska män. Där det i vissa åldersgrupper nu råder stort överskott på individer i Sverige…

   • Det är det som påven kritiseras för ganska häftigt. Han ställer inte upp på de kristna. En attack mot kopter i en buss men många döda i Egypten nyligen. De sköt terroristerna direkt. Kopterna var på väg till ett kloster.
    Yaziderna är en annan grupp som råkat mycket illa ut. I Italien säger man att påven kan stanna i Vatikanstaten så kan vi driva de kristna frågorna och stötta våra trosfränder.
    Katolicismen är komplicerad i sin ställning i många länder, folk är katoliker och många är troende. Lite som en parallell med dagens politiker, de driver inte folkets talan utan sin egen. Sverige är ett utmärkt exempel

    • Denne ”Dark Pope” och islamist vurmare borde öppna Vatikanstatens portar och släppa in eländet.
     Kanske en ide’ för Salvini

  • För någon dryg vecka sedan blev Frankrike påkomna med att dumpa flyktingar från Frankrike in i Italien varefter det blev ett ramaskri och Italien gjorde detsamma varefter Italien stärkte gränsbevakningen mot Frankrike

   Man kan inte tolka detta på annat sätt än att globalistvasallen Macron talar med kluven tunga. Han förespråkar massinvandring i hela EU, men vill inte ha dem i Frankrike eftersom han är mäkta impopulär i landet och mer immigranter spär på hans minskade popularitet.

   Både Frankrike, Italien och övriga EU har förmodligen redan listar ut att den perfekta dumpningsplatser för flyktingar är Sverige och det skulle inte förvåna om dessa länder i smyg betalar tågbiljetter för migranterna så att de enkelt kan ta sig till Sverige.

   Sverige = det förlorade paradiset, de sinnessjukas lekplats, landsförrrädarnas paradis och globalisternas första islamiska stat i Europa

   • Macron mäkta populär?
    Du som brukar ha koll där halkade du visst till. Macron en ogillad kompromiss från början och snabbt sjunkande i populäritet.

   • Helt rätt!
    Jag var i Paris för ett tag sedan. Det var ganska eländigt att se hur många har det. Armod, de sover ute på riktigt. Det falska tältlägret i Solna har sin verkliga förebild i Paris. Ibland åker de ut och river, ett stort läger var i en rondell. Det är lite som om de vill dölja armodet och jag tycker att de misslyckas ganska totalt.
    Vi var på en antikmässa, trevligt där men runtomkring… Rent runt paradgatorna armod slum runtikring. Lite Potemkinkuliss.

   • Helt korrekt Helen,

    Globalisthycklaren macron ligger bakom arrangering och organisering att busslaster med oönskade körs upp i alperna till gränsen mot Italien.

    Där släpps ” passagerarna” av med riktnings hänvisning till Italienska gränsen.

    Vice la Marine Le Pen !

  • Tja sätt dom på båten säger du…
   ..men så fort dom har papperen fixade sitter dom på flyget..
   ..för semester i landet dom ”flydde från” över ”dödens hav” med ”risk för sina liv”…

 82. Jag struntar fullständigt i hur mycket man får men inte hur länge och inte utan totalt genomlysta skäl.
  Mitt problem är inte kostnad per person utan antalet och deras inställning.
  Vad jag ser här i Skåne är det inte många av dom som borde vara här överhuvudtaget
  Det är mitt problem och ska vi återknyta till bidrag per person antar jag att de som har verkliga skäl tycker som jag och högaktningsfullt skiter i belopp.
  Det är bara att testa gör det bara.

  • Ersättningsnivåerna är en mycket viktig pusselbit. Sveriges superhöga och kravlösa ersättningar, är orsaken till att lämmeltåget inte vill stanna i resten av Europa, utan till varje pris vill upp till oss…

 83. ”Italien halverar bidrag till migranter.” Men här är ett sådant beslut endast en dröm som aldrig går i uppfyllelse tyvärr.

 84. Ett lands resurser är alltid i första hand till för landets befolkning.

  Allt annat är lika huvudlöst som svensks statslednings migrationspolitik.

