Italien halverar bidrag till migranter

2.1K Shares

Inrikesminister Matteo Salvini planerar att nästintill halvera det dagliga bidraget för migranter i Italien. Salvini menar att åtgärden kommer att spara landet omkring 400 miljoner euro under 2019.

I Italien fortsätter inrikesminister Matteo Salvini sin väg att förändra landet genom att ta tag i vad han anser är landets största problem. Salvinis senaste förslag handlar om att nästintill halvera det dagliga bidraget för migranter, från 35 euro till 19 euro per dag, enligt italienska, Il Giornale.

En halvering av det dagliga bidraget skulle innebära att Italien lägger sig på en av Europas lägsta nivåer. Inrikesministern menar att förslaget kommer att frigöra stora resurser för landet. Under 2019 räknar Salvini med att spara omkring 400 miljoner euro. Nästföljande år omkring 500 miljoner euro. Under 2021 ska summan uppgå till 600 miljoner euro.

LÄS MER: Salvini förklarar Italiens nya migrationslagar – och kastar en känga åt EU

Det nya bidragsförslaget kommer att vara en del Salvinis migrationslagar som presenterades tidigare under hösten. I de nya lagarna upphör möjligheten att få uppehållstillstånd av humanitära skäl.

Återvandring
Sedan Salvini intog arbetet som inrikesminister har kontrollen av italienska hamnar ökat och antalet migranter som anländer Italien med räddningsbåtar har minskat.

Utöver åtstramad invandring planerar Salvini att avsätta 12 miljoner euro för att finansiera återvandring av minst 2 700 illegala invandrare.

2.1K Shares

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.