32-årige Patrick Opiyo häktades i fredags på sannolika skäl misstänkt för torsdagens mord på 21-åriga Jasmina i Vällingby. 32-åringen anmälde sig själv till polisen och har i förhör erkänt brottet.

Enligt uppgift ska motivet till mordet ha varit att Jasmina ville avsluta parets förhållande. Mordet inträffade under torsdagsmorgonen i Patricks lägenhet i Stockholmsförorten Vällingby.

32-åringen larmade själv polisen klockan 07:49 och berättade att han mördat Jasmina. I förhör har han erkänt brottet och inte invänt mot häktningsyrkandet; att han är på sannolika skäl misstänkt för mord.

SE ÄVEN: Man gripen för mord på ung kvinna i Stockholm

Enligt handlingar från domstolen som Samhällsnytt tagit del av hålls just nu förhör med vittnen och personer i parets närhet. Syftet med förhören är att försöka utreda hur relationen mellan Patrick och Jasmina såg ut.

Patrick Opiyo är en invandrare från Uganda som enligt Migrationsverket beviljades permanent uppehållstillstånd i Sverige i januari 1998. Han är ogift men har två minderåriga barn som är födda i Sverige.

Sedan november 2011 är Patrick Opiyo svensk medborgare, men har enligt domstolen även kvar sitt medborgarskap från Uganda. Att han har kvar medborgarskapet i hemlandet var något som åklagaren tog upp under häktningsförhandlingen för att påpeka att det finns risk att den misstänkte försöker fly om han försätts på fri fot.

Åtal ska vara väckt senast 22 februari klockan elva.