  Italiens korrekta beslut kommer att gör att strömmen av migranter utan asylskäl söker sig andra vägar till ”feta byten” inom EU.

  Enda raka är att EU deklarerar att ingen kan invandra till EU utan att gå genom det normala systemet för invandring.

  Att som idag som de ekonomiska migranterna gör försöka lura sig in som asylsökande skall vara ett brott och när det uppdagas skall det alltid leda till livstids utvisning.

  Bra Italien!

 85. Utomordentliga beslut! Se så enkelt det är att bara säga nej, om den politiska viljan finns!

  Så otroligt tråkigt att globalisterna har ett fast grepp om våra ledare och media, så att det är så svårt att få folk att inse hur viktigt det är att de röstar rätt.

 86. Begriper inte varför man ens nämner bidrag! Vi har ju blivit matade med hur lönsamma invandrade afrikaner och araber är, och att de ska rädda alla ekonomier.

 87. Festen är över….då flyttar ”flyktingarna” till Spanien Grekland och Frankrike….President Macron betalar nog gärna….han verkar fortfarande inte fatta vad det handlar om

  • MAcron har väl ”tagit semester”, han var ju ”trött”…det är bara en tidsfråga innan han avgår eller blir avsatt.

 88. 20 000 väntar i norra Bosnien på att ”anfalla” Kroatien och av dessa är ca 95 % män nästan alla är beväpnade med knivar. Kroatien försvar EUs yttre gräns för invasionen, men vad gör EU-centralt för att vitsorda det de gör. Merparten lär vara på väg till Skandinavien (Sverige). Varför ändrar inte våra makthavare villkoren för bidrag och upphållstillstånd. Stäng gränsen permanent och utvisa direkt vid gränsen mot Danmark och Tyskland. Vad jag vet så är dessa länder säkra (enligt Genevekonventionen). EU gör ingenting det är bara en samtalsklubb som inte klarar av att ta tuffa beslut.

 89. Salvini leder, få följer.Hoppas att den här typen av våghalsiga beslut blir startskottet som får Europa att vakna.

 90. De svenska politikerna frågar inte vad det kostar…det får kosta vad det vill verkar man förstå. Att man gödslar med våra skattepengar på allt annat än oss själva är det bara var femte svensk som motsätter sig tyvärr. Kanske den uppfattningen ändrar sig efter ett nyval.

 91. Hur skulle ett extraval påverka läget? Visserligen lobbar A. Lööf hej vilt för att dra ut på ”processen” och få ett ”sonderingsuppdrag” men det vore väl att ge politikerföraktet raketbränsle.

  • Ett nyval kan vara det som gör att folk förstår hur det egentligen fungerar.

   Nämligen att: Sveriges äldre partier inser att dom inte kan vara självgoda högtravande.. MP, V, C L; S, M mm har inte fattat att den politiska kartan har ritats om..
   Dom etablerande partierna har som högsta princip att inte prata ens med SD. Och det får kosta vad det kosta vill. Att styra och regera Sverige är inte lika viktigt.. Så vad skulle du rösta på i ett nyval??

   MP, V, C L; S, KD = Pajasar..

 92. Italien, gratulerar..! Tyvärr gör det Sverige ännu mer attraktivt för välfärds-gratis-invandrarna.. Italien och övriga EU-länder borde ta bort Alla Bidrag..

  Om du kommer till Europa. men börja jobba, skaffa dina egna pengar och betala för din sjukvårdsförsäkring.. Fixa din eget boende! Försörj din släkt själv..

  Men nej, lata invandrare som skyller allt på ”rasism”…

 93. Inrikesminister Matteo Salvini som ”planerar att nästintill halvera det dagliga bidraget för migranter i Italien” bryr sig om sitt land och folk. Bidrag fungerar som en magnet. Man måste betänka att det finns mer än sju miljarder människor på jorden. I vanlig ordning har globalistmaffian planerat att skådeplatsen för ett nytt världskrig ska bli Europa.

 94. Halvera även det svenska bidraget!!
  Sverige betalar mest till asylsökanden i hela Europa.Vissa länder som Grekjand betalat inget alls!!
  Dags att halvera det svenska bidraget för att sedan ta bort det helt!!!

LÄMNA ETT SVAR